Marináda: česnek, všechno koření, citrónovou šťávu a olej vhodíme do misky. Všechny bylinky drobně posekáme a přisypeme rovněž do misky. Vše řádně...
více o Hejk na grilu
Na másle orestujeme cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájené papriky, na nudličky kuřecí maso, nasekanou petrželku, koriandr a kari (lepší čerstvé a...
více o Thajská polévka
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a nakrájíme na nudličky. V míse rozšleháme vejce, sojovou omáčku, solamyl, kari, pepř, sůl,...
více o Vepřové s majoránkou po čínsku
Z mouky, vejce, piva a dalších ingrediencí si uděláme těstíčko polotuhé konzistence. Obalujeme v něm plátky nebo kousky masa, podle toho, jak chcete....
více o Kuře v županu
Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v...
více o Kořeněné kuřecí kari
Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, na drobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sojovou omáčku. Kuřecí prsíčka osolíme, naložíme do...
více o Kuřecí prsíčka v medu
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a...
více o Okra na indický způsob
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale...
více o Cizrna po indicku
Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájnou cuketu, posypeme paprikou a vmícháme rajčatový protlak, sójovou...
více o Sterilované cukety po orientálsku
Na pánvi na troše oleje osmahněte chilli, pepř a fenykl, přilijte trošku vody, aby se udělala kašička. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a...
více o Kuře Vindaloo
Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.
Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli...
více o Slepice na houbách
Na troše olivového oleje osmahmeme dvě kávové lžičky mixovaného zázvoru, přidáme indické koření a po chvilce přisypeme na kousky nakrájenou dýni - i...
více o Dýňová krémová polévka
Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Necháme chvilku louhovat (přikryjeme) a pak přidáme med dle...
více o Zázvorový čaj II.
Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do...
více o Hovězí maso na zázvoru
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Hřebíček a celé pepře jemně rozdrtíme v hmoždíři,...
více o Pečený kapr s voňavými jablky
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a...
více o Chlebová omáčka
Kuře rozdělit na malé kousky. Na rozpáleném oleji osmažit porce kuřete, obracet, míchat a tzv. "vysmažit". Opět nalít olej a přidat tolik vody, aby...
více o Kuře na červeno II.
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme...
více o Filipínské kuře
Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme...
více o Smažená játra po čínsku
Rybí filé nakrájíme na menší kostky a zalijeme marinádou z nakrájeného pórku na kolečka, najemno posekané cibule, vína, hořčice (nejlépe francouzské),...
více o Pikantní rybí filé
Všechny ingredience smícháme dohromady. Podáváme k rybě spolu s bílým pečivem. Zázvor se používá také k nakládaní masa (čerstvý)....
více o Zázvorová omáčka k rybě
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je...
více o Dušená mrkev II.
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky...
více o Kuře ala Bárt
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme...
více o Orientální růžičková kapusta
Ve 2 litrové zapékací misce vhodné do mikrovlnky smíchejte cukety a kukuřičný škrob, poté přidejte zbývající přísady. Přiklopte pokličkou a dejte do...
více o Rychlé cukety ve sladkokyselé omáčce
Nakrájíme lososa na velice tenoulinké plátky a rozložíme na talíř zdobený kadeřavým salátem.
Na povrch jemně nastrouháme čerstvý zázvor jen tak zlehka...
více o Hana´s losos na rychlo
Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, lehce obalíme ve škrobové moučce, vložíme do rozpáleného oleje a stálého míchání opečeme ze všech...
více o Vepřové kostky s letním zelím a nudlemi
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky. V pánvi (nejlépe Vok) rozpálíme olej a maso orestujeme až se nám zatáhne a trochu změkne. Přidáme víno, chilli...
více o Kuře v zahradě
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky...
více o Tajemství jizerských hor
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce)....
více o Králičí soté na zázvoru
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibulce. Když je maso zatáhlé, přidáme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené čínské zelí, žampiony, česnek a...
více o Indonesie
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut....
více o Kuře na červeno
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Když se vytvoří kůrčička, přidáme rajčata pokrájená na osminky a papriky na nudličky,...
více o Kotlík čarodějky Andrey
Kuře vykostíme a i s kůží pokrájíme na větší kousky, které osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí pokrájenou na kolečka lehce osmahneme na...
více o Kuře v nudlích
Porce kapra osolíme, potřeme hořčicí, posypeme kari kořením, zázvorem a kmínem. Cibuli a feferonky nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme ryby...
více o Kapr na kari
Namočené houby spolu s cibulí nakrájíme nadrobno, přidáme mleté maso, zázvor, víno, sojovou omáčku, sůl, cukr a vše dobře promícháme. Ze směsi...
více o Lví hlavy
Do 2 dcl sklenice si připravíme do 1/3 rozmačkaný česnek s medem, do 2/3 přilijeme sojovou omáčku, promícháme. Do pekáčku naskládáme kuřecí stehýnka...
více o Kuřecí stehýnka na medu
Mrkev,celer,petržel,zelí nastrouhat na hrubo.Cibuly a pórek na kolečka.Zázvor a česnek na jemno.Maso a všechnu zeleninu na oleji začít smažít.Až to...
více o Závitky made in china
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a...
více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami,...
více o Pikantní kachní stehýnka
Den před přípravou jídla, nebo 2-3 hodiny před, si do mísy naložíme kuřecí kousky, půlku nastrouhaného zázvoru, a zasypeme to chilli kořením podle...
více o Indické kuře trochu jinak
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové...
více o Japonské Šumai
Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky pokrájenou papriku opékáme na oleji cca 5 min.
Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme, až jsou...
více o Drubeží játra na víně
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou...
více o Babiččina česnečka
Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku...
více o Hovězí maso na česneku
Osmažíime cibuli a celer na másle do měkka. Přidáme bramboru, mrkev, závor a vývar a vaříme asi 20 minut.
Po té vše rozmixujeme a dochutíme...
více o Mrkvová polévka V.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a dusíme do...
více o Králík v nádivce