**Náplň: **nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme vydusit vodu. Potom přidáme rozšlehaná vejce a necháme...
více o Moskevský řízek
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na...
více o Bramborák z chleba
Na každý plátek šunky položíme plátek sýra, okurku, proužek papriky, stočíme do roládky a sepneme párátkem. Závitky uložíme na vymazaný pekáč vedle...
více o Závitky
Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali...
více o Velikonoční polévka
Na trošce oleje opražíme rýži, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, podlejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Z trošky oleje a...
více o Uzená polévka s rýží
Na oleji nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na zpěněnou nasypeme hladkou mouku a mícháme. Po chvíli zalijeme vývarem, nebo vodou, osolíme,...
více o Česneková omáčka II.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před...
více o Polévka z uzeného masa II.
Kotlety osolíme, opepříme a prudce z obou stran opečeme. Potom je obalíme ve směsi strouhanky a sekané natě. Vložíme na pekáč a při 200 °C pečeme do...
více o Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
Nadrobno nakrájenou cibulku uvaříme s rozdrceným jalovcem, octem, 3 lžičkami vody, dokud se tekutina nevypaří. Z oleje a mouky uděláme zásmažku,...
více o Šunka ve vinné omáčce
Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na každý hovězí plátek plátek vepřový. Obalíme v mouce, zbylou mouku sklepneme a dobře přitlačíme....
více o Dvojbarevné rolky
Z vajec, mléka, mouky a soli upečeme palačinky.
Pečivo namočíme do vody, vymačkáme ho a spolu s masem umeleme.
Na trošce oleje opražíme cibuli,...
více o Uzlíky
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme nahrubo. Vše zpěníme na másle, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené fazole, kousky zmrzlého špenátu,...
více o Polévka alpských pastevců
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený šunkový salám. Po 5 minutách zaprášíme paprikou, osmahneme...
více o Gulášek jezdců z Georgie
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem...
více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Rozehřejeme troubu na 160 °C. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme jehněčí, dokud není slabě hnědé. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli...
více o Dušené jehňátko
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Vložíme do pekáčku.
Zpěníme jemně nakrájenou cibuli a podusíme na ní na kostičky...
více o Valašská vepřová pečeně
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme...
více o Králík s hořčicí a majoránkou
Maso naklepeme. Na každý plátek dáme plátek slaniny a sýra, mírně osolíme, posypeme šalvějí a tymiánem.
Zavineme do roládky, upevníme párátkem a...
více o Masové závitky
Fazole mungo uvaříme a scedíme (pozor na rozvaření, jsou uvařené rychle). Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a na kolečka...
více o Zelenina na kari II.
Na trošce oleje za stálého míchání opražíme propláchlou rýži, zalijeme vodou tak, aby se její výška nad rýží rovnala výšce rýže a přikryté dusíme ...
více o Rizoto II.
Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na...
více o Frikasé s omáčkou
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu...
více o Vaječné ragú
Houby namočíme přes noc do vody. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme.
Kroupy...
více o Houbový kuba
Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,...
více o Masové kuličky v omáčce z Ikea
Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 ...
více o Cibulová omáčka s kari
Panenku omyjeme, odblaníme a na rozpáleném oleji zprudka z každé strany opečeme. Poté vyjmeme.
Do oleje a šťávy z masa přidáme máslo, nakrájenou...
více o Rychlé špalíčky
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
Na zbylém tuku usmažíme cibuli...
více o Risi e bisi
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme...
více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik vývaru, aby vznikla středně hustá...
více o Paprikové brambory s okurkami
Na oleji (olivovém) osmažíme oloupané, celé cibulky, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném kastrole osmažíme kostky kuřete, zalijeme vývarem a vínem....
více o Kuře na cibulkách
Omyté patizony oloupeme a vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme patizony,...
více o Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně...
více o Cizrnová pomazánka
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Králičí maso nakrájíme na malé medailónky, lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a medailónky v...
více o Králičí medailónky na víně
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli,...
více o Zeleninovo-masové lasagne
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli na plátky, zasypeme ji moukou, necháme také osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, až je cibule...
více o Francouzská cibulačka II.
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme...
více o MRKVOVA POLEVKA VI.
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme...
více o Mrkvová polévka II.
Na oleji osmažíme krupici, zalijeme ji vývarem z masoxu a povaříme. Přidáme pokrájený a opraný pórek a vaříme asi 12 minut, potom vmícháme vejce...
více o Pórková polévka s krupicí
Maso nakrájíme na malé kostky a dáme do vařícího vývaru,přidáme houby a fazolové lusky,vaříme cca 20 min.Pak přidáme ostatní suroviny a vaříme až maso...
více o Pikantní polévka La-Tchang
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme ve středně velkém hrnci, na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit, mezitím uvaříme...
více o Polévka s nivou a hráškem
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli. Zelí propláchneme, vymačkáme vodu a dáme k cibuli....
více o Uzené na hruškách a kysaném zelí
V hlubší pánvi zesklovatíme kostičky slaniny, orestujeme nakrájenou cibuli či porek, přidáme nakrájené houby s kmínem, osolíme a dusíme, až směs...
více o Modravské maso
Větší kloboučky pokrájíme na proužky, menší celé dáme povařit asi čtvrt hodiny (musí se vařit), pak je opláchneme studenou vodou, aby zůstaly čisté...
více o Dršťková polévka z václavek
Vepřovou panenku nakrájíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Když je panenka opečená, vyjmeme ji, poklademe...
více o Zapečená vepřová panenka s chřestem
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na...
více o Králík - slintající soused
Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme, cibuli drobně pokrájíme a na tuku do růžova podusíme. Kastrol sejmeme z ohně, přidáme...
více o Maďarský guláš II.