Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a...
více o Red velvet brownies
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic.
Rozdělte do nich bobkový list,...
více o Okurky ve vinném octě
Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu.
Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou...
více o Fazolový salát
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –...
více o Sardinkové escabeche
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem.
Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky...
více o Kedlubnový salát s fenyklem
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a...
více o Salát Nicoise s rýží
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky.
Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,...
více o Řecký salát na toastu
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře.
Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,...
více o Pražma na grilu se zeleninou
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte...
více o Carpaccio z červené řepy
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu.
Oloupané brambory nakrájejte na...
více o Sýrový páj
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
Dvě mandarinky oloupejte, měsíčky zbavte vnitřních slupek. Ze dvou zbývajících vymačkejte...
více o Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v...
více o Plnotučná hořčice s bílým vínem
Těsto:
Dejte si předehřát troubu na 170 stupňů.
Odvažte si cukr a máslo a poté ho dejte smíchat pomocí třecí metly. Až se spojí v hladkou hmotu,...
více o Cupcakes
Troubu zapněte na 200 °C. Paličky osolte, opepřete a dejte na chvilku péct, aby se maso zatáhlo. Česnek prolisujte a smíchejte se všemi zbylými...
více o Paličky s tex mex omáčkou
Kuře klasicky okořeníme (jako sůl atd.), tak jako by to byla letní venkovní grilovačka. Pak ho celé potřeme a potopíme do marinády dle receptu....
více o Opilé kuře na plechovce dle Ládi Hrušky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a...
více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Kořen petržele a mrkve omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na 4 díly. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Teplý salát z kořenové zeleniny
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je...
více o Nejchutnější hamburger
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou...
více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v...
více o Pikantní omáčka z bezinek
Kuřecí prsa necháme rozmrznout, vysušíme je a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme do mísy a přidáme ostatní ingredience. Vše osolíme....
více o Kuřecí prsa s chilli-arašídovou omáčkou
Uvařte kuře v osolené vodě. Oloupejte cibule a nechte je celé uvařit ve víně. Potom cibule rozetřete s kořenem petržele a přidejte víno ve kterém se...
více o Kuře po uhersku
Troubu předehřejte na 150 °C. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 22 cm a položte jej na lehce tukem vymazaný plech.
Bílky šlehejte s...
více o Jahodová Pavlova
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete...
více o Rajčatový krém Salmorejo
Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo...
více o Sytý salát Pipirrana
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,...
více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí...
více o Marinovaný česnek II.
Cuketu,pokud je větší(starší)oloupeme a semínka z ní vyndáme,pokrájíme na plátky. Jestliže máme cukety mladé, neloupeme, nakrájíme je na kolečka....
více o Cuketové lečo s paprikou a klobásou
Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát.
Máslo...
více o Jehněčí kotlety s mátou
Slaninu pokrájíme na proužky a nasucho opečeme na teflonové pánvi, pak nasypeme do mísy. Přidáme brambory nakrájené na plátky, na kolečka pokrájenou...
více o Bramborový salát se slaninou a sýrem
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z...
více o Kapr v sýrovém těstě
Čekanku nakrájejte na kolečka, jablko oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte např. na kostičky, dejte do mísy. Přidejte hrstku vlašských ořechů,...
více o Čekankový salát s jablkem
Omyté brambory uvaříme v osolené vodě cca 15 min., slijeme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, překrájíme na silnější plátky a promícháme s...
více o Salát s kyselými okurkami
Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje.
Těstíčko: prosejeme...
více o Pangas v těstíčku
Čočku necháme namočit, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Jestli budete dělat z obyčejné rýže, tak se nemusí močit, ale jen...
více o Čočka s kroupami nebo s rýží po řecku
Oloupeme šalotky a nakrájíme je na kostičky, pepřové kuličky mírně rozdrtíme, spíše roztlačíme. Šalotku, pepř, ocet, bílé víno, estragon, bobkový list...
více o Sauce béarnaise
Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech...
více o Kapiový salát po řecku
Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný...
více o Lilkové čatní
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky,...
více o Čatní z rebarbory
Cibulku a papriku očistíme a pokrájíme na kolečka, rajčata na měsíčky a okurku na půlkolečka. Vše lehce osolíme a dostatečně zalijeme olivovým olejem...
více o Šopská klasika
Ledový salát omyjeme, natrháme na větší kousky. Přidáme roketu. Rajčata rozmačkáme tak, aby vyteklo trochu štávy. Olivy scedíme a přidámeje do salátu....
více o Salát s roketou a olivami
Do litru vína (červeného nebo bílého) dáme 10 stonků petržele i s listy, přidáme jednu, nanejvýš dvě lžíce vinného octa. Tuto směs vaříme asi 10 minut...
více o Víno na srdce
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (poměr 1-2) a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku z oleje, octa, citronové šťávy, pepře, soli...
více o Rýžový salát s kuřecím