Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka
Sníh vyšleháte s cukrem a přidáte škrob. Vytvarujete pusinky a pečete na 95 stupňů asi 60 minut.
Všechny ingredience na sirup svaříte
Dezert zlehčíme...
více o Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte...
více o Carpaccio z červené řepy
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento...
více o Masová minutka s chřestem
Pohanku a proso namočte večer předem do vody.
Datle nakrájejte najemno, zalijte rýžovým mlékem, přidejte kokosovou smetanu, koření a špetku soli....
více o Kaše s pistáciemi
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,...
více o Kuře „65“
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej...
více o Dýňové sušenky s čokoládou
Kuřecí srdíčka důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě, dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vroucí vodou a to jen tolik, aby byla ponořená a vaříme...
více o Kuřecí srdíčka - pečená
Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut...
více o Rýžové koláčky
Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v...
více o Kuře na pepři s rajčaty
Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte.
Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud...
více o Čočková polévka s kokosovým mlékem
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,...
více o Bulgurové placky s červenou řepou
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte.
Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba...
více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Česnek, zázvor, chili, med a sojovou omáčku smícháme v misce a vložíme do ní paličky (stehýnka, křidélka...). Necháme 4-6 hodin odpočinout (můžeme...
více o chili-medové paličky
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a...
více o Kuře pošírované se zázvorem
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji.
Přidejte prolisovaný česnek.
Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,...
více o Mrkvový krém
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v...
více o Hovězí maso rendang
Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky....
více o Indonéský tofu salát
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
Dvě mandarinky oloupejte, měsíčky zbavte vnitřních slupek. Ze dvou zbývajících vymačkejte...
více o Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji....
více o Kapustičková polévka
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2. Mouku prosejte...
více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Čočku propláchněte. V hrnci zalijte vývarem, přidejte zázvor, nadrcené stroužky česneku a asi 25 minut vařte doměkka. Mrkev, cibuli a celer nakrájejte...
více o Čočkový salát s hořčicí
Prvně si nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemýchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou když jsou tvrdší a nebudou to...
více o Pravá Hoisin čína s nudlemi
Čerstvé meruňky vypeckujte, můžete použít i kompotované, ty slijte (nálev si můžete nechat na případné doslazení). Nakrájejte je na kousky. Zázvor...
více o Horké zázvorové smoothie s mrkví
Tofu nakrájejte a za přidávání mléka rozmixujte na krém. Ve 4 lžících vody rozpusťte cukr a nechte zkaramelizovat zázvor. Ten vyndejte a do hrnce ...
více o Tofu krém
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a...
více o Vietnamská polévka
Ze spodní strany žeber stáhněte tuhou blánu. Pak je překrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a povařte 30 minut....
více o Medová žebra
V misce si vyšleháme na kašičku vejce s česnekem, zázvorem a kari kořením, kterou dle chuti osolíme, přilijeme pivo (případně jinou námi vybranou...
více o Dýňové placičky II.
Cibuli pokrájíme najemno a necháme spolu s lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji. Přidáme nasekaný česnek a kari. Chvíli mícháme. Zalejeme...
více o Kuřecí kari s mangem a rýží
Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v...
více o Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně
Cizrnu necháme v teplé vodě alespoň 6 hodin a dáme vařít (cca 45 minut). Cibuli na pánvi osmahneme, přidáme sekaná rajčata, povařenou měkkou cizrnu,...
více o Moje cizrna
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme...
více o Masová minutka s řapíkatým celerem
Těstíčko: žloutek s česnekem, zázvorem, solí a kari kořením smícháme, přilijeme pivo a poté dle potřeby přisypeme tolik mouky, aby nám vzniklo hladké...
více o Dýňové plátky v kořeněném těstíčku
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme...
více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, bílek, med, nastrouhanou citrónovou kůru a vyšleháme. Přidáme na jemno nastrouhaný...
více o Zázvorové sušenky
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou...
více o Pečená žebírka na zelenině
Plátky masa nakrájíme na díly, které se nám dobře rozloží na pokrájený pórek, osolíme, okořeníme a naskládáme do pečícího sáčku na pokrájený pórek na...
více o Bůček na pórku z pečícího sáčku
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce, nastrouhaný česnek a zázvor, přilijeme sojovou omáčku a promícháme....
více o Brokolicovo - masová směs
Nejprve si očistíme a nakrájíme cibuli, kterou zesklovatíme na másle. Poté očístíme a nakrájíme mrkev (krájela jsem silná kolečka či půlkolečka),...
více o Úžasný mrkvový krém
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,...
více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a dáme do mísy společně s kuličkami očištěné kapusty, nastrouhaným zázvorem, nasekaným česnekem,...
více o Kapustičky s masem z pečícího sáčku
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi...
více o Játra rychle a chutně
Do většího hrnce postupně nalijeme jablečný džus, neperlivou vodu a dáme vařit. Oloupeme a nakrajíme jeden (větší) zázvor na cca 2-3milimetrové plátky...
více o Vánoční punč alá Jamie Oliver
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou)....
více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží...
více o Masová směs s kapustičkami