Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a vaříme doměkka. Ze zbývající...
více o Pórková polévka
Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když...
více o Kulajda
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby.
Plátky hub osmahneme na másle spolu s...
více o Houbová polévka
Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme. Přitom...
více o Rychlý jablkový kompot
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť...
více o Hrachová polévka
Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout....
více o Dušená rýže
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso...
více o Gulášová polévka
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme....
více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka (asi 15 minut)....
více o Vařené brambory
V kastrolku na másle osmahneme krupici, vmícháme vejce a necháme je na mírném ohni srazit. Zalijeme je vodou, přidáme očištěné, tence nakrájené houby,...
více o Kmínová polévka s vejcem
Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky...
více o Cuketové řízečky
Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu.
K bílku přidáme špetku soli...
více o Jahodová mramorová pěna
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou...
více o Štěstí - Šuang - si