Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte.
Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli...
více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova.
V misce smíchejte suroviny na...
více o Francouzský toast
Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a...
více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
Žloutky vyšleháme...
více o Zemlbába se švestkami
Pokud nám zbude vánočka nebo bochánek, ale klidně i veka, kterou už nikdo nechce a nám se zase nechce, dělat se se žemlovkou, není nic jednoduššího,...
více o Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky.
Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo...
více o Žemlovka z vánočky
Starší vánočku nakrájíme na 0,5 cm plátky, máslo utřeme se skořicovým cukrem a skořicí a namažeme na vánočku. Dáme zapéct do trouby. Je to křupavé a...
více o Vánočkové křupinky