Do mísy dejte maso, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, jemně pokrájenou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vše... více o Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Odděleně smícháme suché a mokré ingredience. Následně vlijeme mokrou směs do suché. Zelí pokrájíme a rozsekáme v mixéru, nebo ho přidáme do směsi, a... více o Placky z pekingského zelí
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a... více o Smažené krůtí řízky
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů... více o Smažený kapr bez kostí
Veškeré suché ingredience důkladně promícháme. V další míse vyšleháme vejce s máslem a medem. Do tekuté směsi zašleháme postupně po lžících sypkou... více o Vánoční zdobené perníčky
Vypracujte těsto a vtlačte jej do košíčků. Pečte na 170 °C. Korpusy vyklepněte. Vnitřky vymažte marmeládou a naplňte pomocí cukrářského sáčku s... více o Košíčky s vanilkovým krémem
Formy na madlenky vymažte máslem a vysypte moukou. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce... více o Madlenky
Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme vodou, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,... více o Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Následně zapracujeme olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Polovinu těsta nalijeme do vymazané... více o Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou
Cukr vyšleháme s celými vejci do pěny, poté přilijeme mléko a znovu vyšleháme. Postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, olej a nakonec... více o Citrónovo-pomerančová bábovka
Dáme vařit rýži. Mezitím co se nám rýže vaří, nakrájíme mrkev na kostičky a dáme ji dusit na pánev dokud nezměkne. Poté přidáme hrášek (pokud máme... více o Asijské rizoto s kuřecím masem
Ve vodní lázni rozpustíte máslo. Přidáme do něj na kostky nalámanou čokoládu a rozpustíme. Do čokoládové směsi zašleháme cukry a kakao. Postupně... více o Domácí brownies
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo... více o Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Formu (20 x 30 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a ušlehejte do husté pěny,... více o Lamington
Rukolu dejte do mixéru nebo elektrického kutru a několika rázy nasekejte nahrubo. Přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře promixujte, aby ve... více o Zelená omeleta s hráškem
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vklepněte do něj vejce a pomocí vidličky začněte rukama zpracovávat těsto. Výsledkem má být hladké... více o Tagliatelle s violkami
Moučkový cukr vyšlehejte s máslem do světlé pěny a zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Přidejte mouku se solí a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho... více o Máslové sušenky s violkami
Nejprve vyšlehejte žloutky s cukrem, pak přilijte rozpuštěné máslo a jogurt. Do této směsi zapracujte mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem.... více o Jogurtovo-tvarohový koláč
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Připravte posýpku. Z krajíců chleba odkrojte kůrku a střídku rozdrobte – ručně nebo v kútru. V pánvi zahřejte lžíci oleje, přidejte ančovičky,... více o Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte. Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce... více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte.... více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Do mísy robotu s hnětacím hákem odvažte mouku, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, vejce, vodu, sůl a rychle umíchejte drobenku. Prsty ji... více o Chřestový quiche
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou. Do širších plochých misek si... více o Kuře v parmazánu se salátem
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte... více o Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Do rendlíku s vroucí vodou přilejeme trochu octa, vložíme vejce pokojové teploty a vaříme 7 minut. Mezitím si nastrouháme křen a pokrájíme šnytlík. Po... více o Vejce do skla
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože... více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Formu na muffiny vyložíme pečicím papírem. Poté tam vložíme šunku a rozklepneme vejce. Můžeme přidat papriku. Formu vložíme do trouby předehřáté na... více o Vaječný muffin
Do mísy dáme jogurt, vejce, javorový sirup. Vše důkladně promícháme. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Na pánev nalejeme asi lžičku oleje a... více o Zdravé lívance
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a... více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Olej zašlehejte za pozvolného přilévání tenkým pramínkem. Poté vmíchejte směs pudinku a prášku do pečiva.... více o Pudinková bábovka s rumem
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Formu (20 x 20 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravte korpus. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo dejte do sáčku a rozválejte... více o Strakaté blondie
Připravte těsto. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, olej a cukr. Do mísy robotu nasypte mouku a vmíchejte do ní sůl. Uprostřed udělejte důlek a vlijte... více o Jarní snídaňová pizza
Sušenky nalámejte na kousky, rozdrťte hrníčkem nebo skleničkou, smíchejte s moukou a rozpuštěným máslem. Vzniklou směs (hmotu) vysypejte na dno... více o Oreo cheesecake s bílou čokoládou
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutky, mléko, olej a rum. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec zapracujeme bílkový sníh.... více o Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Polohrubou mouku, prášek do pečiva a krupicový cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. Vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme... více o Rybízový koláč s drobenkou
Mouku vysypeme na vál, přidáme jogurt, špetku soli, nastrouháme heru a přidáme jedno vejce. Vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na obdélníkový plát,... více o Jablečný závin (štrúdl)
Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ... více o Bramborovo-houskový knedlík
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka, rozmačkejte vidličkou. Přidejte žloutky a přisypte trochu mouky. Z bílků vyšlehejte sníh a... více o Bylinkové knedlíky z hrnečku
Medvědí česnek propláchněte a dobře osušte, nakrájejte ho na kousky. Cibuli nakrájejte najemno, brambory na kostky. V hrnci rozehřejte olej a nechte... více o Polévka z medvědího česneku s pestem
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit.... více o Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Uzenou rybu dejte do pánve, zalijte asi 150 ml vody, přidejte bobkové listy, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Rybu vyjměte na... více o Kedgeree
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a... více o Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Všechny uvedené suroviny spojíme dohromady, aby se těsto nelepilo (vody a oleje nemusíme použít veškeré množství). Rozválíme ho do kulatého tvaru,... více o Lučinové těsto na pizzu
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,... více o Tikka masala s vejci
Do mísy robotu nasypte mouku a prášek do pečiva, přidejte vejce a na kousky nalámaný tvaroh. Hnětacím hákem zpracujte na těsto. Nakonec zapracujte... více o Tvarohové taštičky s povidly a mákem