Vývar z ovaru necháme vychladnout a přebytečný tuk odebereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu na nudličky (hranolky),...
více o Ovarová polévka se zeleninou
Dáme vařit vodu na těstoviny. Rozpálíme na pánvi trochu oleje. Nakrájíme cibuli nadrobno nebo pórek na půlkolečka a necháme chvilku zpěnit na oleji....
více o Rychlé těstoviny II.
Na 1 lžící rozpuštěného másla sypneme trochu drceného kmínu zaprašíme asi 1 1/2 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme...
více o Polévka ze zbylé bramborové kaše - co dům dá
Z mouky, hery a vody vypracujeme ne příliš tuhé těsto, které necháme v chladu odležet. Na oleji nebo sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, podusíme...
více o Plněné slané řezy se zelím
Z vajec, mléka, mouky a soli upečeme palačinky.
Pečivo namočíme do vody, vymačkáme ho a spolu s masem umeleme.
Na trošce oleje opražíme cibuli,...
více o Uzlíky
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben,...
více o Zapékané kedlubny pro děti
Vločky namočíme do odměřené vody na 2 hodiny. Potom je v téže vodě vaříme na mírném plameni bez pokličky doměkka. Přidáme mléko, přidáme žloutek nebo...
více o Vločková polévka pro děti II.
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Vychladlé uvařené maso pomeleme, přidáme sůl, kečup, máslo nebo margarín a za stálého šlehání přiléváme smetanu.
Natíráme na tmavé pečivo, posypeme...
více o Masová pěna s paprikou
Do hrnce dame olej, cibuli-az zesklovati, pridame mouku, DOBRE PROMICHAT, pridavat po troskach mleko, zamichat zbyle prisady,podle prichuti,kterou...
více o Croquetas de Antonio
Maso, oloupané brambory, okurky a tři vejce nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s majonézou a dresinkem. Salát přesypeme na mísu a ozdobíme...
více o Ruský masový salát
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme...
více o Domácí tlačenka