Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve...
více o Masové nudličky se smetanovou kari cuketou
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,...
více o Pizza z arabského chleba
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do...
více o Plněné batáty
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.
V hrnci...
více o Vegetariánský boršč
Troubu předehřejte na 130 °C.
Jahody omyjte a dejte do zapékací mísy, posypte cukrem, pokapejte šťávou z jednoho citrónu a dejte péct na deset minut,...
více o Jahodovomalinový cheesecake
Růžičkovou kapustu omyjte a nechte okapat. Schovejte si 2-3 kapustičky na ozdobu. Ze zbylých sundejte 2 nebo 3 svrchní lístky a rozčtvrťte. V hrnci si...
více o Polévka z růžičkové kapusty
Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme,...
více o Hermelínová pomazánka s koprem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, které během smažení rozebereme vařečkou na drobno. Osmažené maso...
více o Mleté maso s ředkvičkami
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto.
Pesto si každý dochutí dle vlastní...
více o Koprové pesto (různé použití)
Vyšleháme si sníh s bílků a soli. V další misce si vyšleháme cukr, vanil. cukr a žloutky. Do žloutků přidáme olej a vodu. Pořádně prošleháme. Dále...
více o Čokoládové muffiny
Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a koření.
Vejce...
více o Bábovka z pastináku
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily....
více o Jahodové těstoviny
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, citronovou kůru a ušlehejte do nadýchané pěny. Pak do těsta zapracujte hladkou i špaldovou mouku smíchanou s...
více o Borůvkový chlebíček
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle ji osmažíme dosklovata, přidáme kari koření a promícháme.
Na cibuli nasypeme brokolici...
více o Smetanová kari brokolice
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a...
více o Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout....
více o Smažené jahody v těstíčku
Mouku vložte do misky, uprostřed udělejte důlek a přidejte droždí, přisypte cukr a 3 - 4 lžíce vlažné vody a smíchejte. Nechte kynout asi 10 minut,...
více o Flammkuchen
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká...
více o Prezidentské řízky na bramborách
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši.
V misce rozetřete...
více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Den předem upečte řepy. Zabalte je do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 170° C asi hodinu. Zchladlou řepu oloupejte a nahrubo pokrájejte. Rozmixujte...
více o Řepová omáčka
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s...
více o Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Předehřejte troubu na 180 °C. 1 palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout...
více o Dip z pečeného česneku
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.
Smažené filety...
více o Treska se smetanovým přelivem
Do mísy dejte hladkou mouku, mandlovou mouku, cukr, jedlou sodu, koření a kakao. Vše důkladně promíchejte.
V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte...
více o Vánoční muffiny se sobem
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo.
Do misky rozklepněte 2...
více o Omeleta s čedarem
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i...
více o Kapustové těstoviny - zapékané
Nejprve si osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky....
více o Kuřecí salát se zeleninou a vejci
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,...
více o Tatarka ze zakysané smetany
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme...
více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme...
více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou......
více o Švestkový pohár
V malém hrnci povařte rebarboru, cukr a pomerančový džus. Vařte na mírném ohni dokud rebarbora nezměkne, směs trochu nezhoustne a pak ji rozmixujte a...
více o Rebarborový cheesecake
Surimi tyčinky pokrájíme dle chuti a potřeby (salát/pomazánka) na menší kousky, které dáme do mísy společně s bílou částí jemně pokrájených cibulek....
více o Surimi pomazánka / salát
Jako první rozmělníme krabí tyčinky na malé kousky. Přimícháme sůl, jogurt i smetanu. Pořádně promícháme a přidáme trochu kapek citrónu. Poté namažeme...
více o Krabí pomazánka
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu.
Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou....
více o Okurkový salát se zakysankou
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozbijeme. Kdo chce, může jahody rozmixovat.
Jahody v hrnci...
více o Nepečený jahodový dort
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté....
více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce...
více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky...
více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů...
více o Polský velikonoční bílý boršč
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte...
více o Portobello se špenátem
Dortovou formu cca 23 cm vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno naskládáme vrstvu piškot, na kterou naneseme vrstvu zakysané smetany, ochucené...
více o Kokosový nepečený dort