Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a... více o Salát Nicoise s rýží
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat. Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a... více o Koláč z rebarbory
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou... více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte. Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného... více o Piškotový koláč s jahodami
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Rozpálíme máslo. Rajče nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience - vejce, ricottu, koření a nakrájené rajče smícháme v misce a celou směs dáme do... více o Trhaná omeleta
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a... více o Vepřový perkelt s nokedly
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte... více o Smetanový hrášek s fašírkou
Smíchejte vejce, cukr a sádlo. Přidejte jedlou sodu a kůru z citronu. Postupně přisypávejte hladkou mouku a rukama vytvořte lepivé těsto. Do těsta... více o Koláč Schiacciunta
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
1 hrnek (250 ml) Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli. Zaprašte ji moukou a vymíchejte světlou jíšku, zalijte ji studeným vývarem, promíchejte... více o Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a... více o Máslové loupáčky
Ze zmrzliny vytvarujte čtyři kuličky. Vložte do mrazáku, až budou hodně zmrzlé. Z mouky, piva, žloutků, poloviny množství cukru, skořice a citronové... více o Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku
V 250 ml teplé vody za stálého míchání rozpusťte máslo a přidejte špetku soli. Pak přisypte mouku a míchejte 4 až 5 minut tak, že se těsto lehce... více o Kuličky s jahodovou omáčkou
Rozválíme listové těsto na tenký plát. Potřeme pestem. Pokledame jednotlivá sušená rajčata. Přidáme plátky sýra. Těsto zabalíme jako štrůdl, potřeme... více o Listový závin pro gurmány
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme... více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Surimi tyčinky necháme rozmrazit a rozbalíme jednotlivé tyčinky z folie. Plát listového těsta rozložíme a nakrájíme na 16 proužků o šířce cca 2-3 cm.... více o Surimi tyčinky v kabátě z listového těsta
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách... více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Po obou stranách ogrilujeme. Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa. Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo.... více o Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a... více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a... více o Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a... více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,... více o Plněná krkovička
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak přidáme vlažné máslo a mléko a opět promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a pokud máme rádi vůni citronové... více o Bublanina z remosky
Těsto rozválíme na slabší plát. V míse připravíme směs s vajíčka, ricotty, parmazánu a bazalky, osolíme, opepříme. Cuketu nastrouháme nebo nakrájíme... více o Vegetariánské minilasagne s cuketami a ricottou
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme... více o Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím. Ve wok pánvi osmahnu veškerou... více o Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Mléko smíchejte s vejci, cukrem a solí. Postupně vmíchejte mouku. Hotové těsto nechte hodinu odpočinout v chladu. Poté rozehřejte olej na pánvi a... více o Palačinky s Pribináčkem a ovocem
Oddělíme žloutek od bílků. Žloutek, mléko, vločky a sůl smícháme (já přidávám ještě skořici). Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do připravené... více o Lívanečky z ovesných vloček
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky
Žloutky vyšleháme s medem do pěny, postupně přidáme po lžících kakao a nakonec pouze vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto... více o Tvarohová roláda s borůvkami
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme oříšky smíchané s kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a... více o Kočičí očka
Vyšlehat žloutky s cukrem do pěny, přidat vodu a olej a pořád šlehat, pak opatrně vmíchat sypké suroviny a nakonec i sníh. Pečeme na 160 v HV. Plech o... více o Míša řezy
Připravíme si těsto, které upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečené necháme vychladnout a pomocí vykrajovače jadérek na jablka uděláme... více o Pudinkové řezy se šlehačkou
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně a... více o Tvarohová buchta
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, okurku, kapii a šunku nakrájíme na malé kousky. Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme a opepříme podle chuti,... více o Slaný zákusek se šunkou a sýrem
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vajíčko, sůl a olej. Vzniklé těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme ho na menší obdélníky a... více o Rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků.... více o Svěží jablečný desert
Nejdřív si upečeme základní a vrchní korpus z prošívané deky: Základní korpus: Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přelijeme vodu, olej... více o Prošívaná deka krémem a banány
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně... více o Čokoládová pěna s jahodami
Mandle rozmixujeme na jemný prášek. Studené máslo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prosátou mouku a vše promícháme. Do hmoty přidáme mleté... více o Banánový dort s čokoládovou pěnou
Nad párou pozvolna rozpustíme med, cukr, máslo, přidáme vejce, jedlou sodu – zlehka rozpouštíme, aby se vejce nesrazila, naposled přidáme mouku.... více o Medovníkové kuličky
Do robota na těsto, nebo do mísy si dám maso nakrájenou cibuli, koření, vajíčko. Pak nakrájím starší rohlíky na kostičky( je dobré to dodržovat z... více o Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit... více o Chřest s bešamelovou omáčkou