Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, pomalu přiléváme horkou vodu a olej. Do vyšlehané pěny přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.Těsto...
více o Jablkové řezy IX.
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte...
více o Citrónová rýže
**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou...
více o Jahodové řezy
Filé namočíme asi na 2 hodiny do vody se šlehačkou nebo s mlékem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Před obalením nakořeníme, osolíme a...
více o Ryba z pokecu
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno...
více o Věnečky z odpalovaného těsta III.
Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout.
Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame...
více o Masove tasticky od Mustafy
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a...
více o Bigmanův hrnec
Vodu s cukrem,pomeranč.a citr.šťávou přivedeme k varu.Přilijeme rum a bílé víno a zahřejeme opět k varu.Vánoč.punč nalijeme do nahřátých sklenic a...
více o Vánoční punč /více sklenic/
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a...
více o Vánoční rybí polévka
Z mouky, cukru, žloutků ,oleje, kypř.prášku a vody připravíme těsto do kterého lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na hlubokém plechu piškot. Doba...
více o Kunín dezert
V půl litru vody rozvaříme 1/2 kg jablek.
Přidáme 3 lžíce cukru moučka a rozvaříme doměkka.
V druhém půllitru vody rozmícháme zastudena 2 vanilkové...
více o LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané
banány s vodou. Prošleháme a vsypeme
promíchané všechny ostatní ingredience
a nakonec...
více o Moučníky - Banánová bábovka
Osolenou vodu uvedeme k varu. Podmáslí rozkvedláme s trochou mouky a poté přilijeme do vroucí vody. Vše dobře promícháme, aby polévka lehce zhoustla....
více o Podmáslová polévka
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Chilli papričky, česnek, cukr (možno vynechat) a podle chuti sůl dáme do šlehače nebo mixéru a za stálého přilévání vody zpracujte na kaši. Skladujeme...
více o Chutney z červených chilli papriček
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Žloutky, cukr a olej utřeme, přidáme mouku, vodu, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec snih ze 4 vajec. Uvaříme 2 pudinky (nesladíme) a nalijeme...
více o Skořicová dobrůtka
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Žloutky utřeme s měkkým tvarohem, přidáme krupičku a špetku soli. Tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě asi 8 minut.
Omáčka: Solamyl...
více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Rozpustíme máslo, přidáme cukr, vodu a kakao. Mícháme až se přísady spojí. Odebereme stranou necelý hrneček směsi.
Do zbylého základu přidáme...
více o Fofr koláč
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou...
více o Plněné žampiony III.
Nejdříve uvaříme přes noc namočenou cizrnu s bobkovým listem.
Na oleji zpěníme koření a přidáme nakrájenou cibuli. Až je vše dozlatova, přisypeme...
více o Čínská zeleninová směs s cizrnou
Do nádoby s oblým dnem vložíme kvasnice se špetkou soli a cukru. Promícháme a dolijeme teplou vodou. Za stálého míchání přisypeme mouku, až vznikne...
více o Sýrové koule
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a...
více o Utopenci V.
Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí....
více o Želatina na dorty
Maso smícháme se sójovou omáčkou, brandy, škrobovou moučkou, solí a pepřem. Nahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby...
více o Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme,...
více o Bezinkový sirup
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme....
více o Husa se švestkovou omáčkou
Houby očistíme nakrájíme na malé kostičky stejně tak i papriku šunku a vařené vejce.
Uděláme (husté) mléčné těstíčko a smícháme s houbami paprikou,...
více o Smažená směs
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř.
Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky...
více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a...
více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu.
Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a...
více o Antojitos
Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do...
více o Těstová vložka do masových tamales
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a...
více o Urupánské kuřecí enchiladas II.
Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny....
více o Opečené fazole - Frijoles Refritos
Návod:
Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme...
více o Tortilly z našich surovin
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem...
více o Sledi marinovaní
Cukr vložíme na pánvičku, nepatrně pokropíme vodou a necháme za stálého míchání zkaramelizovat dočervena. Karamel hned zalijeme zbytkem vody,...
více o Karamelový koktejl
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme hodinu bobtnat. Tvaroh našleháme s jogurtem, cukrem a horkým mlékem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a...
více o Jogurtový dort II.
Ingredience na těsto zpracujeme všechny dohromady a necháme chvíli v chladu odpočinout. Potom vyválíme placku, kterou přeneseme do formy na pizzu a...
více o Tuňáková pizza
Umixujeme máslo, cukr a žloutky. Přidáme pomalu čokoládu a skořici, šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z citronu, mandle a ušlehané bílky.
Koláč...
více o Polévaný čokoládový koláč
Očištěná játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku, zředíme vodou a...
více o Polévka z kuřecích jater
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ...
více o Fritované kuře