Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme...
více o Slepice na smetaně
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu...
více o Selská polévka
Troubu předehřejeme na 170 °C. Maso omyjeme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Položíme do pekáče tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nasekáme....
více o Roastbeef v peprném plášti
Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme...
více o Polévka Petra Velikého
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem.
Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak,...
více o Kunětický rožeň
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Uvařené brambory a uzený bůček nakrájíme na kostičky. Bůček vyškvaříme a dozlatova na něm osmahneme na...
více o Bavorské závitky
Kotlety jemně naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Opepříme, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Ve vývaru rozvaříme veku a...
více o Kotlety na křenu
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku...
více o Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,...
více o Segedínský guláš
Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso...
více o Kuře na česneku
Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme,...
více o Lehký salát
Rozkrájenou cibulku s kolečky oloupaných špekáčků osmahneme na pokrájené, rozškvařené slanině. Přichutíme jemně tlučeným kmínem, pepřem a solí....
více o Špekáčky na pivu
Z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody vymícháme těsto a dáme je na 2 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
více o Myslivecká paštika
Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a...
více o Pestrý zeleninový kotlík
Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Očistíme pórek s mrkví. Nakrájíme je na kolečka nebo na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji....
více o Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré....
více o Polévka s játrovými nudlemi
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev...
více o Vepřová pečeně s kůrčičkou
Nakrájenou cibuli dorůžova osmažíme na másle, přidáme mouku a zasmahneme. Světlou zásmažku zalijeme vývarem a rozšleháme. Přichutíme solí a rozdrceným...
více o Pažitková omáčka
Jablka a křen oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vývar, ocet a dochutíme. Necháme přes noc uležet a podáváme jako přílohu....
více o Jablečný křen
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na...
více o Svíčková na smetaně
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po...
více o Znojemská hovězí pečeně
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v...
více o Bifteky se zeleným pepřem
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve...
více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme....
více o Anglický roastbeef