Očištěnou kapustu vložíme do vody, uvaříme, scedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přidáme na kostičky...
více o Kapustový nákyp
Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným...
více o Bismarkova vejce
Máslo umícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, podle chuti opepříme. Vše zlehka promícháme...
více o Pomazánka z vaječných žloutků
Vejce uvaříme na hniličku nebo natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí oloupeme, podélně překrojíme na poloviny, rozložíme po třech půlkách...
více o Vejce s bylinkovou zálivkou
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích...
více o Kapr smažený se sýrem
Do mouky nakrájíme máslo. Rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku soli a lžíci chladné vody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do folie a uložíme asi na 30...
více o Zeleninový koláč přelitý smetanou
Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu.
K bílku přidáme špetku soli...
více o Jahodová mramorová pěna
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem...
více o Plněná krůtí prsa
Chřest oloupeme a pokrájíme na kousky, přičemž hlavičky necháme delší. Povaříme jej přibližně 8 minut v malém množství osolené vody. Mezitím očistíme...
více o Jemný jarní salát
Z rajčat vykrojíme vršky a vydlabeme jadřince. Srovnáme je do vymazané ohnivzdorné misky a dáme pod ně vydlabané vnitřky. Chvíli zapékáme. Potom...
více o Vejce a la medici
Brambory opereme a uvaříme. Částečně vychladlé oloupeme a necháme úplně vychladnout. Potom brambory propasírujeme. Paprikové lusky rozpůlíme, zbavíme...
více o Plněná bramborová omeleta
Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy nebo nákypové formy. Osolíme, opepříme. Bazalku opereme, otrháme lístky....
více o Zapečená ztracená vejce
Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou...
více o Štěstí - Šuang - si
Na zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme na něj na ploché dílky nakrájený sýr a na spodní straně ho krátce opečeme a obrátíme, dříve než se začne...
více o Sázená vejce s balkánem
Těsto na lívance: droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a...
více o Lívance
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme,...
více o Roláda z vepřového masa
Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme...
více o Ďábelská vejce
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce, pórek,...
více o Smažené rýžové placičky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a po obou stranách opečeme na...
více o Kuřecí prsa se žampiony