Uvařené nebo konzervované fazole nasypte do zapékací mísy. Pokud použijete konzervované, nezapomeňte je důkladně propláchnout pod tekoucí vodou,... více o Pečené fazole
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,... více o Čočkový dhál
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Omyté citrony rozkrojíme a vymačkáme přes dlaň, abychom zachytili pecky. Veškeré suroviny dáme do misky a... více o Ginger shot
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody. Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte... více o Krůtí špízy yakitori
Připravte marinádu. V míse prošlehejte džus, javorový sirup, kečup a sójovou omáčku. Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Kuřecí stehna... více o Havajské kuře huli huli
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční... více o Marinovaná pikantní žebra
Maso nakrájejte na kousky. Česnek prolisujte, zázvor pokrájejte na malé kousky a papričky najemno, semínka kardamomu rozdrťte. V hluboké pánvi... více o Butter chicken masala
Cibule nakrájejte na kolečka, chilli papričku, lístky koriandru a zelený pepř najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Do mísy dejte mouku s... více o Cibulové bhaji
Dýni nakrájejte na kostky, šalotky, chilli papričky a česnek najemno. V hluboké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu a krátce orestujte kari pastu... více o Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,... více o Tikka masala s vejci
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte. V kastrolu... více o Aloo gobi
Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno (loupat ho nemusíte), špenát vyperte, osušte a nasekejte nahrubo.... více o Indický špenát se sýrem halloumi
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou... více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Řepu i jablko oloupejte a nakrájejte na kostky, zázvor najemno nastrouhejte. Vše dohladka rozmixujte s citronovou a jablečnou šťávou, konzistenci... více o Smoothie z červené řepy a zázvoru
Oddělte bílky od žloutků. Ideálně v robotu našlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Mezitím ve větší míse rozmíchejte tvaroh s pudinkem a... více o Tvarožník se zázvorem a malinami
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat.... více o Thajské kuře s vaječnými nudlemi
Do džbánu nebo konvice dejte zázvor pokrájený na plátky + svitek skořice, nalijte džus a přidejte čajové sáčky. Vše zalijte 750 ml vroucí vody a... více o Horké jablko se zázvorem a skořicí
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek oloupejte a rozmáčkněte plochou stranou nože, zázvor očistěte a nakrájejte na plátky, rajčata... více o Kořeněná rýže s tuňákem
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme je na kostky 1 - 1,5 cm. Vložíme... více o Jablečno-rýžová palačinka
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta... více o Voňavé batátové karí
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje,... více o Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor a restujte další 2... více o Dýňové karí s cizrnou
Začněte přípravou masa. Kuře i cibuli pokrájejte na plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní. Maso rozložte na prkénko, překryjte pečicím... více o Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso... více o Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Nudle uvařte podle návodu. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku. Zahřejte velkou... více o Udon nudle
Změklé máslo a cukr dejte do mísy robotu a vyšlehejte ho do světlé pěny, bude to trvat asi 5 minut. Poté po jednom zašlehejte vejce. V míse smíchejte... více o Cuketový chlebíček
V misce nebo hlubokém talíři si vymícháme marinádu z oleje, jemně strouhaného zázvoru a česneku, citronové šťávy. Filety lososa osolíme, opepříme,... více o Marinovaný losos
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše... více o Dýňová krémová polévka s Paloučkem
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Maso promíchejte s nastrouhanou limetovou kůrou i šťávou, zázvorem, polovinou nasekaného koriandru, polovinou chilli papričky a jednou najemno... více o Asijský hot dog
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou. Rozpalte v hrnci... více o Petrželová polévka
Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor... více o Pho Bo polévka
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný... více o Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. V míse dobře promíchejte maso s ostatními surovinami nasekanými najemno, a také se... více o Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na pánvi na troše oleje, zhruba po 2 minutách přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte asi 3 minuty... více o Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Zelí nakrájejte na větší kusy a dejte do velké mísy. Do kastrolu nasypejte sůl s cukrem, přilijte 0,5 l vody a přiveďte k varu. Míchejte do rozpuštění... více o Čerstvé kimchi
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej. Hrušky... více o Křupavý bůček na hruškách a badyánu