Z prsou uděláme 4 plátky(řízky), jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe lístky šalvěje, stočíme a obalíme slaninou. Můžeme převázat nití. Rolky...
více o Drůbeží řízky se šalvějí
**Krok 1: **Na trošce oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený...
více o Sýrová cibulačka
V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta! Po skončení programu vytvarujeme delší šišku...
více o Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi
Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme....
více o Hovězí perkelt s galuškami
Do misky dejte vodu a vločky a vařte na plný výkon 2 minuty. Mezitím rozkrojte jablko nebo hrušku na čtvrtky a vykrojte jádřince. Jablko pak...
více o Ovesná kaše vařená v mikrovlnce
Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca...
více o Nadýchaný chleba
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme...
více o Domácí nudle do polévky
Předehřejeme troubu na 160 °C. Menší pekáč asi o velikosti 25 × 35 cm vymažeme máslem a následně vyložíme pečicím papírem tak, aby na delších stránách...
více o Čokoládová roláda s mascarpone
Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy.
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli,...
více o Kuře v křenové omáčce
Droždí rozdrobíme, smícháme s vlažnou vodou, cukrem a trochou mouky a necháme vzejít kvásek. Jakmile vyběhne, přidáme mouku, sůl, olej, vše dobře...
více o Pizza na sladko
Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody...
více o Troubový segedinský guláš
V kastrůlku smícháme hrušky, vodu a 2 lžíce cukru. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 3 minuty. Vmícháme rebarboru a vaříme...
více o Moučník z ovesných vloček a ovoce
Uvaříme brambory a nahrubo rozšťoucháme.
Mezitím uvaříme osolenou vodu s kmínem a vegetou. Rozmícháme mouku s vodou a vlijeme. Promícháme za varu, aby...
více o Klechtanka z Bolatic
Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a...
více o Kuře s kysanou smetanou
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale...
více o Skvělá italská pizza
Z bílků a soli našleháme sníh, žloutky našleháme s vodou, utřeným česnekem, a postupně přidáváme mouku s prdopečem a sníh z bílků. Na plech 24 x 39 cm...
více o Slaná roláda jako dort
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme...
více o Bílý šťovíkový boršč
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s...
více o Výtečný cizrnový krém
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Tvaroh rozdrobíme(nastrouháme)a smícháme s krupicí. Máslo i připravený tvaroh rozmícháme ve vodě a pomalu uvaříme kaši. Pozor - nesolíme! Na talíři...
více o Syrná kaše
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku...
více o Vepřová panenka v kabátku
Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené štávě orestujeme nakrájenou cibuli a...
více o Svíčkové medailonky na divoko
Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty...
více o Louisianské smažené kuře
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, posypeme tzaziky, každý podle chuti a polijeme troškou olivového oleje. Pořádně promícháme. Do 1/2 litru vody dáme...
více o Čínské zelí se tzaziky
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z plotny. Přidáme máslo a dobře vymícháme. Do...
více o Vánoční větrníky
Do zadělávačky dáme kvásek, sádlo, cukr a vlažnou vodu. Důkladně promícháme. Přidáme mouku, kterou prosijeme a mezi prosátou mouku přidáme kvasnice,...
více o Bagety s kváskem
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme skořici, sůl a přivedeme k varu. Pak přidáme vločky a vaříme asi 3 minuty. Přidáme jablka, rozinky, 1 lžíci sirupu a 1...
více o Zimní ovesná kaše
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na...
více o Pečenáče z kapra
Na rozpuštěné sádlo dáme neosolené nudličky z plecka, rozkrájený špek a cibuli. Maso necháme zatáhnout,to znamená, že už nebude červené. Potom přidáme...
více o Vepřové masíčko na houbách
V odšťavňovači uděláme šťávu z libovolného ovoce, dle chuti naředíme vodou a cukrem. Nalijeme do formy na nanuky a dáme zamrazit....
více o Ovocné ledy
Řízky okořeníme, nakrájíme na kostky a osmažíme je i s cibulí. Přidáme vodu, kterou ochutíme podle podle své chuti. Uvedeme do varu a přidáme sladkou...
více o Kuře na smetaně
Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu,...
více o Dýňový kompot s rumem
Vejce s cukrem a vanilínovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej a postupně mouku smíchanou s kypřicím práškem, ořechy a mák. Nakonec vmícháme...
více o Makovo-ořechové muffiny
Kávu připravíme ze 150 ml vody. Do hrnce dáme cukr, zalijeme ho kávou a vše povaříme na silnou nitku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně...
více o Kávové pusinky
Zpracujeme těsto, necháme uležet 1/2 hodiny v chladu. Totéž uděláme s nádivkou, kterou si připravíme v misce. Z těsta vykrajujeme kolečka, naplníme...
více o Oříškové škebličky
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vložíme na malý bagetový plech (z Pekařského ráje) a pečeme ve vyhřáté troubě. Mašluji mlékem, můžete posypat...
více o Bagety se sýrem
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme...
více o Kachna na medu s ovocem
Dáme do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a zavineme....
více o Perníkový závin se sušeným ovocem
Orestujeme cibulku, přidáme rýži a orzo, chvíli ohříváme za stálého míchání a přidáme vývar a vodu. Osolíme a přivedeme k varu. Přikryjeme, zmírníme...
více o Orzo-rýžový pilaf
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených...
více o Zelouka
Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a...
více o Turecká polévka z červené čočky
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby...
více o Italská focaccia
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené...
více o Turecký bramborový salát
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Přidáme rum, mléko, prosátou mouku a prášek...
více o Perník s jablky II
Pomeranč nakrájíme na kostičky, mrkev oloupat a též nakrájet na stejně velké kousky jako pomeranč. Dát do hrnce, přidat cukr a litr vody a vařit do...
více o Pomerančovo-mrkvová šťáva
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se...
více o Ostré fazole II.
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou...
více o Nakládané zelí do sklenic