Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše...
více o Makové knedlíky - kynuté
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,...
více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do...
více o Margot řez / dort z remosky
Remosku vyložíme pečícím papírem.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší...
více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte...
více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících...
více o Tartaletky s krémem a švestkami
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i...
více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 30 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Změklé máslo si vyšleháme s cukry do pěny,...
více o Ořechové řezy s polevou z remosky
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme...
více o Čokoládová buchta z remosky
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké...
více o Větrník z remosky
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme v míse s cukry do...
více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm.
Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou...
více o Lotus dezert se šlehačkou
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů (elektrická). Do mísy přidáme rozehřáte máslo (dávám 125g klasického másla a 125g Ramy s kokosovým a mandlovým...
více o Tvarohová bábovka s rozinkami
Mouku a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vody. Vše v důlku...
více o Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky
Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny,...
více o Kobližky s čokoládou
Máslo rozpusťte a nechte částečně vychladnout.
Promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí, mákem, přidejte máslo. Ušlehejte bílky s cukrem a...
více o Piegusek čili makovec
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který...
více o Kynuté buchty z remosky
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou...
více o Kynuté makové buchty
Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme...
více o Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko....
více o Rybízový koláč
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Opět všechny ingredience na světlou...
více o Kyšková buchta s třešněmi
Mouku v míse smíchejte se solí, cukry, práškem do pečiva a přidejte nakrájené studené máslo. Prsty propracujte sypkou drobenku. Formy vymažte máslem a...
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat.
Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a...
více o Koláč z rebarbory
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl.
Prsty zapracujte...
více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
V 250 ml teplé vody za stálého míchání rozpusťte máslo a přidejte špetku soli. Pak přisypte mouku a míchejte 4 až 5 minut tak, že se těsto lehce...
více o Kuličky s jahodovou omáčkou
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme...
více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak přidáme vlažné máslo a mléko a opět promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a pokud máme rádi vůni citronové...
více o Bublanina z remosky
V robotu utřete Pribináček se smetanou a cukry.
Nakrájejte ovoce, vyskládejte na dno formiček na zmrzlinu, část vmíchejte do krému.
Naplňte formičky a...
více o Nanuky s Pribináčkem a ovocem
Mléko smíchejte s vejci, cukrem a solí. Postupně vmíchejte mouku.
Hotové těsto nechte hodinu odpočinout v chladu. Poté rozehřejte olej na pánvi a...
více o Palačinky s Pribináčkem a ovocem
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu. Na dno poklademe piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu...
více o Smetanový dezert za 5 minut
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme oříšky smíchané s kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a...
více o Kočičí očka
Připravíme si těsto, které upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečené necháme vychladnout a pomocí vykrajovače jadérek na jablka uděláme...
více o Pudinkové řezy se šlehačkou
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně a...
více o Tvarohová buchta
Plec vyložíme pečicím papírem na něj položíme rozválené listové těsto a následně ho propíchneme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě...
více o Jogurtový krémeš s piškoty
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků....
více o Svěží jablečný desert
Nejdřív si upečeme základní a vrchní korpus z prošívané deky:
Základní korpus: Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přelijeme vodu, olej...
více o Prošívaná deka krémem a banány
Připravíme si formu o velikosti 25 x 35 cm. Sušenky namočíme do mléka a poklademe je v dvojité vrstvě na dno formy.
Mléko dáme vařit, přidáme cukr,...
více o Pudinkový dezert bez pečení
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte...
více o Kynutý beránek
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte...
více o Ptačí jidášky
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a...
více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse...
více o Mazanec s mandlemi
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou....
více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Jablko ostrouháme a nakrájíme na kolečka. Jádro vydloubneme. Kolečka dáme do mísy a zamícháme s půl lžičkou skořice.
V míse smícháme vejce, máslo a...
více o Jablkové lívance
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc....
více o Kremrole paní Čermákové
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka