Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát.... více o Hop do vody - přílohové noky
Ingredience rozmícháme tak, aby vzniklo hladké řídké těsto. Mouku je dobré přidávat postupně. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nalijeme plnou... více o Těsto na palačinky
Do mísy nastrouháme najemno očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše... více o Dýňový perník
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme... více o French toast
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Do mísy nasypeme mouku, kokos a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v chladnu alespoň... více o Kokosovo-pudinkový koláč
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý... více o Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně... více o Tvarohovo-povidlový koláč
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Nejprve si připravte těsto na korpus. Mouku dejte do mísy se špetkou soli a přidejte studené máslo nakrájené na kostky - jakmile se obalí moukou,... více o Cheesecake s passion fruit omáčkou
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů). Přidáme... více o Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20... více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Do mísy přidáme vejce, mléko, olej, sůl, cukr a mouku. Vše smícháme v mixéru až bude těsto řídké. Rozpálíme pánev, dáme do ní olej a necháme až se... více o Palačinky
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily.... více o Velikonoční muffiny z podmáslí
Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu si dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné... více o Křehký kokosový koláč s jablky
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu rozpalte na 180°C. V menší misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a koření.... více o Perníková bábovka podle Máma peče doma
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček o rozměrech zhruba 20×30 cm vyložte pečícím papírem nebo použijte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm. Do... více o Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Mouku dejte do mísy se špetkou soli. Máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do mouky - jakmile se obalí moukou, rychle jej zpracujte rukama. Ke konci... více o Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
V malé nepřilnavé pánvi si osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné. K... více o Uzená snídaňová vejce
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi. Do hrnca dáme... více o Chutná zeleninová polievka
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, kdy dle potřeby můžeme... více o Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete... více o Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
V kastrolu rozpusťte máslo. Přidejte lžičku cukru a lžíci octa a po chvilce i mouku. Míchejte, dokud mouka bublá. Nyní přilijte studený vývar a metlou... více o Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Mouku a cukr nasypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, rozdrobené droždí a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte měkké,... více o Vdolky s povidly a tvarohem
Hrubou mouku promíchejte s rovnou lžičkou soli a cukrem. Mléko přiveďte téměř k varu spolu s máslem a zalijte jím mouku. Mísu přiklopte a nechte 5... více o Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
Rýži propláchněte v cedníku, vsypte do litru vroucí, osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko k bodu varu. Rýži slijte a... více o Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši. V misce rozetřete... více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Smetanu ohřejte na tělesnou teplotu, přidejte rozdrobené droždí, část cukru a trochu mouky a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Zbylou mouku, cukr,... více o Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu... více o Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s ricottou, moukou a máslem. Promíchejte a přidejte nasekanou pažitku, osolte... více o Ricottové lívance s avokádovým dipem
Krajíce chleba zastříkněte olivovým olejem, pokrájejte na proužky a opečte na pánvi se všech stran dokřupava. Čekanku pokrájejte na nudličky,... více o Salát se sázenými vejci
V míse smíchat mouku, kypřící prášek a sůl. V jiné míse dohladka rozmíchat máslo, ricottu a cukr. Následně přidat k máslu a ricottě vejce a rozmíchat.... více o Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),... více o Sekaná svíčková
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct... více o Quiche s parmskou šunkou
Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhněte z lednice, aby měly pokojovou teplotu a pečicí formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru... více o Cheesecake se slaným karamelem
Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do pomleté směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku,... více o Domácí škvarková pomazánka
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně... více o Zelníky - karbanátky se zelím
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou... více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a... více o Panettone
Všechny ingredience (kromě 1 vejce) vložím do pekárny a na hodinu zvolím program těsto. Po hodině dám těsto na pomoučený vál - pozor, je dost řídké -... více o Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce. Mleté maso dáme do... více o Rajské kapustové závitky
Dýni přepůlíme, vydlabeme měkký semínkový střed a ostrým nožem do ní uděláme hluboké zářezy, které nesmíme dokrojit. Je dobré si udělat například z... více o Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,... více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Vejce prošlehejte s cukry a medem. Vmíchejte kůru a šťávu z citronu, máslo a mouku s práškem do pečiva. Nechte v chladu aspoň 10 minut. Vymažte... více o Citronové madlenky
Mouku smíchejte s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou. Přidejte rozšlehané vejce, arašídové máslo a nakrájené máslo. Vypracujte hladké těsto. Pokud by... více o Arašídové hvězdičky
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme... více o Francouzské Brambory