Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat...
více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Ušleháme do hladka mouku, cukr, vejce, olej, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím...
více o Rychlá bublanina
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.
Na kousku másla nebo oleji si osmažíme dosklovata...
více o Květák s těstovinami ala mozeček
V misce smícháme tuňáka bez šťávy, vejce, jogurt, vločky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a koření. Kdyby byla směs moc řídká, můžeme ještě...
více o Tuňákové karbanátky
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí,...
více o Perníkoví šneci bez kynutí
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou...
více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku...
více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše...
více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Všechny ingredience smichejte a na pánvi opékejte lívanečky. Hotové posypeme strouhaným perníkem a zalejeme Čekankovým sirupem originál....
více o Perníkové lívance
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.
K jablkům na jemno přistrouháme citronovou...
více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem....
více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Do misky dáme nahrubo posekaný špenát zbavený stonků, rozklepneme vejce a přidáme sůl a pepř podle chuti. Pořádně rozmícháme.
V pánvi s nepřilnavým...
více o Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva.
Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce.
Vmícháme mouku a nakonec...
více o Sušenky s kousky čokolády
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic...
více o Švestkové knedlíky
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na...
více o Pečený bramborák
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.
Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí...
více o Kuřecí placičky s hlívou
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme vejce a plnou (do kopečka) lžíci na kostičky...
více o Barevné kuřecí placičky
Dno formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou
Omyté blumy vypeckujeme, polovinu nakrájíme na kousky a rozložíme na dno...
více o Italský vláčný koláč s blumami
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180° C. Přpravíme si všechny suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Formu na dort, nejlépe s odnímatelným dnem,...
více o Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá...
více o Štrúdl s hroznovým vínem
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce...
více o Slaný květákový koláč / nádivka z květáku
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Troubu nechte rozehřát na 180 °C. Máslo pokrájejte na několik kusů, čokoládu nalámejte na větší kousky. Obojí dejte do kastrůlku a nahřívejte ve vodní...
více o Křupavé brownies s chilli
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme...
více o Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do...
více o Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Mleté maso mix nebo vepřové dáme do mísy a přistrouháme k němu na velkých slzách struhadla Nivu. Dle slanosti sýru dochutíme mírně solí nebo kořením...
více o Mleté placičky s Nivou
Uvařit těstoviny dle návodu na balení. Předehřát troubu na 180°C.
Smíchat všechny ingredience, kromě těch na omáčku a sýru mozarella. Směsí naplnit...
více o Zapečené Manicotti
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k...
více o Ramen
Rýžové nudle namočte před vařením na půl hodiny do studené vody. Mezitím smíchejte rybí omáčku s tamarindovou pastou, cukrem a lžící vody, dobře...
více o Thajské rýžové nudle Pad Thai
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír.
V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a...
více o Čokoládový Pedro dortík
Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme.
Vše řádně promícháme...
více o Masovo-sýrové roládky ve slanině
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá...
více o Bramborová jelítka Goja
Nejprve si připravíme kvásek na bulky. Polovinu teplého mléka smícháme s droždím, špetkou cukru a dobře promícháme. Necháme stranou vzejít kvásek.
Ve...
více o Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
V malém hrnci povařte rebarboru, cukr a pomerančový džus. Vařte na mírném ohni dokud rebarbora nezměkne, směs trochu nezhoustne a pak ji rozmixujte a...
více o Rebarborový cheesecake
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme.
Do mísy nastrouháme...
více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo...
více o Lemon Pie Vanilla Cheesecake