Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a dusíme do...
více o Králík v nádivce
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová...
více o prejt
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce...
více o Mořská štika na smetaně
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,...
více o Matar Paneer
křidélka dáme na sucho do pekáčku a opatláme zázvorem. V hrnku (používám čtvrtlitrový) promícháme med, sójovou omáčku a česnek a naneseme na křidélka....
více o Báječná kuřecí křidélka
Nakrájená rajčata vložíme do velkého hrnce, přidáme mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni vaříme asi 45 minut nebo dokud směs nezhoustne...
více o Chutney z máty a rajčat
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Všechnu zeleninu na hrubo nakrájíme, podusíme do měkka na části oleje, přidáme koření, ocet, cukr, zbylý olej a vaříme do zhoustnutí zhruba hodinu....
více o Chilli omáčka
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme...
více o Sečuánská polévka
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky...
více o Játra s pórkem
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet.
Potom...
více o Labužnické kuřecí řízky
Kuře naporcujeme a porce kuřete marinujeme 2-3 hodiny ve směsi cherry, drobně nakrájené cibule, koření, sójové omáčky, zázvoru, soli a cukru. Před...
více o Kuře Ča pa-kchuaj
Lilek podélně rozřízneme a dužinu zčásti vydlabeme. Jablka oloupeme, jádřince odstraníme a rozkrájíme je na kostičky stejně jako vydlabanou dužinu s...
více o Gratinovaný lilek s jablky
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut...
více o Čínská krabí polévka
Na předehřáté pánvi (nejlépe teflonové) za stálého míchání orestujeme kokos. Poté jej vyjmeme z pánve a necháme ochladit. V hluboké velké pánvi...
více o Banány s kokosem
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme...
více o Lahodná kuřecí stehna
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a...
více o Králík s mandlemi
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně...
více o Králík jako od babičky
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a...
více o Hovězí roláda pikant
Z mouky, cukru, mandlí, žloutku, másla, vanilkového cukru a koření vypracujeme těsto, které vložíme na 60 minut do chladničky. Troubu vyhřejeme na 180...
více o Mandlové kartičky
Svíčkovou krájíme napříč na 2 cm dlouhé a 0,5 cm silné plátky, přidáme sůl, wej-su, vejce, alkohol, škrob a promícháme. Česnek, zázvor a pórek...
více o Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v...
více o Kuřecí nudličky s tofu
V misce smícháme sýr, tuk, rozmačkaný česnek a koření a vyšleháme do pěny, Vmícháme jemně nasekanou šunku a řádně okapaný na malé kousky nakrájený...
více o Vitamínové chuťovky
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude...
více o Kuře po italsku
Maso smícháme s uvařenou a umletou kapustou, nakrájenou slaninou, cibulí, lisovaným česnekem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhanou...
více o Kapustový nákyp II.
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové...
více o Kuře na kari
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme.
Po chvilce přidáme maso a...
více o Vepřové kari
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor....
více o Vepřové ze Šilangu
Nastrouháme kokos, podlejeme ho sklenkou vody a vymačkáváme mléko. Na másle osmažíme utřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme kari koření,...
více o Ryba po orientálsku
V míse smícháme olej, víno, zázvor, sójovou omáčku, citrónovou omáčku a Tabasco, osolíme, opepříme. Do marinády vložíme porce lososa a necháme je stát...
více o Marinovaný losos na grilu
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a...
více o Telecí na víně
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce...
více o Kuřecí polévka se zázvorem
Z plátků žeber oddělíme jednotlivá žebra nožem a sekáčkem je nasekáme na kousky asi 5 cm dlouhé. Cibulky a zázvor osmažíme, přidáme žebra, kořeněný...
více o Vepřová žebra v kořeněném čaji
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Náplň: salám, okurka, špek nakrájíme na proužky. Řízky naplníme a zavineme. Na trošce oleje osmažíme zbytek špeku...
více o Kuřecí závitky
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší...
více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme...
více o Kapustové karbanátky II
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu.
**Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce...
více o Játra po sečuánsku
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích.
Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky...
více o Sečuánské vepřové maso
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a pečlivě odstraníme jádřince. Z medu, ořechů a zázvoru připravíme směs na obalení hrušek. Půlky hrušek osušíme...
více o Pečené hrušky s ořechy
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Do 0,4 l vařící vody vsypeme 2 lžíce neochuceného černého čaje a necháme asi půl minuty povařit. Až čaj zezlátne, zalijeme jej mlékem a opět přivedeme...
více o Zázvorový čaj
Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno...
více o Domácí saké
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,...
více o Dušené zelí s paprikami
Maso nakrájíme na nudličky. Česnek najemno nasekáme, přidáme zázvor, sójovou omáčku, cayenský pepř a lžíci oleje. Marinádou přelijeme maso a necháme...
více o Čína z vepřového masa s chřestem