Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple
Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet...
více o Mník na víně
1. Ze sýra odkrojíme okraje a nakrájíme je na větší kousky. Ty pak rozdrtíme nebo najemno umeleme na strojku. Všechny druhy tvrdého sýra se lépe...
více o Sýrové fondue II.
Veku nakrájíme na plátky, lehce potřeme máslem nebo sýrem a položíme na ni plátek salámu s okrajem (nenařezáváme!), na salám položíme půlku okapané...
více o Vekové květy
Veku nakrájíme asi na 2 cm silné plátky. Mozzarellu nakrájíme na slabší plátky. Smícháme máslo, utřený česnek a sůl, přidáme nastrouhaný parmezán, a 1...
více o Chlebíčky s mozzarellou
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o Cibulačka s toasty
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut.
Potom přidáme na kousky nakrájené...
více o Savojská zeleninová polévka
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
Vepřové a uzené maso také...
více o Velikonoční nádivka III.
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i...
více o Špekové knedlíky I.
Do mixéru nalijeme vývar a po kouskách přidáváme máslo, nakrájenou šunku, salám a kostičky sýra. Mixujeme nahrubo asi 3 minuty. Směs vyjmeme,...
více o Pařížský chlebíček
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme na hladkou hmotu. Necháme trochu...
více o Pivní pochoutka
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme...
více o Česnečka po madridsku
Krajíčky nasucho opečeme, po jedné straně potřeme máslem, utřeným česnekem a navrch rozetřeným taveným sýrem. V předehřáté troubě nebo lépe pod grilem...
více o Pirátské topinky
Zeleninu kromě brambor nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme kousky brambor, zalijeme...
více o Savojská polévka
Celer oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a ihned zamícháme do strouhaného sýra. Veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a posypeme připravenou...
více o Topinky se sýrem
Sýr nastrouháme nebo romačkáme, vložíme na pánev, zalijeme pivem, posypeme škrobovou moučkou, opepříme a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs...
více o Chlebíčky zapečené s pivním sýrem
Veku nakrájíme na plátky a potřeme směsí nastrouhaného sýra, salámu koření a vajec.
Na pánvi osmažíme dorůžova namazanou stranou v oleji. Podáváme...
více o Smažené chlebíčky
Veku rozpůlíme, vydlabeme střídku a otvor naplníme směsí pomocí vařečky, spojíme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout. Směs připravíme vyšleháním...
více o Harlekýnský chlebíček
Nahrubo nastrouháme sýr, salám a cibuli, přidáme hořčici a jedno vejce. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem a obalíme ve vejci a...
více o Rychlá večeře
Kuřecí prsíčka uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Vejce a šunku také nakrájíme na malé kostičky. Vvše vložíme do vývaru z kuřecích prsíček,...
více o Španělská nedělní polévka
Kotlety jemně naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Opepříme, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Ve vývaru rozvaříme veku a...
více o Kotlety na křenu
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu...
více o Houbová žemlovka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky a vaříme asi 10 minut. Poté...
více o Nudlová polévka s mrkví
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci...
více o Hovězí polévka s masovými knedlíčky