Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Cibule nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Přilijeme plechovku rajčat, přisypeme plechovku cizrny, přidáme koření (volitelné druhy koření není...
více o Špenátovo-cizrnové karí
Kuřecí maso nakrájejte na kousky nebo na nudličky, cibuli a jarní cibulku najemno. Česnek prolisujte a kukuřici nechte povolit.
V hrnci zahřejte máslo...
více o Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Na suché pánvi opečte kokosové lupínky. Stačí chvilka, než se začnou okraje zbarvovat, poté je hned vysypte z pánve. Jogurt promíchejte s kořením a...
více o Sladký jogurt s kořením
Maso pokrájejte na kousky velikosti menšího sousta, dejte do mísy, přidejte zázvor, kurkumu, škrob, sójovou omáčku a dobře promíchejte. Nechte odležet...
více o Restovaná zelenina s kuřecím masem
Bůček kupujeme s kůží, kterou nařežeme ostrým nožem. Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně pokryjeme maso směsí a dáme nejméně na 24 hodin...
více o Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr....
více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové...
více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor...
více o Pho Bo polévka
Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme...
více o Domácí Gjóza (taštičky)
Předem upozorňuji, že je třeba zakoupit pravé indické koření (Kurkuma, Římský kmín).
Červenou čočku dáme vařit - stačí 6-7 minut varu. Jednu cibuli...
více o Indické kari z červené čočky
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl...
více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky,...
více o Hovězí kostky na špeku
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut.
Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme...
více o Černá čočka s mrkví
V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně...
více o Švestková galetka
Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Smíchejte mouky, prášek do pečiva a koření.
Vejce pokojové teploty vyšlehejte s cukrem,...
více o Dýňový chlebíček
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej...
více o Dýňové tartaletky
Dýni očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na dýňové pyré.
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Postupně přidejte...
více o Dýňové cupcakes
Dýni oloupejte (použijete-li dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.
V míse smíchejte mouku...
více o Dýňové muffiny
Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a postupně vmíchejte dýňové pyré a olej. Ve druhé míse smíchejte mouku, koření,...
více o Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky,...
více o Domácí jitrnice
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,...
více o Pizza z arabského chleba
Mouku, cukr, zázvor, skořici a sůl promíchejte a nasypte na pracovní plochu. Rychle prohněťte prsty s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte med se...
více o Zázvorové sušenky s hvězdami
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku a přidejte cukr, koření,...
více o Perníkový dort
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou...
více o Ryba v sezamovém těstíčku
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru....
více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje si osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě...
více o Rybí filety s fenyklovým salátem
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou....
více o Dušená orient plec v pórku
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.
Troubu zapněte na...
více o Jablkový koláč s drobenkou
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře...
více o Pikantní jogurtová marináda na kuře
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Mouku promíchejte se sodou, práškem na pečení, kořením a solí. V druhé míse utřete...
více o Mrkvové koláčky whoopies
Nasypte sodu do vody a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté ji vmíchejte do melasy a dejte směs stranou. Utřete máslo s cukrem a do mouky přisypejte...
více o Perníkové hvězdičky
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.
Do...
více o Koblihy s kořeněným cukrem
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte.
2. Mouku prosejte...
více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Smíchejte obě mouky a udělejte důlek. Do něj nalijte asi 80 ml mléka, rozdrobte droždí a vidličkou umíchejte kašičku. Zaprašte a nechte 30 minut...
více o Vánočka s medovinou
Hnědou i červenou cibuli nakrájíme na hrubo a zlehka osmahneme na rozpáleném oleji, po chvíli přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, společně to...
více o Bezděkovská směs
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a...
více o Okurková polévka smetanová
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce.
2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit...
více o Dýňový krém se zázvorem a chilli
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,...
více o Opilá "Jamajka" marináda
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík...
více o Chai chia s ovocným přelivem
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit...
více o Jehněčí Curry
Vejce, žloutky a cukr šleháme ve vodní lázni do hladké hmoty. Vyndáme z lázně, přidáme zázvor, citrónovou šťávu, prášek do pečiva a dále šleháme do...
více o Výborné zázvorky
Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří taková kašovitá hmota. Do ní naložte kuřecí maso (steaky, medailonky nebo třeba i křidýlka). Marinujte...
více o Kuře v hořčičné kari marinádě
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
Cizrnu uvaříme...
více o Cizrnová polévka
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte...
více o Asijské hovězí