Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.
Cibuli...
více o Jehněčí guláš
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a...
více o Kroupová jelita
Škvarkové sádlo dáme do mísy, přistrouháme oloupaná vejce na struhadle s většími slzami, přisypeme na kolečka pokrájené cibulky i s částí zelené natě...
více o Škvarková pomazánka s kápií
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku,...
více o Pomazánka z pečeného vepřového masa
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti.
Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám...
více o Francúzska cibuľová polievka
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a...
více o Škvarkové sádlo
Sádlo pokrájíme na kostičky zhruba stejně velké a dáme do kastrolu. Tam ho zahříváme na teplotu cca 120 stupňů (více není vhodné, škvaříme zvolna) a...
více o Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a...
více o Vepřový perkelt s nokedly
Smíchejte vejce, cukr a sádlo. Přidejte jedlou sodu a kůru z citronu. Postupně přisypávejte hladkou mouku a rukama vytvořte lepivé těsto. Do těsta...
více o Koláč Schiacciunta
Do pečicí nádoby vložte omyté vepřové maso, přidejte rozmarýn, sůl, pepř, rozpůlené stroužky česneku a nakonec vmíchejte sádlo a trochu vody.
Troubu...
více o Vepřové na rozmarýnu a pepři
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Sádlo nakrájejte na kostky. Hrnec dejte na mírný plamen a vložte sádlo.
Když pustí trochu tuku, přidejte bobkový list, jalovec a občas promíchejte...
více o Sádlová pomazánka
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky...
více o Hovězí po burgunsku
Chleba nakrájíme na plátky, potřeme sádlem se škvarky nebo škvarkovým sádlem, osolíme, posypeme pokrájenou naťovou cibulkou a pokapeme tekutým...
více o Pepanovy chleby k pivu
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou...
více o Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější....
více o Lečo se smetanovou omáčkou
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem,...
více o Kořeněný paprikový bok
Mouky smícháme v míse se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme kostku droždí, kterou posypeme cukrem a zalijeme mlékem....
více o Škvarkové placky s jogurtem
Do pomalého hrnce dáme trochu rozpuštěného sádla nebo oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kostičky, sůl, koření a promícháme....
více o Segedínský guláš z pomalého hrnce
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme.
Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a...
více o Pánská bábovka
Maso osolíme a okmínujeme a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku s pokrájenou cibulí, česnekem, rajčaty a...
více o Zeleninovo-pivní pečeně
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám...
více o Dědovy škubánky na slano
Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku (tak, aby byla pokrytá celá pánev). Šunku necháme asi 2 minuty smažit a poté polijeme vejci. Hned potom ...
více o Hemenex po mexicku
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky.
Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na...
více o Cibulové zelí
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2)...
více o Hovězí guláš pro chlapy
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce...
více o Hovězí gulášek
Rozmícháme mouku a sůl, uděláme důlek, do nej dáme vejce, mícháme a pomalu přiléváme mléko. Mícháme alespoň 10 minut. Těsto necháme jednu hodinu...
více o Yorkšírský puding ala DoPe
Hlávku ranného zelí nakrájím na kousky 1-2 cm. Dám do kastrólu, podliju vodou, přidám domácí sádlo (dá tomu chuť), masox, sůl a pepř. Zelí dusím do...
více o Fleky se zelím
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme...
více o Zelňáky jihočeské
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,...
více o Zemákové kotletky
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout...
více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
1. Do hrnce dáme olej a cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme. Dochutíme skořicí,...
více o Kapustníky
Vylepšený rodinný recept na fazolačku.
Moje oblíbená fazolová polévka, kterou vařím ve velkém hrnci a máme ji pak na cca 4 dny, takže množství, které...
více o Fazolová rodinná polévka
Sádlo rozpustíme. Do mísy si nasypeme mouku, cukr a kvalitní kakao holandského typu, promícháme a přiléváme rozpuštěné sádlo, vařečkou a potom rukou...
více o Sádloví černoušci
Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých...
více o Karbanátky z jiker
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky a přidáme sůl, cukr, zázvor, ocet a rozšlehané vejce. Dáme do lednice na 20 minut odležet. Vývar...
více o Korejská pórková polévka
Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně...
více o Vařený hrách
Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech...
více o Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Prolisovaný česnek vložíme do misky s dalšími ingrediencemi a zalijeme vařící vodou
Po vychladnutí provedeme konzumaci. Dobrou chuť!...
více o Česnečka vojenská
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme těsto a...
více o Lepény
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní. Rozinky a mandle je dobré společně ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem, nebo...
více o Kapustový prívarok podle mě
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1...
více o Závitky z koňského masa
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso...
více o králičí paštika