Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí...
více o Velikonoční nádivka s kváskem
Veku nakrájíme jako na chlebíčky, namažeme máslem. Rajčata nakrájíme na slabá kolečka a sýr také. Nejprve klademe na veku s máslem kolečko rajčete a...
více o Rychlé toasty s mozzarelou
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, poklademe na plech, hodně posolíme, popepříme, pokropíme olivovým olejem (klidně více než méně) opečeme v troubě...
více o Bruschetta - mňamka
Sýr nastrouháme na jemno, přidáme vejce a uděláme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme do zlatova. Poklademe na plátky veky potřené hořčicí...
více o Sýrové smaženky
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
...
více o Ceasar salát
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme plátek sýru a šunky, pevně...
více o Plátková veka
Květák uvaříme ve slané vodě, vyjmeme a namačkáme vidličkou. Pórek nakrájíme a podusíme v menším množství vody s máslem - musí zůstat na tuku....
více o Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25...
více o Ryba to bohužel není
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím,...
více o Tousty s kruhy
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, utřený česnek,...
více o Tousty alá Fomin
Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku...
více o Sardelové chlebíčky
Balkánský sýr utřeme s lučinou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme na drobno pokrájený salám, kapii a vejce. Promícháme a dáme stranou. Veku...
více o Silvestrovská dobrota
Ryby zbavíme kostí (pokud je mají), rozetřeme do misky i s částí tomatového nálevu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Pomazánka z ryb v tomatě
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při...
více o Humrové chlebíčky
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla...
více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Veku nakrájíme na kostky, v mléce rozkvedláme žloutky, osolíme, ochutíme muškátovým květem a nalijeme na veku, přidáme nakrájenou šunku, zelenou...
více o Kuře v nádivce II.
Veku po délce rozkrojíme a střídku vydlabeme. Spodní část naplníme polovinou I. náplně, položíme vejce obalená v salámu a přidáme druhou polovinu...
více o Plněná veka III.
Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku...
více o Teplé chlebíčky pro návštěvy
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Veku krájíme jako na chlebíčky ale nedokrojíme ji úplně, vzniknou tak kapsy, které potíráme směsí sýra a utřeného česneku a do každé vložíme plátek...
více o Švédská veka
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná....
více o Plněná veka II.
Smícháme tavený sýr, vejce a pepř do hladké hmoty. Natíráme na krajíčky veky, které namazanou stranou omočíme ve strouhance. Osmažíme na pánvi...
více o Smažené sýrové toasty
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si...
více o Studená svačinka z horkého Maroka
Zelí přecedíme, vymačkáme a pokrájíme na drobno. Dáme do mísy, přidáme drobně nakrájenou cibuli a salám, promícháme s majonézou a podle chuti...
více o Zelné chlebíčky
Rozinky nasypeme do mléka a když se začne mléko vařit, přidáme cukr a veku. Rozdusíme, sejmeme z ohně a do horkého vmícháme oloupané najemno...
více o Žemlová dušenina pro děti
Rybí maso udusíme ve vlastní šťávě, můžeme trochu podlít. Trvá to asi 15 minut. Potom rozdělíme na jednotlivé lupínky a opatrně vybereme případné...
více o Rybí pyré pro děti
Plátky veky přelijeme vařící vodou s cukrem a necháme rozmočit. Pak lžící rozetřeme s mlékem a žervé. Doplníme čerstvým ovocem....
více o Kaše z housky pro děti
Na vymaštěný plech naskládáme veku nakrájenou šikmo na plátky, na každý plátek dáme plátek cibule, salám pokrájený na drobné kostičky, nebo...
více o Tousty s lečem
Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a...
více o Minikarbanátky po Carigradsku
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v...
více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout...
více o Dýňová nádivka
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, mlékem, citronovou kůrou. Plátky veky namažame tvarohovým krémem, lehce...
více o Křehké smaženky
Tvaroh smíchám s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájím si veku na 1 cm plátky a potřu připraveným tvarohem, přiklopím dva plátky veky k sobě, obalím ve...
více o Tvarohové smaženky
Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které pomaličku opražíme na rostlinném oleji do růžova. Přidáme vodu, masox, sůl, pepř, vegetu - vše dle...
více o Česnečka s avokádem
Z veky odřízneme obě patky a pomocí vařečky z veky vydlabame střídu.
S vydlabanou střídou smícháme změklé máslo, nakrájená vejce, nastrouhanou okurku...
více o Plněná veka
V misce rozšleháme vejce se solí, přidáme nastrouhaný sýr, dle pořeby trošku mléka a zamícháme. Hmotou potřeme plátky veky a klademe je na olejem ...
více o Zapečené sýrové toasty
Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme bílý chléb, vodu, mléko, bobkový list a povaříme asi 15 minut....
více o Česneková polévka s paprikou
Cibuli, česnek, feferonky, petržel nasekáme, přidáme do masa s ostatními surovinami, zamícháme, namočíme veku. Přidáme do masa, zamícháme.
Tvoříme...
více o Kebab
Do jedné mísy: nahrubo nastrouháme eidam a junior, prolisujeme česnek a přidáme všechna vejce. Rozložíme si nekrájenou veku na plech a potíráme jí...
více o Zapékané veky
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince,...
více o Lahůdková zemlbabička
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
Veku nakrájíme na plátky, 2 krajíčky vždy spojíme rozmačkaným ovocem smíchaným s cukrem. Rychle namočíme do mléka se žloutkem,do rozšlehaných vajec a...
více o Bohatí rytíři
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a...
více o francouzská cibulačka III.
Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy....
více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou
Na másle orestujeme mouku, zalijeme mlékem a vývarem a necháme provařit. Přidáme nastrouhané sýry a polévku provaříme, až se sýry rozpustí.
Dochutíme...
více o Sýrová polévka VI.
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o cibulačka s toustem
Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je do pěny. Do utřených žloutků zamícháme mouku a nastrouhaný sýr rozmíchaný v mléce.Z bílků ušleháme tuhý sníh a...
více o Smaženky pro dobré přátele