Okurku omyjeme, můžeme oloupat a pokrájíme na kolečka či kostky. Poté ji zalijeme kysanou smetanou a přidáme utřený česnek. Vše promícháme a dosolíme...
více o Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem
Sýr a vejce pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, cibulku nasekáme na drobno. Přilijeme kysanou smetanu, dochutíme hořčicí, pepřem, solí a...
více o Hermelínový jarní salát
Na oleji osmahneme cilbuli, přidáme nakrájenou slaninu, vše dozlatova pak zalijeme horkou vodou, přidáme kukuřici, 8 lžiček vegety, nakrájené...
více o Americká kukuřičná polévka BIG super
Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky. Až bude maso orestované osolíme, opepříme a přidáme česnek...
více o Čínský pokrm podle mě
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm...
více o Vejce s kari omáčkou
Tvaroh smícháme s cukrem, mlékem a olejem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozválíme na plech, poklademe broskvemi, které položíme...
více o Broskvovo-tvarohový koláč
Očištěné maso prošpikujeme špekem, cibuli nakrájíme na středně velké kostky, mrkev a zázvor nastrouháme na jemno a smísíme s olejem. Do směsi (olej,...
více o Zázvorová omáčka
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém. Do vychladlého silného pressa...
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a...
více o Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou
Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a podle chuti osladíme moučkovým cukrem. Listové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou potřeme připraveným...
více o Třešňový závin
Brambory, kedlubny a mrkev oloupeme. Do cca 1 litru vody nasypeme sůl a kmín dle chuti (já dala tři špetky soli a kmínu asi jako se vejde do dlaně) a...
více o Potštýnská kedlubňačka
Oloupeme syrové brambory, nakrájíme na plátky a rozložíme je na plech. Osolíme je, popř. můžeme posypat kořením na americké brambory. Na brambory dáme...
více o Kuřecí prsa se smetanovými bramborami
Na oleji zvolna orestujeme pórek, po zhruba pěti minutách přidáme šunku a opět chvíli restujeme. Směs zasypeme nastrouhanou nivou a mícháme, dokud se...
více o Těstoviny s nivou, pórkem a šunkou
Brambory rozkrájíme na malé kostičky a dáme vařit na pár minut do menšího množství osolené vody. Přilijeme 1/2 litru podmáslí, přidáme 3 bobkové listy...
více o Durčina
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, chvíli je podusíme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme troškou vody (kedlubny nesmí plavat). Dusíme dokud...
více o Kedlubny na smetaně s kari
Troubu vyhřejeme. Menší plech vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sodu a sůl. Borůvky vsypeme do mísy s moukou, aby se...
více o Borůvkový koláč s bílou čokoládou
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, ochutíme směsí koření na pečené kuře a opečeme na olivovém oleji. Dýni necháme okapat a nakrájíme na kostičky....
více o Dýňový salát
Sýr najemno nastrouháme, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, jogurt a křen. Okurky, cibuli a ořechová jádra nasekáme nadrobno. Salám nakrájíme na...
více o Pikantní sýrová pomazánka
Porce kapra přes noc namočíme v mléce s cibulí. Mléko kapra zjemní, kapr je křehčí a není tak cítit rybinou. Po vyjmutí osušíme, posolíme, potřeme...
více o Kapr na houbách II.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy dáme mouku, pudinkový prášek, moučkový cukr a nakrájené změklé máslo. Směs promneme, až vznikne drobenka. Podle...
více o Mramorový tvarohový koláč
Maso v osolené vodě uvaříme do měkka spolu s divokým kořením, cibulí a kořenovou zeleninou. Přecedíme a maso na drobno nakrájíme. Na másle osmažíme...
více o Pajšl na smetaně
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby....
více o Výborná kefírovka
Rozinky namočíme, nejlépe den předem, do šťávy z 1/2 pomeranče.
Fenykl, jablko, 1 1/2 pomeranče nakrájíme na kostičky, přidáme rozinky a vmícháme...
více o Fenyklový salát II.
Ze surovin na piškot upečeme jej klasicky, jak jste zvyklé, olej vmícháme nakonec, upečeme na papíru na vyšším pekáči.
Na vychladlý piškot pokademe...
více o Osvěžující řezy
Syrové brambory nakrájíme do pečící mísy. Z mletého masa vytvarujeme masové kuličky, které ochutíme dle vlastního vkusu česnekem, majoránkou, jemně...
více o Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou
Listové těsto vyválíme do formy jako na pizzu, přičemž nadzvedneme okraje. Posypeme polovinou strouhaného sýra. Na půlkolečka nakrájený pórek,...
více o Slaný koláč s pórkem
Nakrájenou cibulku orestuju do zlatova, na ni dám na kostičky nakrájené maso, osolím, orestuju, přidám houby a klobásu na kolečka a dusím, až maso...
více o Dobrota z jednoho hrnce
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájené stroužky...
více o Čína pana Nerudy
Rýži uvaříme a těsně před koncem přidáme smetanu ochucenou bylinkami a kořením a olivami. Před podáváním osolíme dle chuti. Lze taky přidat nakrájená...
více o Smetanová rýže s olivami
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3...
více o Bábovka s kysanou smetanou
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky...
více o Páteční kuřecí závitky
Porce lososa potřeme solí a bylinkami podle chuti, pokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet, pak opečeme na oleji.
Ve výpeku ohřejeme...
více o Losos s brokolicí
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a...
více o Bártovo "ragú"
Mascarpone našleháme, přidáme žloutky, cukr a kysanou smetanu. Vše našleháme do krému a lehce do něj vmícháme sníh z bílků. Do espresa přilejeme rum,...
více o Tiramisu s jahodami
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce...
více o Švédská roštěnka
Na oleji podusíme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, chilli papričku nakrájenou nadrobno a zbavenou semínek a nahrubo nastrouhané jablko. Čočku...
více o Čočka s ananasem
Čokoládu rozpustíme v horké lázni, poté ji přimícháme do zakysané smetany. Rychle rozšleháme a ihned použijeme na mírně vychladlý moučník.
Nejlépe se...
více o Jednoduchá čokoládová poleva
Mrkev nakrájíme na malé kostičky, rajčátka na čtvrtiny, kopr najemno nasekáme, česnek také, přidáme ostatní suroviny.
Je to moc dobrý salátek, dá se...
více o Super salátek
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet). Špenát povaříme, až se vyvaří věškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem. Vmícháme do...
více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Pekáč vymažu máslem, položím silně nakrájená na kolečka brambor, osolím, okmínuju. Kuřecí čtvrtky, které jsme marinovali v oleji se solí a česnekem,...
více o Výborné kuřecí čtvrtky v pekáčku
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé pečeně osmažíme na troše tuku...
více o Hortobáďské palačinky s masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky...
více o Ernstův choucroute
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba zahustíme směs...
více o Krabí koláčky
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, celer můžeme na jemnějším. Anglickou nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí zpěníme na másle. Přidáme...
více o Svíčkové nudle
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a...
více o Broskvový moučník
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak...
více o Zapečený plněný chleba
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme...
více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Máslo, cukr, žloutek a kůru utřeme do pěny. Vmícháme mouku a vypracujeme těsto. Rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při...
více o Ostružinový dort