Na pánev dáme olej, na kterém orestujeme maso nakrájené na centimetrové kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme s masem. Okořeníme uvedeným...
více o Vepřové kostičky k pivu
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli...
více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Na másle a pokrájeném špeku osmažíme dosklovata cibuli. Pak přidáme osmažit naklepané, po straně nakrojené, osolené a opepřené řízky z obou stran. Ke...
více o Zeleninové řízky
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat....
více o Hrubasova vepřová rychlovka
Maso naklepeme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme, z druhé potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí.
Smažíme z nepotřené strany ve...
více o Vepřový biftek s hořčicí
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,...
více o Řízky v zeleninové omáčce
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran...
více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje,...
více o Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Cibuli nakrájíme společně s česnekem, dáme do misky s olejem, vložíme maso a necháme 2-3 hod. v klidu.
Pak vše narovnáme do pekáče opepříme a...
více o Jarní maso
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací...
více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy.
Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř,...
více o Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přihodíme maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a vaříme, dokud maso nezměkne.
Potom přidáme...
více o Rizoto s vepřovým masem
Maso (může být jakékoliv):
Maso si nakrájíme na nudličky, posolíme, popřepíme - dle chuti si můžete přidat i jiné koření.
Osmahneme na pánvi jako...
více o Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě-tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a...
více o Asijské medailonky
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky....
více o Česnekovo-houbový guláš
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ...
více o Španělské ptáčky z vepřového
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ...
více o Špízy (ražničí) se zelím
Na sádle zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme je, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme,...
více o Chorvatské rizoto
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Oregáno opláchneme, vytřepeme a...
více o Řecký šiš kebab
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet.
Marináda: smícháme...
více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a grilujeme po každé straně 4 minuty.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na...
více o Sedlácké vepřové plátky s jablky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou...
více o Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Poměr masa a cibule - 1:1 (20 dkg masa = 20 dkg cibule)
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s rozpáleným...
více o Cibulové vepřové - minutka
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na...
více o Eintopf s červenou řepou
Maso pokrájíme na kostičky (nudličky), dáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, sojovou omáčku, olej a solamyl. Vše...
více o Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka
Maso pokrájíme na plátky, ze stran nařízneme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a můžeme posypat drceným kmínem nebo...
více o Dýně s přírodním plátkem - minutka
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a...
více o Vepřové na česneku
Maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, papriku na proužky. Vše zasypeme kořením, zakápneme asi pěti lžícemi oleje a jemně osolíme. Vše dobře...
více o Masové kostky s paprikou a pórkem
Maso pokrájíme na nudličky, kedlubny na slabší hranolky, zasypeme kořením, zakápneme asi třemi lžícemi oleje a jemně osolíme. Dáme do chladna proležet...
více o Masové nudličky s kedlubnou
Větší očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme. Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do...
více o Plněné vepřové řízky
Rajčata pokrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli na kolečka a vše dáme do pekáčku s trochou oleje do předehřáté trouby. Až se nám zelenina...
více o Řízky naruby - na zelenině (leču)
Nejprve si připravíme masovou "směs". Vepřové maso naložíme do oleje smíchaného s kari a s mletou paprikou. Necháme cca 12 minut odležet.
Než začneme...
více o Špagety alá Martina
Nakrájejte a naklepejte maso asi 5x2cm osolte, potřete hořčicí, pokladejte slaninu, srolujte a napíchejte na špejle. Vložte do pekáčku, podlejte vodou...
více o Špíz z mini roládek
Množství surovin záleží na počtu strávníků
Maso naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při smažení, osolíme, opepříme a osmažíme z obou...
více o Přírodní plátek se šunkou a žampiony
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, nenaklepané je rozložíme po pekáči, osolíme a poklademe vypeckovanými švestkami. Zalijeme vodou tak, aby bylo...
více o Vepřové na švestkách
Vepřové plátky naklepeme, strany nakrojíme, posypeme solí a kořením dle chuti a necháme alespoň hodinu odležet. Plátky pak zprudka osmažíme na...
více o Houbové plátky pod sýrovou nádivkou
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto...
více o Vepřové se špenátem
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek...
více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Kapustu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, pak ji scedíme, necháme okapat, vychladit a pokrájíme.
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě dle návodu,...
více o Kapusta s masem a rýží - zapečená
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů...
více o Boloňské řízky - zapečené
Plátky masa naklepeme, postranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmažíme....
více o Přírodní maso s cuketou - minutka
Delší plátky masa naklepeme, dobře osolíme, opepříme, potřeme Krenexem a jogurtem, zavineme a zpevníme párátkem. Připravené závitky přendáme do...
více o Jogurtovo-křenové závitky
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v...
více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké...
více o Paprika řízky