Vařené brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a šunku na kostičky. Vejce, mléko a koření důkladně prošleháme. Na...
více o Chilli omeleta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z...
více o Bramborový salát s olejem
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce...
více o Smažený kapr
Housku namočíme do studené vody. Naťové cibulky očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Spolu s lžící hořčice je vmícháme do 150 g tvarohu. Pak...
více o Plněná sekaná pečeně
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při...
více o Jihočeské Kosmatice
V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme lívanečky po obou stranách. Hotové...
více o Papana
Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme,...
více o Karbanátky plněné hermelínem
Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme...
více o Bramborová pizza s dvojím sýrem
Z tvarohu, soli, 3 lžic oleje, vejce a mouky uhněteme hladké těsto. Utvoříme bochánek, přikryjeme jej a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Rajčata...
více o Paprikový koláč
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky...
více o Bramborák s feferonkami
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky. V pánvi rozehřejeme...
více o Tyrolská omeleta
Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme....
více o Sýrové toasty
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý...
více o Krakonošovy drny
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku.
Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme....
více o Maďarské kuře s nádivkou
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme....
více o Francouzské brambory IV.
Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a...
více o Ravioli
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do...
více o Jablečný koláč
Do skleněných nebo keramických misek rozdělíme část másla a nadrobíme sýr. Posypeme sladkou paprikou a dáme do trouby rozpéci. Uvedeme do varu...
více o Panagjurská vejce
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru utřeme do pěny. Do ní po částech...
více o Ořechová bábovka s čokoládou
Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu.
Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na...
více o Plněný vepřový bůček
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme.
Obalíme v mouce,...
více o Zelné řízky
Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky...
více o Smažený králík
Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a...
více o Plněná krůtí pečeně
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky.
Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné...
více o Plněná bageta
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v...
více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Maso omyjeme a rozkrojíme přes vlákno na stejnoměrný plát. Osolíme a potřeme hořčicí.
Připravíme vaječnou omeletu do které zabalíme párek. Na maso...
více o Vepřová roláda na rajčatech
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Uvařené brambory a uzený bůček nakrájíme na kostičky. Bůček vyškvaříme a dozlatova na něm osmahneme na...
více o Bavorské závitky
Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, které ochutíme solí.
Plátky sýra zabalíme do slaniny, spíchneme párátkem a obalíme v těstíčku.
V hlubší...
více o Smažený rokfór
Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a...
více o Kotlety po čínsku
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu...
více o Houbová žemlovka
Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do...
více o Rizoto po čínsku
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do...
více o Nugátové řezy
Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy....
více o Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Naklepané kuřecí řízky osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejcích rozšlehaných s částí dávky strouhaného sýra a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené...
více o Gratinované řízky s chřestem
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme...
více o Sladké listové paštičky
Špenát necháme roztát. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky. V pánvi rozpustíme 20 g másla. Osmahneme na něm cibulku...
více o Zeleninové omelety se šunkou
Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a přendáme do velké mísy.
Dále přidáme mleté maso, vejce, česnek a...
více o Sekaná pečeně plněná vejci
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr,...
více o Likérová bábovka
Utřeme 60 g másla a 20 g cukru. Pak přidáme 1 vejce a trochu mleté skořice. Do mouky vsypeme prášek do pečiva a spolu s mlékem přidáme do krému....
více o Šťavnaté dortíčky
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme....
více o Kuře královny Kálí
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a...
více o Česneková polévka v chlebu
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme po dobu 5 minut vzejít kvásek. V míse smícháme 40 g rozpuštěného másla s cukrem a solí....
více o Jablečná omeleta
Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme,...
více o Lehký salát
Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na každý plát masa položíme kousek šunky a sýra....
více o Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Oloupeme cibule. Jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Oloupeme česnek a nasekáme ho na malé kousky. Cibulové kostičky spolu s česnekem...
více o Domácí hamburger
Z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody vymícháme těsto a dáme je na 2 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
více o Myslivecká paštika
Smísíme 500 g mouky, kypřící prášek, 150 g cukru, celá vejce a nasekanou heru. Jemné těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky....
více o Rybízový žmolenkový koláč
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a...
více o Ovocné koláče
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu...
více o Slepičí polévka s játrovými knedlíčky