Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i...
více o Osvěžující višňový dort
Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo...
více o Vareňje - višně v cukru
Višně umyjte a dejte do vyvařených sklenic.
Připravte nálev. Cukr povařte s vodou. Nalijte do sklenic s višněmi a pečlivě uzavřete.
Sterilizujte cca...
více o Višňový kompot
Mouku smícháme se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Zalijeme polovinou vody a mírně cukr s...
více o Jednoduché třešňové / višňové knedlíky
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do...
více o Jednoduchý vláčný višňový koláč
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme...
více o Višňový džem (marmeláda)
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,...
více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
Posypte pektinem a...
více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Šlehámě žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a jogurt, opatrně vmícháme sníh z bílků, přidáme nasekané oříšky a hrstku hrozinek,...
více o Bábovka griotka
Ze všech surovin vypracujeme těsto, dvě třetiny rozválíme a namačkáme na vymazaný plech, rozetřeme tvarohovou náplň a poklademe višněmi. Navrch...
více o Strouhaný koláč s višněmi
V 1 litru červeného vařeného vína roztopíme 1 kg cukru a necháme vychladnout. Přidáme rum a zalejeme tím višne. Necháme stát 6 týdnů....
více o Višně v rumu (Griotka)
Z tvarohu, másla, mouky a prášku zaděláme těsto, které dáme na chvíli do lednice. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink a necháme vystydnout, višně...
více o Višňové taštičky II.
Ušleháme do pěny Heru, citronovou kůru a cukr, postupně zašleháváme po jednom vajíčka. Do hmoty lehce vmícháme oříšky a skořici, pak střídavě mouku...
více o Višňový oříškový koláč
Těsto vyválíme na tenký plát.
Umletý mák uvaříme v oslazeném mléce s citronovou kůrou a zahustíme strouhaným perníkem. Směs necháme vychladnout a poté...
více o Makový závin s višněmi
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a...
více o Mechová bublanina s višněmi
Do sklenice nasypeme višně (nevypeckované), zasypeme cukrem a zalijeme slivovicí. Zamícháme až se cukr rozpustí. Necháme stát (nejlépe někde v teple)...
více o Domácí griotka II.
Sušenky rozdrtíme (rozmixujeme) a smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme do máslem vymazané dortové formy (průměr 26 cm). Pomažeme tvarohovou náplní...
více o Višňovo tvarohový cheesecake
Těsto: z uvedených surovin upečeme piškot, necháme dobře vystydnout a rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě...
více o Senzační schwarzwaldský dort
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr...
více o Višňové víno
Višně propláchneme ve vodě. Do 4 litrové sklenice klademe višně a prosypáváme cukrem krystal. (Naklademe asi 5 cm višní a prosypeme). Sklenici...
více o Višňovka II.
Těsto (troubu předehřát na 190 °C). Ve větší míse rozmíchat do hladké napěněné hmoty cukr, vanilkový cukr, máslo a přimíchat vejce. Postupně přidat do...
více o Ovocné tvarohové řezy s pistáciemi
Z alobalu vystřihneme kolečka 6-7 cm. Na hrdle větší láhve zformujeme každé kolečko do tvaru košíčku. Do každého položíme višni přes noc namočenou v...
více o Čokoládové višně
Do nádoby (nejlépe třílitrové sklenice) dáme omyté višně, posypeme je cukrem a zalijeme rumem. Přikryjeme celofánem, dobře zavážeme a necháme asi 2...
více o Griotka po domácku
Višně umyjeme a vypeckujeme.
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet. Občas zamícháme. Pak plníme do menších sklenic a...
více o Višně v čokoládě
Višně umyjeme, vypeckujeme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo postrouháme nebo nasekáme. Smícháme s višněmi. Na 1 kg višní dáme 100 g mandlí. Dále...
více o Višňový džem s mandlemi
Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka...
více o Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče
Višně důkladně umyjeme a už čisté ještě několikrát opláchneme a necháme okapat. Naplníme do sklenic, do každé sklenice vsypeme 100-150 g cukru (podle...
více o Višně v sodovce
Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě vyrobit konzistenci těsta na...
více o Višňová bábovka
Zmrzlinu ponáchame při pokojové teplotě. Sušenky a piškoty rozemeleme, přidáme ořechy, skořici a rozpuštěné máslo. Vzniklou směs pořádně zatlačíme do...
více o 0,5 kg navíc za den - zmrzlinový páj
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se...
více o Pascha
Strouhané mandle, 200 g cukru a bílek zpracujeme na těsto, a tvoříme z něho malé koule, do kterých vložíme po jedné višni a nacháme do druhého dne...
více o Čokoládové koule
Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme kokos, dětskou krupičku a rum. Těsto necháme přes noc v ledničce odpočinout a druhý den děláme kuličky....
více o Kašpárci
Obě vína nalejeme do hrnce, přidáme kousky skořice a hřebíček a přivedeme k varu. Potom ihned stáhneme z ohně, přilijeme rum, přidáme všechno ovoce a...
více o Vánoční bowle
Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme,...
více o Višňové taštičky
Višně opereme a vypeckujeme. Opraný čistý rybíz a angrešt umeleme na listovacím strojku. Višně i protlaky dáme do kastrolu a asi 15 minut vaříme. Pak...
více o Višňový džem s rybízem a angreštem
Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychladit.
Nejlépe chutná při...
více o Letní Sangria
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a...
více o Mramorová bublanina
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní....
více o Višňový likér
Rostlinný tuk třeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané...
více o bublanina s višněmi
Ovoce nakrájíme na drobné kostičky, višně vypeckujeme.Vše vložíme do misky, promícháme s citronovou šťávou a sirupem a misku vložíme do chladničky....
více o Koktajl Ča-Ča
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Po lžících přidáváme mouku a lehce vmícháme tuhý sníh z bílku.
Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané...
více o Visnovy kolac
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, poté kakao. Do sáčku s ozdobnou koncovkou dáme 1/4 celkového...
více o Bezé s višňovu zmrzlinou
Višně omyjeme, vypeckujeme nad kastrolem, abychom zachytili šťávu. Rybíz opláchneme, otrháme a přidáme k višním. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců,...
více o Ovocná omáčka
Višně propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek, můžeme je i odpeckovat a pak je dáváme do vymyté a vysušené litrové láhve.
Do každé třetiny...
více o Domácí višňovka
Troubu předehřejeme na 100 °C. Bílky se solí ušleháme na pevný sníh. Zašleháme oba cukry a zamícháme citronovou šťávu. Hmotou naplníme cukrářský sáček...
více o Ovocné bezé