Uvařené brambory nakrájíme na plátky, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a jablko. Promícháme a přidáme slanečky nakrájené na nudličky, olej a ocet... více o Bramborový salát se slanečkem II.
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Maso: Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou
Ocet se solí přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty, poté odstavíme a necháme vychladnout.Stroužky česneku krátce spaříme v osolené vodě a lehce... více o Nakládaný česnek
Houby 20-25 minut před použitím namočíme do horké vody. Pak je procedíme, vymačkáme z nich vodu a zbavíme tvrdých nožiček. Jemně je pokrájíme. Na... více o Ostrá a kyselá polévka
Zelí, cibuli, papriku a feferonku nakrájíme na co nejjemnější proužky. Smícháme s oloupanými arašídy, ochutíme olejem a octem, osolíme a podle chuti... více o Zelný salát s arašídy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nejlépe přes speciální sítko. Přidáme olej, čerstvý... více o Chorvatský bramborový salát
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a... více o Gazpacho andaluz
Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme syrový řapíkatý celer, rajčata, brambory, červenou cibuli a suroviny promícháme s černými olivami. Zálivkou z... více o Salát s řapíkatým celerem
Vejce uvaříme natvrdo, salát důkladně omyjeme, nakrájíme na proužky, přidáme olivy a opatrně promícháme. V misce smícháme pepř, sůl a ocet a za... více o Zelený salát s olivami
Nakrájená rajčata vložíme do velkého hrnce, přidáme mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni vaříme asi 45 minut nebo dokud směs nezhoustne... více o Chutney z máty a rajčat
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut pomalu dusíme. Potom papriky podélně rozpůlíme,... více o Tortas se sýrem a paprikou
Rajčata rozmačkáme a slupky odstraníme, přidáme utřený česnek, ochutíme octem a kořením. Zpracujeme na hladkou kaši, kterou necháme v chladu asi... více o Studená polévka z rajčat a avokáda
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,... více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
Přivedme k varu sherry, ocet, worchestrovou omáčku a cukr. Sejmeme z plotny a necháme asi 10 minut v chladu. Přidáme kopr a kysanou smetanu. Do... více o Sledi v koprové marinádě
Z melounové dužiny vykrájíme kuličky. Rajčátka rozpůlíme, papriky očistíme a nakrájíme na kolečka, okurku nařežeme podélně na tenké plátky. Avokádo... více o Pestrý salát s roketou
Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, rajčata pokrájíme a přidáme k salátu. Připravíme si zálivku: utřeme česnek se solí, přidáme asi 2 lžíce... více o Ladin salát
Očištěnou zeleninu nakrájíme, grep oloupeme a nakrájíme stejně jako fíky a krabí tyčinky. Vše polijeme octem, olejem a důkladně promícháme. Necháme... více o Salát s fenyklem a jižním ovocem
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny. Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji. Ryby... více o Kreolská rybička
Cukety nakrájíme na kostky spolu s ananasem. Vyšleháme olej s hořčicí, ochutíme solí a pepřem a dresink smícháme se smetanou a vinným octem. Pak... více o Cuketový salát s šalotkovým dresinkem
Kotlety ponecháme v celku, jenom je na horní části nařízneme asi 2 cm do hloubky. V misce rozmícháme šťávu z konzervovaného ananasu, tmavý cukr,... více o Kotlety v pikantní omáčce
Vařenou bramboru jemně nastrouháme a smícháme s kyškou a krájenou petrželkou, osolíme, přilijeme ocet, olej a necháme vychladit. Omyjeme a nakrájíme... více o Zeleninová mísa s kyškou
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát
Okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát opláchneme a natrháme na kousky. Pažitku najemno posekáme. Ocet smícháme s hořčicí,... více o Zeleninové carpaccio
Vejce nakrájíme na malé kousky, cibuli najemno posekáme, rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Vinný ocet smícháme s olejem... více o Pampeliškový salát
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme tenké plátky kedlubny, krátce podusíme, vmícháme papriku a necháme vychladnout. Ocet, olej a cukr smícháme,... více o Kedlubnový salát
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,... více o Dušené zelí s paprikami
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a... více o Fazole v bílé omáčce
Jemně nasekáme oloupanou cibuli, posypeme ji solí a necháme zhruba 3 minuty v klidu. Na jemno nasekáme omytý a osušený kopr. Rozšleháme bílý vinný... více o Salátová zálivka - cibulová
Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového... více o Hovězí pečeně na divoko
Všechny druhy ryb zbavíme kůže, kostí a nakrájíme je na kousky. Vše vložíme do mísy, přidáme cibulky a na plátky nakrájené olivy. Na oleji zlehka... více o Španělská směs uzených ryb
Těstoviny vaříme 15-20 minut v osolené vodě, scedíme. Uvařené těstoviny propláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na... více o Mušle s rajčaty a sýrem
Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Papriky... více o Salát z červeného zelí
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici.... více o Kaparová omáčka
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,... více o Salát z červené řepy s fazolemi
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a zalijeme vařící osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, přelijeme velmi studenou vodou (abychom zachovali krásně... více o Zeleninový relish
Sýr nakrájíme na 4 plátky a každý plátek potom na třetiny. Na každý špíz napíchneme rajské jablíčko, kousek mozzarelly a stočený plátek salámu.... více o Pikantní špízy
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým... více o Pečení pstruzi
Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou... více o Pečený platýs s cibulkou
Omyjeme cukety a pomocí speciálního struhadla nebo nožem je nakrájíme na proužky. Přelijeme horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme je... více o Cuketový salát s balkánským sýrem
Očistíme houby, větší kousky nakrájíme na plátky, menší pouze rozpůlíme. Připravené houby dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a vaříme asi 10... více o Sladkokyselé houbičky
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme. Potom je slijeme, propláchneme a necháme okapat. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Těstoviny se žampiony a lososem
Omyjeme zeleninu. Papriky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Lusky nakrájíme na kostičky. Snítky celeru pokrájíme na menší špalíky. Cibuli oloupeme a... více o Paprikový salát s ovčím sýrem
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Potom je omyjeme a nakrájíme na proužky. Karotku, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajče omyjeme,... více o Salát ze syrové zeleniny
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso... více o Roastbeef na portském se šalotkou
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce... více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Dáme okapat a vychladnout. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na lžíci horkého oleje... více o Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme... více o Obalovaný kozí sýr
Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a... více o Hlávkový salát s rajčaty
Chřest oloupeme a pokrájíme na kousky, přičemž hlavičky necháme delší. Povaříme jej přibližně 8 minut v malém množství osolené vody. Mezitím očistíme... více o Jemný jarní salát