Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky. Česnek oloupejte a... více o Krémová brokolicová polévka s česnekem
Měkký, nejlépe tučný tvaroh, dáme do misky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme zakysanou smetanu, drobně pokrájenou mladou lahůdkovou ... více o Tvarohová pomazánka s lahůdkovou cibulkou
Špek nebo dobrou anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, rozehřejte pánev, pomalu začněte špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak nechte odkapat... více o Rychlé bryndzové špecle
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za... více o Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Na lžíci másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata s novým kořením, kterou následně zasypeme hladkou moukou, kterou necháme během míchání... více o Vydatná fazolová polévka se zakysankou
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.... více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Oloupané brambory pokrájíme, dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme vodou jen těsně nad ně. Brambory uvaříme doměkka, ale nescedíme je. Rovnou je i... více o Povidlové / marmeládové placky z bramborového těsta
Nové brambory vydrbeme kartáčkem nebo nožem oškrábeme (což není nutné). Uvaříme v osolené vodě nebo upečeme v troubě na sádle doměkka. Je možné je... více o Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou... více o Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle... více o Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš
Mléko se špenátem rozmixujte. Zašlehejte vejce a vmíchejte mouku s trochou soli a pepře. Vymíchejte hladké těsto. Pánev zastříkněte olejem a... více o Špenátové palačinky s houbovou náplní
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova. V misce smíchejte suroviny na... více o Francouzský toast
Tvaroh dejte do mističky, přisypte cukr krupici a vanilkový cukr, dobře je do tvarohu vmíchejte a nechte chvilku stát, aby se cukr mohl rozpustit.... více o Domácí pribináček smetanový
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou... více o Karamelový dort / řez
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C,... více o Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a... více o Rychlá mexická fazolová polévka
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a... více o Maďarská medvědí polévka
Vychlazený ledový salát pokrájíme na menší kousky nebo nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou očištěnou kapii,... více o Ledový salát s kapií
Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a... více o Smetanová polévka s medvědím česnekem
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s... více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou... více o Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme... více o Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na... více o Koprové krevety s těstovinami
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou... více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Rychlá houbová omáčka
Nejdříve si připravte pyré. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Dýni, například hokkaidó, rozkrojte napůl a vydlabejte... více o Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience. Hotové těsto nalijte do vyššího plechu... více o Makovec s ledovou polevou
Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v... více o Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Droždí rozdrobte do hrnku, vidličkou umíchejte s cukrem na kašičku, pak přilijte polovinu vlažného mléka a dobře promíchejte. Nechte v teple vzejít... více o Kynuté borůvkové knedlíky
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné... více o Zeleninová galetka
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a... více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, přidejte nadrobno nasekané jalapenos a koriandr. Dochuťte limetovou šťávou, solí, pepřem a uložte do ledničky.... více o Jalapeňos majonéza
Ve velké míse dohladka smíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr a citronovou šťávu, stačí vařečkou nebo v robotu za nízkých otáček.... více o Cheesecake do skleničky
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte v mixéru s cukrem do světlé nadýchané pěny. V míse smíchejte mouku, mák,... více o Rybízový koláč
Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte do tvaru čtverce, zahněte okraje nahoru a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Můžete... více o Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s... více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Připravte avokádovou omáčku. Oloupané avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte spolu se smetanou, přidejte... více o Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Rozevírací dortovou formu velmi zlehka vymažte máslem. Rozložte ji, na dno přitiskněte arch pečicího papíru a formu zavřete. Z pečicího papíru... více o Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Nadrobno pokrájejte cibuli. V hrnci rozpalte olej a nechte ji zesklovatět. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a opečte ji dozlatova. Základ... více o Zelňačka s klobásou
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek a kukuřici, asi 2 minuty. Přesypte do misky a nechte zchladnout. Pánev vytřete... více o Sýrové krokety s kukuřicí
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby (hříbky, klouzky...)... více o Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme pokrájené houby, česnek a drcený kmín a dále smažíme do povadnutí (změknutí) hub. K... více o Chlebová polévka s houbami a smetanou
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a mák. V robotu s třecím nástavcem nebo v ruce metlou utřete máslo s... více o Citronovo-makový beránek
Do mísy dejte předem uvařenou a vychladlou quinou, přidejte vejce, 2/3 nasekané pažitky, 3 utřené stroužky česneku, jemně nastrouhaný parmazán a... více o Placky z quinoy
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kusy, osolíme opepříme, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, lžíci oleje a promícháme. Necháme v talíři odležet.... více o Smetanovo-sýrové kuřecí maso s bramborem
Nakládané zelí nakrájejte na menší kousky a opláchněte. Poté dejte do hrnce s vodou, přidejte kmín, sůl, na kostičky nakrájené brambory a vařte. Poté,... více o Rychlá zelňačka
Na kostičky nakrájenou cibulku osmažte na másle. Přidejte nakrájenou, případně nahrubo nastrouhanou červenou řepu a krátce poduste. Přidejte... více o Polévka z červené řepy