Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,...
více o Plněné brambory IV.
mouky, studeného másla, 1 vejce, soli a trochy studené vody vypracujeme hladké těsto a dáme je asi na 30 min vychladit. Rajčata očistíme, omyjeme a...
více o koláč se slaninou
Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků.
Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na...
více o bramborové šátečky
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce...
více o Mořská štika na smetaně
Z másla a mouky umícháme světlou jíšku a za stálého míchání po částech přilijeme vodu. Přidáme oloupané a pokrájené brambory, pokrájené houby (sušené...
více o Kyselo
Těstoviny Maggi Fleky uvaříme dle návodu.
Mezitím si na cibulce osmažíme maso, okořeníme dle libosti a jakmile je maso měkké zalijeme zakysanou...
více o Těstoviny s kuřecím masem III.
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Těstoviny se uvaří.
Osmažit cibulku, na ni maso nakrájené na menší kousky, okořenit grilovacím kořením. Jakmile je maso měkké, zalít zakysanou...
více o Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,...
více o Boršč III.
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Krabí prsty nakrájíme na drobné plátky, krevety propláchneme horkou vodou. Zakapeme citronovou šťávou. Nadrobno nakrájíme pórek, smícháme smetanu z...
více o Salát z krabích tyčinek VII.
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou...
více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a...
více o Bigmanův hrnec
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Z mouky, cukru, žloutků ,oleje, kypř.prášku a vody připravíme těsto do kterého lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na hlubokém plechu piškot. Doba...
více o Kunín dezert
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
Žloutky, cukr a olej utřeme, přidáme mouku, vodu, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec snih ze 4 vajec. Uvaříme 2 pudinky (nesladíme) a nalijeme...
více o Skořicová dobrůtka
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Na talířích zdobíme lžící kysané smetany...
více o Baby boršč
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a...
více o Zelno-těstovinová zapečenina
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet.
Salát natrháme na drobnější...
více o Kuřecí salát IX.
v hlubší pánvi necháme rozpustit olej, šunku nakrájenou na kostičky dáme orestovat do pánve, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme...
více o Italské těstoviny
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme...
více o Kuřecí salát II.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme olivovým olejem. Přidáme kukuřici, tuňáka a bazalku. Do zakysané...
více o Studený těstovinový salát
Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list...
více o Kuřecí řízky s pórkem
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,...
více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Jogurt, zakysanou smetanu a cukr ušleháme.
Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Několikrát opakujeme ...
více o Jogurtový dort III.
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Cuketa s koprem
Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce.
Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané ořechy. Není třeba přidávat...
více o Dietní jablečný závin
Maso umyjte, usušte, osolte, opepřte. Na rozpálené pánvičce ho zprudka upečte a až bude mít jemně zlatou barvu a pak může zmírnit a nechat to...
více o Kuřecí pohoda II.
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou...
více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké...
více o Zelené mole
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik.
Do vymaštěného...
více o Enchiladas s kysanou smetanou
Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule...
více o maso
Oloupeme lilky a nakrájíme je na kolečka. Obalíme je v hladké mouce a opečeme z obou stran. Na každé kolečko dáme plátek rajčete a zalijeme smetanou,...
více o Lilky s rajčaty
Flíčky uvaříme skoro doměkka, na másle opečeme nakrájenou cibuli s pórkem, necháme vychladnout, přidáme flíčky, sýr, sůl, pepř a dobře promícháme. 60...
více o Sýrové flíčky
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do...
více o Gyros s tzatziki
Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibulku, přidáme pórek a mrkvičku. Chviličku dusíme, okořeníme, přidáme mušle a orestujeme...
více o Mušlová polévka
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou...
více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Fazole a tuňáka necháme okapat, okurky nakrájíme na kousky a pažitku nasekáme na drobno, vše vložíme do mísy a přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a...
více o Salát z tuňáka II.
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme...
více o Salát z červeného zelí III.
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a...
více o Salát s tuňákem
Brambory i se slupkou omyjeme a zabalíme do alobalu, upečeme.
Než se brambory upečou, nastrouháme ředkvičky, smícháme je s pažitkou, solí, pepřem a...
více o Pečeňáky
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli posypeme trochou červené papriky, přidáme brambory a smažíme. Potom to...
více o Brambory na kyselo II.
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci.
V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky...
více o Provensálské nudle