Rozšlehané vejce nalijeme do misky a přidámé sůl a vodu.
Omejeme pažitku , nakrájíme na malé kousky a přimícháme.
Poté přidáme mouku.
Nakonec přidáme...
více o Vaječná omeleta trochu jinak
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i...
více o Hořčicoví utopenci se zelím
Do mísy dáme 2 hrnečky hladké mouky, 1 vajíčko, 1 prášek do pečiva, sůl podle potřeby, majoránku podle potřeby, česnek granulovaný nebo čerstvý, salám...
více o Placičky
Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to)....
více o Luxusní punčák
Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí připravte vývar. Přidejte nakrájené brambory, mrkev a vařte po dobu 15 minut.
Dochuťte polévku majoránkou,...
více o Zelná polévka IV.
Posekejte stroužky česneku, do rendlíku nalijte olivový olej, vodu a citrónovou šťávu.
Přidejte česnek, kuličky pepře, 1 bobkový list a tymián.
Poté...
více o TAPAS: nakládané žampióny
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce...
více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Korpus:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu, aroma, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků....
více o Jahodový dort s želatinou
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli.
Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak...
více o Dobré špízy
Jablka oškrábeme, očistíme a nakrájíme na menší kostky. Meruňky přecedíme - šťávu nevyléváme!
Do kastrolu vlijeme šťávu z meruňkového kompotu a...
více o Přesnídávka s jablky a meruňkami
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
Cizrnu uvaříme...
více o Cizrnová polévka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto...
více o Pudinkový dort (řez) s ovocem
Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat.
Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,...
více o Dušené plněné papriky
Vodu přivedeme k varu, přidáme propláchnutou kulatozrnou rýži a osladíme. Na mírném plameni takto vaříme bez míchání asi 15 minut, dokud vody výrazně...
více o Mléčná rýže "caffé latte coconut"
Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm...
více o Hustá květáková polévka
Kaši vaříme v poměru 1 díl ovesných vloček, 1 díl vody a 1 díl mléka. Do hrnce dáme vločky s vodou a necháme pár minut odstát - vločky nabobtnají,...
více o Ovesná kaše s jablky a skořicí
Nejdříve si uvaříme kaši z polenty. Vždy na 1 díl polenty připadnou 4 díly tekutiny - v tomto případě dávám 2 díly vody a 2 díly mléka (ale lze uvařit...
více o Rychlý nepečený moučník z polenty
Mouku, kakao, kypřidlo a cukr smícháme, přilijeme mléko, olej, vejce a dobře promícháme (z bílků můžeme udělat sníh, není to ale nutné). Těsto...
více o Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)
Smícháme cca 1/3 mouky s Herou a ve zbytku mouky rozmícháme vejce, vodu a sůl. Poté obě části spojíme a vypracujeme těsto, které necháme v chladu...
více o Maminčin štrůdl
1. Oloupejte, rozčtvrťte a zbavte jadřince všechna jablka.
2. Nakrájejte je na 1,5 cm silné plátky.
3. Dejte do mísy, přidejte citrónovou šťávu, cukr,...
více o Famous Apple Pie
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a...
více o Klobásové zelí
Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl.
Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit....
více o Vařené zelí
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně...
více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin...
více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci...
více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky ...
více o Křenová omáčka II.
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr...
více o Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Troubu předehřejeme na 180°C.
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.
Těsto...
více o Piškotový korpus na dort
Těsto: Z másla, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a vložíme odpočinout na 24 hodin do lednice.
Náplň: Ořechy,...
více o Žabí hubičky
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Jahodovo-smetanové řezy
Cuketu rozkrajíme na plátky, plátků muže být jakékoli množství (např. 20). Do vody nasypeme tolik soli, dokud se bude rozpouštět (voda nemusí být...
více o Cuketové chipsy II.
Utřeme pět žloutků a moučkový cukr, po trošce přidáváme vodu a olej. Poté přisypeme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Upečeme (180 °C...
více o Zákusek se sušenkami Lotus
Všechny ingredience nasypeme a nalejeme do misky a dobře prohněteme. Vody přidáváme tolik, aby se vzniklá hmota nelepila na váleček a byla vhodná k...
více o Psí keksy
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme vychladit...
více o Varna
1. Nakrájíme či nastrouháme mrkev. Orestujeme na másle.
2. Zalijeme vodou (nepoužívám vývar, kazí to chuť mrkve), přidám na povaření 2 brambory ...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Točený salám (vyberte, který Vám chutná) nebo špekáčky nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do...
více o Salámové misky v cibulovém sosu
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí...
více o Aspikové mističky
Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na...
více o Indický Masala chai
Prvně si jablka oškrábeme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji a lépe rozvařila. Strčíme je do hrnce a podlijeme...
více o Jablečná přesnídávka (pyré)
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a...
více o Houbová směs s Gothajem
Na másle opražím krupici dozlatova, na opraženou krupici najemno nastrouhám mrkev a ještě dopražím, až mrkev pustí barvu (někdy kousek mrkve nakrouhám...
více o Mrkvičková polévka III.
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,...
více o Vepřová kýta naložená
Řepu vybíráme stejně velkou, aby jsme měli všechnu uvařenou ve stejnou dobu. Lepší je menší, je jemnější, více sladká a červenější. Řepu řádně omyjeme...
více o Červená řepa - sterilovaná
1. Na přípravu těsta dáme do mísy mouku, cukr a sůl. Přisypeme Pomocníka na kynuté těsto Expres a důkladně promícháme. Přidáme vodu, olej a vejce....
více o Kynuté věnce
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby...
více o Nepečený ostružinový dort
Korpus: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve...
více o Rajská polévka z čerstvých rajčat