Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kůru, olej, vodu, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do kulaté...
více o Citronový dort (řezy) s želé
Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin...
více o Domácí kandovaný zázvor
Na pánvi rozpálíme olej, a přidáme na kostky nakrájené a lehce posolené kuřecí prso. Když maso zbělá, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme....
více o Špagety s kuřecím a zeleninou
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list, a nové koření, osmažíme do sklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke konci...
více o Thajská čočka se zeleninou
**Bagetky**
\\
Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu...
více o Ovesné bagetky s bylinkovým máslem
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla v křehounké lístkující těsto...
více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Nakrájená rajčata vaříme čtvrt hodiny v půl litru vody. Pak je protlačíme přes cedník s velkými otvory. Takto zhotovený protlak uvedeme do varu s...
více o Studená rajčatová polévka
Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě. Vaříme je asi 12 minut, potom vodu slijeme a do těstovin zamícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a omyté listy...
více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Předehřát troubu na 200°C. Pórky nakrájet na stejně dlouhé části cca 7 cm. Celé je ponořit do vody a lehce povařit 5 minut. Až vychladnou, obalit...
více o Zapečený pórek s parmskou šunkou
Na oleji osmažit cibuli, přidat špenát, okořenit a vmíchat rozmačkaný česnek a trochu mléka. Za stálého míchání uvařit.
Nejlepší je mražený špenát v...
více o Špenátová kaše
1. Moučkový cukr se sušeným mlékem prosijte na pracovní desku. Přidejte med , olej, vodu a zpracujte pevnou, ale vláčnou hmotu.
2. Kokos umelte...
více o Kokosové hvězdičky II.
Ohřejte 150ml mléka v mikrovlnce. Horké mléko chvilku šlehejte ponorným mixérem. Trochu ušlehaným mlékem naplňte vysokou sklenici. 2 kávové lžičky...
více o Mléčná káva
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná...
více o Vanilkový vánoční koňak
Plátky krkovice na stranách nařízneme, osolíme, jemně opepříme, z obou stran posypeme kmínem a položíme na pokrájenou cibuli do pekáčku. Podlijeme...
více o Pečená kmínová krkovička
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky...
více o Lečo s Jalapeňos
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a...
více o Jahodový dort s tvarohem a želé
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl...
více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Přebereme 2 hrsti čočky a propláchneme studenou vodou.
Dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou,přidáme 2 lžičky sladké papriky a nadrobno nakrájenou...
více o Čočková polévka se smetanou
Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí
kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky...
více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami
Panna Cotta :
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a...
více o Panna Cotta s pomeranči
Do vody dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičku dáme vodu s masoxem a necháme rozpustit. Poté přidáme maso a čekáme dokud nezměkne. Po dovaření...
více o Chutný kuřecí salát
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít...
více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu....
více o Vánoční punč II.
Med cukr a vodu převaříme a zpracujeme s moukou.Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce,koření a jedlou sodu.Dobře zpracujeme a necháme ½ dne...
více o Perník na zdobení
Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém.
Vezmeme si formu, do...
více o Tiramisu pro sportovce
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut...
více o Grahamový rohlík
Postup dle Máslový rohlík.
Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme...
více o Kávový rohlík
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem....
více o Křehký rohlík
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1...
více o Sladký rohlík - loupák
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání...
více o Máslový rohlík
Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení.
Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které...
více o Veky na chlebíčky
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než...
více o "Moje" kičrí
Vejce rozšleháme ve vodě a s moukou vypracujeme hladké těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 20 minut odležet. Pak těsto rozválíme na hladkou...
více o Celozrnné nudle
Těsto:
Heru rozpustíme, přidáme žloutky a cukr - utřeme a přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta....
více o Dunajské vlny s meruňkami
Vejce utřeme s cukry do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řidké,...
více o Jablečný (hruškový) hřích - dort
Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a...
více o Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme citronovou (pomerančovou) šťávu i s nastrouhanou kůrou.
Po vyšlehání přidáme mouku, pr.do pečiva, pudinkový prášek...
více o Citronová (pomerančová) bábovka
1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky,
z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě.
2....
více o Uzená žebra s fazolkami
Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části :
- Do první části přidáme kokos
- Do druhé přidáme kakao
A necháme cca 30min vykynout.
Po vykynutí...
více o Nutelové Croissanty
svaříme vodu s hřebíčkem a badyánem dokud není vody minimum. pevné kousky přecedíme přez sítko a vyhodíme:) použijeme pouze vodu.
všechny ingredience...
více o Banánový koktejl jinak
Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
Pro...
více o Karibský králík na kakaové hořčici
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
Na vhodný pekáč dáme kosti a...
více o Redukovaný zvěřinový vývar
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku....
více o Česnečka s krutony
Mouku promícháme s cukrem, kypřidlem, solí a pokrájeným máslem, vytvoříme drobenku, do které po lžících přidáváme vodu a vypracujeme hladké těsto....
více o Koláč s jablečným tvarohem
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší...
více o Pečené fazole