Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky...
více o Uherský guláš
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a...
více o Dřevorubecký guláš II.
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs...
více o Královská pečeně
Maso naklepeme, obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme na pánev usmažit.
Vyjmeme na talíř, pomažeme hořčicí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí,...
více o Medvědí řízek
Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě...
více o Vepřová panenka s ananasem
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici.
Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha...
více o Přírodní řízek
Maso opečeme zprudka na olivovém oleji ze všech stran, přilijeme vodu a necháme trochu podusit pod pokličkou. V pekáčku, ve kterém budeme jídlo...
více o Vepřové maso s bramborami
Syrové brambory nakrájíme na hranolky, cibuli na půlkolečka, přidáme česnek, sůl a koření. Maso nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka, osmahneme...
více o Fuschi
Naklepané řízky osolíme a naložíme do směsi, kterou připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí. Maso necháme odležet do druhého dne. Usmažíme v...
více o Pikantní přírodní řízek
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,...
více o Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Houby 20-25 minut před použitím namočíme do horké vody. Pak je procedíme, vymačkáme z nich vodu a zbavíme tvrdých nožiček. Jemně je pokrájíme. Na...
více o Ostrá a kyselá polévka
V očištěných plátcích vepřového masa prožízneme kapsy, které plníme směsí pokrájené šunky a cibule. Maso sepneme párátky, osolíme a poprášíme kari...
více o Vepřové plněné šunkou a cibulí
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,...
více o Athénská jehla
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,...
více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Usmažíme slaninu s cibulkou, po třech minutách vyjmeme osmaženou cibulku se slaninou a tuto směs vložíme do misky. Přilijeme olej. Rozpálíme ho, poté...
více o Maso po anglicku
OMÁČKA TZAZIKI: Prolisujeme 2 stroužky česneku. Omyjeme okurku a nahrubo nastrouháme. Smícháme dohromady tvaroh, okurku, česnek a smetanu.
Maso...
více o Gyros
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Když se vytvoří kůrčička, přidáme rajčata pokrájená na osminky a papriky na nudličky,...
více o Kotlík čarodějky Andrey
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky,...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou
Okurka a zelí se nakrájí na velmi tenké proužky. Prasečí ouška se též nakrájí na tenké proužky, ouška jsou vlastně jemná chrupavka, která je potažená...
více o Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)
Maso nakrájíme na menší kousky a plníme sklenice. Přidáme sůl, vodu a sklenici uzavřeme na sterilování. Vaříme 1. den 90 minut. Druhý den stačí 1...
více o Maso na dovolenou
Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme a...
více o Dodinčin hrnek
Nakrájenou cibuli necháme zpěnit, přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme k masu a dusíme. Zaprášíme...
více o Vepřové maso dušené v zelí
Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme....
více o Hradecké koule
Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle...
více o Zadělávaný vepřový jazyk
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a...
více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly...
více o Fazole podle Chozého
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu,...
více o Sibiřské pelmeně
Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme.
Řízky obalíme v mouce,vejci a...
více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové...
více o Japonské Šumai
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky...
více o Sékelský guláš
naklepané řízky posypeme solí, pepřem a kari kořením, opečeme na másle 4-6 minut po každé straně
do výpeku přidáme lžíci másla a žampiony, které...
více o Tajemství Petra Voka
Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene,...
více o Cikánský tokáň
Vepřové maso opláchneme osušíme a nakrájíme na proužky. Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Na pánvi a na...
více o Maso na pánvi
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití...
více o Hovězí balenka plněná
Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme...
více o Vepřové maso s celerem po řecku
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,...
více o Krvavý prejt
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme.
Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s nádivkou
Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření...
více o slavnostní paštika
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem.
Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené...
více o Flamendr II.
Cibulku a pórek si osmahneme na olivovém oleji, plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pávni s rostlinným...
více o Brokolicová omáčka s vepřovými plátky
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně...
více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli...
více o Vepřové na šlehačce
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka.
Maso vyjmeme. Do...
více o Vepřové po italsku
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme...
více o Bažant dušený na víně
Všechny ingredience nakrájíme na úzké nudličky, pórek na kolečka.
Maso osmažíme na másle, zalijeme asi litrem vody, přidáme mrkev, petržel, celer,...
více o Holandská polévka