Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme, opepříme, přidáme...
více o Sýrová roláda VII.
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a...
více o Bílé fazole se slaninou a vejci
Meruňky necháme na sítu okapat. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, jedno po druhém zašleháme...
více o Meruňkové košíčky
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu...
více o Krupičková polévka s vejcem
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Mléko svaříme s trochou soli a máslem. Přidáme mouku a muškátový oříšek a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje od sebe. Poté kastrol sejmeme z...
více o Drůbeží knedlíčková polévka
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a...
více o Obložené briošky
Maso zbavíme viditelného tuku, nakrájíme na kostky silné asi 3 cm a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji.
Poté je vyjmeme, osolíme, opepříme a...
více o Pochoutka z Kréty
Z droždí, vlažného mléka cukru nehcáme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce a změklý tuk. Vše smícháme...
více o Slavonické koláčky
Zelné listy spaříme vroucí vodou, žebra naklepeme paličkou nebo je seřízneme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky bůčku...
více o Zelné závitky se zeleninou
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i...
více o Špekové knedlíky I.
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme...
více o Vlašimské řízky
Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z rozdrobeného droždí, šálku teplého mléka a lžíce cukru. Vmícháme zbytek teplého mléka,...
více o Šátečkové koláče
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou....
více o Bramborová polévka s koprem
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a...
více o Kynutý bramborák
Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřátém másle do zlatova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky...
více o Kuře Imperial
Vejce posekáme na malé kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Pak přidáme olej, pažitku a pečlivě promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme...
více o Židovská pomazánka z vajec a cibule
Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až...
více o Karbanátky z mořské štiky
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek.
Svítek:...
více o Uzený vývar se špenátovým svítkem
Tuk utřeme se žloutky a cukrem po pěny, ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme ke šlehané hmotě spolu s moukou, práškem po pečiva a strouhanými ořechy a...
více o Ořechové kostky
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme...
více o Polární směs
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené...
více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou.
Nádivka: oloupanou cibuli...
více o Plněná kuřecí křídla
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- utřít heru, cukr a vejce
- přidat mouku, prášek do pečiva a mléko
- zadělat
- na vymazaný plech
- poklást ovocem
- posypat skořicí a drobenkou...
více o Ovocný koláč V.
- kolik váží vejce - tolik moučkového cukru a tolik mouky
- z vajec udělat sníh
- vlít do dobře vymazané a vysypané dortové formy
- péčeme v mírně...
více o Základní recept na dort
- těsto - smícháme vejce, kakao, cukr, vodu
- přidáme mouku a prášek do pečiva
- dáme péci do vysokého plechu
- náplň - našleháme máslo, rum a cukr
-...
více o Vitacitové řezy II.
- vše zpracovat v těsto
- 2/3 těsta rozválet na plech
- potřít ovocnou marmeládou
- ze zbylého těsta vytvoříme na marmeládě mřížkování
- pečeme při...
více o Sváteční mřížkový koláč
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
Všechny suroviny zpracujeme v tužší těsto, necháme vykynout a pak vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka, na plechu potřeme rozšlehaným...
více o Škvarkové vdolečky k vínu
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky...
více o Květák po pařížsku
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,...
více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené...
více o Jablkové pohankové lívanečky
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme...
více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Z másla, mouky s práškem do pečiva a 50 g jemně strouhaného sýra vymícháme těsto, které vložíme do formy. Předpečeme asi 10 minut v předem vyhřáté...
více o Sýrový koláč s brokolicí
Z části mouky, piva a dvou vajec připravíme středně husté těstíčko, které necháme zaležet. Nastrouháme sýr a celer, přidáme krájený pórek a žampiony s...
více o Sýrový balíček v pivním těstíčku
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme...
více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,...
více o Sojové karbanátky II.
Cibuli najemno nakrájíme a dáme smažit dozlatova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme zpěnit a zakápneme trochou mléka. Zahustíme vejci a podusíme....
více o Drožďová pomazánka V.
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v...
více o Holstynske rizky
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru....
více o Kávové řezy s vaječným koňakem
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy ...
více o Mokka dort
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky...
více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Nastrouháme oba druhy sýra, salám a česnek. Ochutíme pepřem, paprikou a vše promícháme. Pomazánkou potřeme rozpůlené housky, klademe do rozpáleného...
více o Pomsta šíleného kuchaře
Tvaroh smícháme s vejci, mlékem a prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vkládáme je do horkého oleje a...
více o Smažené tvarohové noky