Ředkvičky očistíme. Polovinu ředkvičkových listů nasekáme najemno a zbytek nakrájíme nahrubo. Bulvy ředkviček nakrájíme na tenká kolečka.
Čerstvý sýr...
více o Ředkvičková pomazánka
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut.
Rozehřejte gril....
více o Steakový salát s balzamikem
Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli...
více o Vánoční bramborový salát
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a...
více o Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno.
Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150...
více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka.
Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,...
více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary...
více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Připravte si vajíčka uvařená natvrdo. Je třeba oddělit žloutky a bílky – vajíčka rozpulte, žloutky odložte do misky. Z nich vytvořte sós podobný...
více o Omáčka Gribiche
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále...
více o Pomazánka z vařeného celeru
Nejdříve dáme maso do mrazáku asi na 2h (krájí se lépe). Pak maso nakrájíme na plátky tlusté asi 3mm. Pokud se nám nějaký plátek bude zdát příliš...
více o Domácí sušené maso I.
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte.
Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,...
více o Pažitková omáčka
Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme...
více o Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Na lžíci oleje orestujte dohněda maso a odložte stranou. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky pokrájenou...
více o Vesnický páj (cottage pie)
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,...
více o Pařížský salát podle ČSN
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše...
více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte...
více o Vlašský salát podle ČSN
Kuřecí řízky pokrájíme na plátky. Použít můžeme i tenčí plátky vepřového karé nebo panenky. Mírně osolíme a vložíme do kašičky umíchané ze žloutků,...
více o Řízečky v bílkovém kabátku
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky a okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. V lednici necháme odležet alespoň 30 minut, ideálně přes...
více o Červené fazole s kuřecím masem
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a...
více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená...
více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Kuličky z veganského mletého masa (dá se koupit v obchodě Lidl) osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje, a poklademe na papír.
Ke zbytku oleje...
více o Veganské masové koule
Zelí, kterého musí být v coleslawu oproti mrkvi a celeru nejvíce, nakrájíme na malé kostičky. Poté přidáme na struhadle nastrouhaný celer a mrkev....
více o Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem...
více o Kuřecí paličky BBQ
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v...
více o Ceviche v rajčatové omáčce
Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme...
více o Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Houby očistíme (nenamáčíme) a pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy.
Vejce vyšleháme, přidáme pivo, nastrouhaný česnek, hořčici, majoránku,...
více o Rarášci (placičky) z lesních hub
Cuketový základ: na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit...
více o Cuketová pomazánka ala tatarák
Na vysoký plech si nalijeme přiměřené množství oleje a pomocí naklánění jej dostaneme na celou plochu.
Zbytek ingrediencí si nakrájím na malé kousky a...
více o Rozložené masové špízy se zeleninou
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v...
více o Vejce Benedikt
Kousky vepřového ořezu opepříme a mírně osolíme, smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně...
více o Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Kuřecí maso použijeme klidně zbylé z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti a poté pokrájíme...
více o Kuřecí salát s vejci
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Hořčici, kečup, worcester a lák vymícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout....
více o Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez...
více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes...
více o Marináda na žebra
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme...
více o Sweet chilli marináda
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem.
Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou...
více o Kuřecí kousky s bulgurem
ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame.
Do cesta pridáme múku a znova premiešame....
více o Domáci hamburger
Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák.
Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy....
více o Zbojnický salát
Nejprve si svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme...
více o Pikant salát
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
Vyjměte a vnitřek...
více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi...
více o Salát Caesar
Maso rozdělte na 4 díly.
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
Cibuli nakrájejte na...
více o Hovězí karabáček na světlém pivu
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do...
více o Naložená kuřecí křídla
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při...
více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli...
více o Shepherd´s pie
V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi...
více o Lososové 'kroketky'
KROK 1:
Do kastrolu dejte rozpustit máslo s olivovým olejem, přidejte šalvějové lístky a nadrcený česnek. Promíchejte, nechte trochu rozvonět a vhoďte...
více o Anglická cibulačka
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova....
více o Mleté hovězí po anglicku