Ořechy nasucho opražte a najemno nadrťte i se sušenkami. Obojí promíchejte s máslem a upěchujte na dno formy vyložené pečícím papírem. 10 minut pečte...
více o Cheesecake s kdoulemi
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což...
více o Vanilkové rohlíčky po našem
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.
Zabalte ho do fólie a nechte ideálně...
více o Linecké cukroví
Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem.
Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou...
více o Borůvkový koláč
Troubu zapněte na 190 °C.
Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla....
více o Meruňkové clafoutis
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří....
více o Jahodový džem podle Dity P.
Sníh vyšleháte s cukrem a přidáte škrob. Vytvarujete pusinky a pečete na 95 stupňů asi 60 minut.
Všechny ingredience na sirup svaříte
Dezert zlehčíme...
více o Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200...
více o Poctivé vanilkové krémeše
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak...
více o Mřížkové koláčky
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec...
více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
Troubu zapněte na 175 °C.
Čokoládu nasekejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.
Máslo vyšlehejte s oběma cukry a semínky z vanilkového lusku do pěny....
více o Mandlové sušenky s čokoládou
Šťávu ze 2 limetek zahřívejte se 40g cukru, dokud se nerozpustí. Odložte.Troubu zapněte na 180 °C, formu vyložte pečícím papírem.
Žloutky vyšlehejte...
více o Limetkový koláč s ovocem
Ingredience na těsto zadělejte a hotové dejte aspoň na 30 minut odpočinout do ledničky.
Troubu zapněte na 180 °C. Mezi dvěma archy papíru vyválejte...
více o Kakaové išelky
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a...
více o Crème brûlée
1. Žloutky oddělte od bílků. Připravte si vodní lázeň. voda se nesmí dotýkat dna horního kastrolku. Smetanu nalijte do kastrolku, asi 100 ml nechte...
více o Vanilkový krém
Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový...
více o Crème brûlée s bobkovým listem
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Ušlehejte vejce s cukrem a 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Přisypte ořechy a zapracujte hladkou mouku prosátou se...
více o Luxusní dort
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a...
více o Asijská hovězí líčka
Vanilkové lusky vložte do čisté úzké a vyšší skleničky a zalijte vodkou a pevně uzavřete. Nechte alespoň 6 týdnů odležet v temnu. Když si vzpomenete,...
více o Domácí vanilkový extrakt
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to...
více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
//Množství ingrediencí vyjde na 1 hranatou formu na chlebíček.//
Vejce a žloutky dejte do misky. Z vanilkového lusku vyškrábněte do vajec semínka....
více o Vanilkové semifredo
1. V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu.
2. Přeceďte a odvar...
více o Mayská horká čokoláda s chilli
1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne...
více o Vacherin glacé
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Tvarohové ravioli se strouhankou
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle...
více o Dušená mrkev nasladko
Želatinu smícháme s dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, vanilkový cukr a vanilkový lusk povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka...
více o Panna cotta
Měšce:
Připravíme si formu na muffiny. Nastříháme si pečící papír a vyložíme jím misky ve formě. Mně se osvěčily 2 trojúhelníky položené na sobě....
více o Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří...
více o Kouzelná buchta
1. Troubu předehřejte na 160°C. Koláčovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte kakaovým práškem.
2. V míse...
více o Brownies s ovocem
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15...
více o Zmrzlina ze zeleného čaje
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech....
více o Hruškový koláč s vanilkovým medem
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme...
více o Torta alla ricotta
Otevírací koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky a mandle dejte do plastového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle nebo je...
více o Cheesecake s limetkami
Cukr nechte na středním plameni rozpustit na pánvičce a dozlatava zkaramelizovat. Promíchejte agar-agar a 3 lžíce mléka, zbylé mléko opatrně přilijte...
více o Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Propláchnutou rýži vložte se svitkem skořice do hrnce, zalijte vodou a běžným způsobem povařte doměkka, asi 10 minut, až se voda vsákne. Vyjměte...
více o Kokosová rýže se skořicí
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do...
více o Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto....
více o Ořechové lístky
Dejte do velkého hrnce vařit vodu a trochu ji osolte. Kaštany vsypte do hrnce a vařte asi 20 minut. Pak stáhněte hrnec z ohně a kaštany v něm ještě 5...
více o Kandované kaštany
Nejprve smíchejte všechny přísady do velké mísy a uhněte z nich těsto, které nechejte v ledničce asi půl hodiny odležet. Nyní vyválejete z něj malé...
více o Čajové keksy
Panna Cotta :
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a...
více o Panna Cotta s pomeranči
Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte....
více o Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu
Smetanu, mléko, pomerančovou kůru a dřeň z vanilkového lusku přivedeme k varu. Žloutky utřeme s cukrem a pomalu na ně nalijeme horkou smetanu. Směs...
více o Pomerančový créme brulée
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky.
Na středním...
více o Šumivý rosol
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr...
více o Karamelový krém
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte...
více o Makronky se třemi náplněmi