Žemle nakrájíme na kostičky, brambory jemně nakrouháme. Vše smícháme a přidáme mouku, zjemníme vejcem a propracujeme. Vytvarujeme kulaté knedlíky...
více o Chlupaté knedlíky s rohlíkem
Na špejli střídavě napichujeme kostičky chleba, kolečka špekáčků a cibuli. Z vajec, mléka a mouky umícháme těstíčko, ve kterém špízy namáčíme a...
více o Teplé chlebové špízy
Uvařený květák rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku, na kostičky nakrájený salám nebo slaninu, dochutíme solí, pepřem a kmínem.
Z hmoty tvarujeme...
více o Květákové karbanátky
Orestované mleté maso zamícháme se sýrem, nastrouhaným vejcem, okurkou, nadrobno nasekanou cibulkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti přidáme kečup,...
více o Pomazánka na topinky a toasty
Tvaroh, mouku, vejce, prášek do pečiva zpracujeme v těsto a vyválíme na tenko do žádoucího tvaru. Dáme na vymazaný plech.
Na pizzu poklademe, co máme...
více o Těsto na pizzu z tvarohu
Žloutky, cukr a olej utřeme, přidáme mouku, vodu, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec snih ze 4 vajec. Uvaříme 2 pudinky (nesladíme) a nalijeme...
více o Skořicová dobrůtka II.
Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme...
více o Slepičí rarášci
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na slabá kolečka. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. V mléce nebo ve smetaně rozšleháme vejce a nastrouhaný...
více o Mrkev zapečená s balkánským sýrem
Sladké rohlíky rozpůlíme, vydlabeme a tvarohem utřeným se žloutkem a cukrem, a namažeme na půlku rohlíku. Vložíme meruňky nebo pomeranče, uzavřeme a...
více o Meruňky nebo pomeranče v rohlíku
Z krajíce chleba okrájíme kůrky lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibullkou na to položíme volské...
více o Chlebový beefsteak
Slepici stáhneme z kůže, naporcujeme a vložíme na 3 dny do marinády z oleje, sojové omáčky, vegety, sladké papriky, vajec, soli a pepře.
Maso je po...
více o Čína ze slepice
Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Do...
více o Banánové kostky II.
Kyselé zelí vymačkáme a posekáme. V trošce kyselé smetany rozkvedláme 2 vejce, přidáme mouku, trochu vody, sůl a zpracujeme v těsto. Nakonec přidáme...
více o Zelné knedlíky I.
Uvařený květák nakrájíme na drobno, přidáme nakrájené uzené maso, žampiony, sýr vejce a koření. Vše řádně promícháme, polijeme máslem a dáme do trouby...
více o Zapečený květák s uzeným masem
Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním plameni osmažíme dozlatova....
více o Nadýchané vdolečky
Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme....
více o Hradecké koule
Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet....
více o Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku
Vajíčko, strouhanku a mléko smícháme. Na pánvi osmahneme cibulku a až zezlatoví přídáme vaječnou směs. Opečeme z jedné strany a pak otočíme. Topinku...
více o Dobrá omeletka
Oprané kopřivy spaříme několik minut v horké vodě. Necháme okapat a na jemno rosekáme. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme posekané...
více o Špenát z mladých kopřiv
Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle.
Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci...
více o Bramborové koblížky
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nasypeme 2 hrnky suché směsi, tvaroh a zbylou směs. Navrh poklademe hodně plátků másla.
Pečeme asi 20 minut...
více o Sypaný koláč
Mrkve, okurky a cibuli nakrájíme nadrobno. Ještě horké vařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme zeleninu a vše zalijeme horkou zálivkou...
více o Teplý bramborový salát se zeleninou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice...
více o Kuřecí rarášci
Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej,...
více o Koňaková bábovka
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky. Do varné skleněné misky postupně vršíme papriku, cibuli, nakrájenou...
více o Paprikový mls
Studené brambory nastrouháme na vál, přidáme mouku s krupicí, sůl, vejce a na tuku osmaženou strouhanku. Vypracujeme těsto, utvoříme malé kulaté...
více o Bramborové knedlíky se strouhankou
Cukr utřeme se žloutky a přidáme prolisované brambory. Vmícháme lžíci krupice, špetku soli a hustý sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané...
více o Bramborový dort
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo prolisujeme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky, sádla a vypracujeme těsto, z...
více o Bramborový džuveč
Medailonky uvaříme dle návodu.Přecedíme a vodu jemně vymačkáme a medailonky rozkrojíme.Osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Vložíme plátek cihly a...
více o Řízky ze sojových medailonků
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové...
více o Sedmikrásková houbovka
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a...
více o Horácké knedlíky
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
V mléce rozmícháme vejce,...
více o Krkonošské houbové knedlíky
Zeleninu podusíme na másle (případně na vodě). Po změknutí přidáme šunku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vmícháme vejce, zamícháme a nakonec...
více o Blesková zeleninová směs
Cuketu oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme. Takto opracovanou cuketu nakrájíme na plátky, salám nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, papriky na...
více o Cuketová čína II.
Uvaříme špagety. Na oleji osmahneme cibuli a salám nakrájený na kostičky.
Do vymazané bábovkové formy dáme trochu špaget, na ně osmahnutý salám a...
více o Špagetová bábovka II.
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s...
více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím
Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a...
více o Volské topinky
Palačinky potřeme kečupem, poklademe plátky salámu, plátkovým sýrem, okořeníme a stočíme do ruličky. Obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek....
více o Plněné palačinky
Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu...
více o Andaluská Paella
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z...
více o Zapékaný vaječný džuveč z kuřat
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby a vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je a vhodíme do...
více o Staročeská koprová polévka
Na vál prosejeme mouku, doprostřed pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko, do kterého nadrobíme droždí a vytvoří se nám kvásek. Nakonec do těsta...
více o Tvarohové rohlíčky II.
Uvaří se slepice i s drůbkami, osmaží se cibulka, přidají se 2 lžíce hl. mouky a udělá se světlá jíška, která se zředí vývarem ze slepice. Přidá se...
více o Kaldoun II.
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Všechny suroviny postupně smíchej - nejdříve suché přísady, pak tekuté.
V kastrolu nebo fritovacím hrnci rozpal olej. Kávovou lžičkou vykrajuj těsto,...
více o Netradiční koblihy aneb Tvarohové střapáče
Brambory ustrouhám a přecedím přebytečnou vodu. Přimíchám mouku, vejce a tvaroh. Osolím a promísím.
V pekáči rozpustím polovinu másla a vliju těsto....
více o Bramborák Oborský