Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce... více o Slaný květákový koláč / nádivka z květáku
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme až nám pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení... více o Vydatná česnečka "co dům dal"
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello s hermelínem
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi... více o Domácí polévka "masožravka"
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!... více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Do vyšších plátků masa opatrně prořízneme kapsy, jemně maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme, naplníme smaženicí a mírně přimáčkneme.... více o Kapsy se smaženicí
Vyválíme si těsto do tvaru obdelníku, který potřeme rajským protlakem. Na tuto vrstvu naskládáme šunku, anglickou slaninu a posypeme kukuřicí. Na... více o Pizza kolečka od Jíti
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Musí být co nejtenčí. Potřeme kečupem. Poklademe plátky salámu vedle sebe, nejprve šunkový, na něj... více o Kukis
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku (já mám ráda když je trochu do hněda), přidáme pokrájenou vysočinu a necháme jí chvíli opékat. Poté přidáme... více o Lečo s brokolicí
Tavený sýr utřeme s Ramou nebo máslem. Dále přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli, žlutou a červenou papriku, vysočinu (stačí jen pár koleček). Dle... více o Topinková pomazánka co dům dal
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme... více o Lilkové koláčky
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku a sýr smícháme, dochutíme solí... více o Vaječná pomazánka s Vysočinou
Vepřové nebo drůbeží maso (bez kosti) si prořízneme z boku tak, aby jsme vytvořili co nejhlubší kapsy, které si osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou... více o Kapsy s nivovou smaženicí
Nakrájenou cibuli trochu osmažíme a přidáme vysočinu (nakrájenou na kostky). Osmažíme a přidáme protlak s pomazánkovým máslem. Natrouháme trochu... více o Špagety ,,raz dva"
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem... více o Pravá domácí pizza
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1... více o Závitky z koňského masa
Vysočinu nakrájíme na kousíčky do misky. Přidáme strouhaný eidam a tavený šunkový sýr. Zamícháme, přidáme čtvrt smetany z kelímku. Promícháme, přidáme... více o Sýrová omáčka k těstovinám
Na pánvi rozehřejeme slaninu a opečeme z obou stran, přidáme rozmíchaná vejce se solí, pepřem a poklademe plátkový sýr, na závěr položíme opečený... více o Topinkový dort
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek. Před... více o Česnečka z Vysočiny
Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na... více o Pizza trochu jinak od Šimajdy
Nakrájenou vysočinu na malé kostičky a nastrouhanou mrkev (půlku) orestujeme v hrnci do kterého přidáme cca litr vody. Přidáme na kostičky nakrájenou... více o Fofr polévka
Vše nakrájíme na nudličky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme ostatní přísady, ochutnáme a dochutíme. Necháme odležet v chladu. Podáváme třeba s tmavým... více o Pikantní salát z trvanlivého salámu
Nivu nastrouháme na jemném struhadle, spojíme s tatarkou na pomazánku. Nakrájíme pečivo na plátky, které velmi zlehka potřeme ramou, položíme na... více o Nivové dvojhubky
Klasický Hermelín rozpůlíme, vložíme plátek šunky, plátek gothaje a plátek vysočiny (ty tři druhy jsou nutné), přiložíme syrovou papriku, přitiskneme... více o Saunový hermelín
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní. Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo.... více o Lilek plněný fazolí
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou... více o Jambalája
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z... více o Grázlův mls
Tvaroh, sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na delší nudličky nakrájenou šunku, salám a kukuřici,... více o Tvarohová pomazánka extra
Očištěnou cuketu nastrouháme spolu s vysočinou na hrubém struhadle. Orestujeme na oleji cibulku, přidáme cuketu, vysočinu, na hranolky nakrájené... více o Cuketový nákyp II.
Vysočinu, papriku, rajčata a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Mezitím uvařime vajíčka natvrdo a pokrájené přidáme k ostatním ingrediencím. Pak... více o Marcelčin salát
Vejce uvaříme natvrdo. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Žloutky utřeme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přidáme najemno nasekané bílky, salám... více o Pomazánka
Celer, vysočinu najemno nastrouhat, cibuli nadrobno nakrájet a smíchat s majolkou. Nakonec dle chuti osolit.... více o Celerová pomazánka II.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,... více o Voňavá krkovička
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská
Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme do mléka, přidáme vajčko, osolíme a zaděláme moukou v husté těsto. Na to pomažeme kečup (více), poklademe... více o Pizza rychlovka
Brambory uvařím ve vodě po dobu 20 minut, dokud nezměknou, mezitím si na pánvičce na cibulce osmažím vysočinu a přidám tak 2 velké polévkové lžíce... více o Zapečená mňamka s lutěnicí
Kotlety očistíme, okraje nařízneme aby se nekroutily a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj... více o Pochoutka s nivou
Na slanině osmahneme cibulku a salám. Přidáme mouku a chvilku zasmažíme. Zředíme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme několik kuliček nového koření,... více o Salámová omáčka
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme... více o Klárky zapečené brambory
Na párátka nebo asi 5cm dlouhé špejle dáme postupně: plátek bramboru (0,5cm - 1cm), plátek Vysočiny, zarovnaný plátek sýra, opět plátek vysočiny a... více o Pišvindy
Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše... více o Celerová pomazánka se salámem
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a... více o Hovězí roláda pikant
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a... více o Obložené briošky