Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu osmahneme. Po...
více o Masová směs na pánvi
Listové těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme. V míse si smícháme brambory, cibuli, salám a sýr, vše nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme,...
více o Slaný závin II.
Kuřecí nakrájíme na kousky a smícháme s pokrájenou cibulkou a žampiony, osolíme a přidáme trochu worchestru. Do misky připravíme jogurt, 2 lžíce medu,...
více o Evičky kuřecí v jogurtu
Cibule oloupeme a necháme ve vařící vodě asi 40 minut táhnout. Necháme okapat a vychladnout.
Šalotku oloupeme, nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 1...
více o Cibulové závitky s masovou náplní
Maso nakrájíme na menší kostky, posypeme grilovacím kořením a na trošce oleje opečeme. Necháme vychladnout. Smícháme nakrájený a spařený celer ...
více o Kuřecí salát s řapíkatým celerem
Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,...
více o Pantůček
Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na menší kostičky. Na půl hodinky naložíme ve worchestrové omáčce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka....
více o Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou
V misce rozmícháme kečup s olejem, šťávou z citronu, cukrem a worchestrem. Osolíme, opepříme a vyšleháme s jogurtem. Přidáme kapary a zlehka...
více o Krabí salát s kapary
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Smícháme všechny ingredience na marinádu a dle chuti dosolíme. Omytá stehna mírně osolíme a opepříme, a vložíme do vymazaného pekáčku kůží dolů....
více o Mexické kuře
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a...
více o Sýrové koule na 3 způsoby
Všechny ingredience smíchat v míse a dát do ledničky, aby hmota byla ztuhlá. Pak vytvořit velikou kouli nebo bochánek, obalit v sekaných mandlích. Na...
více o Paštiková koule
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet.
Na pánvi rozehřejeme...
více o Hustopečský flamendr
Z masa odřezat co nejvíce tučného a nakrájet na sílu 6-8 mm a pak na délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes....
více o Sušení masa v sušičce
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby....
více o Vepřové ragú z mletého masa
Během vaření špaget si připravíme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme hovězí konzervu (doporučuji předem nakrájet),...
více o Opravdu rychlé špagety
Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme....
více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou
Do připravené marinády naložíme kousky kuřecího masa a necháme uležet 24 hodin. Poté orestujeme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici....
více o Pochoutka z kuřecího masa
Křídla rozkrájíme na díly (ty poslední na polévku) osolíme, dáme trošku papriky, trošku mléka a citronové šťávy a necháme asi 30 minut odstát. Pak...
více o Křídla v pikantní omáčce
Na olej dáme dva badyány. Necháme rozehřát a pustit vůni. Přidáme cibuli (nejlépe nakrájenou na čtverečky - každou slupku na 4 díly, ale může být...
více o Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce
Kuře naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu jako řízky. Obalené porce kuřete smažíme na tuku (nejlépe v fritovacím hrnci)...
více o Zapékané smažené kuře
Kurře omyjeme, nasolíme, okořeníme, naplníme nádivkou (může být i bez nádivky), položíme na plech, pod kuře dáme plátek celeru a mrkev rozkrojenou na...
více o Maminčino kuře na zeleninové posteli
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme...
více o Kuře na pivu III.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme...
více o Hovězí ptáčky trochu jinak
Fazole smícháme se scezeným lečem, na nudličky nakrájeným salámem, hráškem, na kostky nakrájenou kapií, sekanou cibulí, feferonkou a na hrubě...
více o Fazolový salát s lečem
Králičí maso nakrájíme na malé medailónky, lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a medailónky v...
více o Králičí medailónky na víně
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi...
více o Křupavý bůček
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Filé, mrkev, celer, bobk. list uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem,...
více o Falešná humrová pomazánka IV.
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na...
více o Játra na slanině a tymiánu
Vše promícháme, maso nakrájíme na nudličky a necháme v lednici uležet 24 hodin.
Pak pečeme na pánvi s olejem asi 20 minut. Podáváme s hranolkami....
více o Námořnické maso
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme...
více o Ševcovský salát
Párky sloupneme a nakrájíme na kolečka, přidáme okurku nakrájenou také na kolečka (pokud je vetší, tak půlkolečka) a cibuli nakrájenou na plátky. V...
více o Párkový salát
Cibulku a česnek zpěníme na oleji, přidáme rajčata, papriky, kyselou okurku a necháme podusit. Pak přidáme paprikovou vegetu nebo sladkou a pálivou...
více o Salsa - omáčka na špagety
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova.
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a...
více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Do kastrůlku dáme hořčici, ocet, kečup, cukr,worchestr a krátce povaříme. Uzeninu nakrájíme na nudličky, přidáme okurku, cibuli na kostičky a vmícháme...
více o Salát s uzeninou
Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V...
více o Vepřové řízky v bramboráku
Eidam nasypeme do mísy. Vedle si zatím našleháme žloutky s hořčicí, tabaskem, worchestrem a solí. Směs přidáme k sýru a řádně promícháme. Přidáme sníh...
více o Zapečené sýrové suflé
Kuře uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé ho obereme a s kůží nakrájíme. Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou (svaříme cca 2 dl vývaru...
více o Kuřecí salát podle Magdalény Rychlíkové
Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme doměkka papriku,...
více o Špagetová omáčka
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme....
více o Falešný tatarák
Oloupané špekáčky nakrájíme na kolečka nebo půlky, prokládáme nakolečka nakrájenou cibulí - nejlépe do 4 l sklenice. Z vody, cukru, octa uděláme nálev...
více o Utopenci I.
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky...
více o Studená rajská polévka
Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájnou cuketu, posypeme paprikou a vmícháme rajčatový protlak, sójovou...
více o Sterilované cukety po orientálsku
Maso nakrájíme na proužky, okořeníme a naložíme do trošky oleje na pár hodin (není vyloženě nutné). Ve větší pánvi (výborný je na to wok) rozpálíme...
více o Buddhova ruka
Do misky dáme med, přidáme olej, rozmačkaný česnek a ostatní koření. Množství neuvádím každý ať si dá podle vlastní chuti. Kuře dáme do pekáče a...
více o Kuře a la Helča
Filé umeleme, přidáme koření a veškeré přísady. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Vkládáme do nádoby a to střídavě 1 vrstva cibule 1...
více o Rybí karbanátky
Čtvrtky osolíme, opepříme, vložime do zapékací mísy, přidáme fazole, kečup (dle chuti), 4 lžíce worchestrové omáčky (může být i více, jak kdo má rád...
více o Kuře trochu jinak