Mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, rozdrobíme droždí,...
více o Pudinkové růže s marmeládou
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší...
více o Motaný makový / ořechový závin
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a...
více o Kefírové vdolky s parádou
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti....
více o Ovoce v těstíčku
Ingredience rozmícháme tak, aby vzniklo hladké řídké těsto. Mouku je dobré přidávat postupně.
Na rozpálenou pánev s trochou oleje nalijeme plnou...
více o Těsto na palačinky
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme...
více o Kynutý koláč s jablečnou náplní
Do mísy nasypeme mouku, kokos a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v chladnu alespoň...
více o Kokosovo-pudinkový koláč
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý...
více o Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně...
více o Tvarohovo-povidlový koláč
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů).
Přidáme...
více o Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.
Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte...
více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu si dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné...
více o Křehký kokosový koláč s jablky
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, kdy dle potřeby můžeme...
více o Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou.
Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu...
více o Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a...
více o Panettone
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a...
více o Ořechové bochánky - cukroví
Vejce prošlehejte s cukry a medem. Vmíchejte kůru a šťávu z citronu, máslo a mouku s práškem do pečiva. Nechte v chladu aspoň 10 minut.
Vymažte...
více o Citronové madlenky
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky, přidejte kokosovou moučku a kůru z citronu. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě části, menší...
více o Střapáci z kokosového těsta
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky a citronovou kůrou. Přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Přendejte jej do sáčku a nechte 24 hodin uležet v...
více o Máslové vánoční stromečky
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou...
více o Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Zdobíme dle chuti a fantazie. Na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem... nebo jen obalíme ve skořicovém cukru...
Na slano zdobíme...
více o Teplé jednohubky na slano i sladko
Ušleháme do hladka mouku, cukr, vejce, olej, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím...
více o Rychlá bublanina
Ingredience na korpus smícháme dohromady, dvě třetiny těsta rozložíme na plech o rozměrech 25 x 15 cm a zbylou třetinu dáme do lednice.
Jablka...
více o Nejlepší hraběnčiny řezy
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku...
více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva.
Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce.
Vmícháme mouku a nakonec...
více o Sušenky s kousky čokolády
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic...
více o Švestkové knedlíky
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod...
více o Lívanečky se švestkovým pudinkem
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá...
více o Štrúdl s hroznovým vínem
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku.
Na každé rozválené těsto nasypeme...
více o Drobenkový štrúdl
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme...
více o Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do...
více o Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65%...
více o Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou......
více o Švestkový pohár
Do vlažného mléka s rumem rozdrobíme cca 21 gramů droždí, přisypeme vanilkový cukr, mouku dle hustoty těstíčka a sůl. Dle vlastní chuti dochutíme...
více o Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme.
Do mísy nastrouháme...
více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně...
více o Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo s mlékem, můžeme přidat i dle chuti citronovou kůru nebo trochu rumu, přisypeme mouku...
více o Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
Cuketu očistíme a nastrouháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce s oba cukry rozšleháme vidličkou, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva,...
více o Cuketová bábovka s vanilkovým krémem
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i...
více o Třešňový pohár
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo schlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem,...
více o Meruňkový koláč z remosky
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme.
Do těsta nasypeme...
více o Třešně v těstě (nejen) z remosky
V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v...
více o Třešňová bublanina
Žloutky utřete s cukry a postupně přimíchejte mouku, mléko, skořici a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a těsto nalijte na plech...
více o Jablečný koláč s ořechy
Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,...
více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté....
více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a...
více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem