Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme...
více o Tvarohový nepečený dort
Vypracujeme těsto, necháme několik hodin odpočinout a pak jim plníme malé formičky na rohlíčky - mělce.
Upečené plníme máslovým krémem a konce máčíme...
více o Plněné pařížské rohlíčky
Ve vodní lázni svaříme Heru, cukr, kakao a vodu (můžeme přidat dle chuti i trochu rumu). Po vychladnutí oddělíme šálek směsi stranou, zbytek smícháme...
více o Čokoládový moučník II.
Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce, vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a jemně nastrouhaná jablka. Vše důkladně...
více o Sachrův moučník
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme.
Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky....
více o Tvarohové rohlíky
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink...
více o Rýžový srnčí hřbet
Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem....
více o Pražský moučník
Do hustého krému ze žloutku a vanilkového cukru přidáme šlehačku, ořechy a strouhanku. Vmícháme sníh z bílku.
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a...
více o Pečená jablka s ořechovou náplní
Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C....
více o Americká buchta
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy.
Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem....
více o Moučník alá tiramisu
Vše zamícháme, přidáme 5 lžic vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout a poté vykrajujeme různé tvary....
více o Perníčky II.
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na...
více o Řezy se žloutkovou polevou
Postup přípravy: Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou,...
více o Perník s cuketou
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao....
více o Francouzské karamelové kostky
Všechny přísady na těsto smícháme (těsto bude trochu hustší) a vlijeme na vymazaný a vysypaný (strouhanka, mouka) plech a upečeme. Tento koláč se...
více o Koláč z Margotky od Evky
Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a...
více o Hastrmani
3 jablka nastrouháme na hrubo a použijeme do těsta z výše uvedených surovin. Ze čtvrtého jablka vyndáme pouze jadřinec a jablko nakrájíme na kolečka...
více o Jablková buchta
Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných mandlí, 90 g cukru, vanilkového cukru a kakaa. Pomocí stříkačky s hvězdičkou děláme na suchý plech...
více o Vanilkové rohlíčky kakaové
Zpracujeme těsto, vtlačíme je do formiček na malé košíčky a upečeme. Těsta dáváme málo, nabyde. Svaříme šlehačku s čokoládou a necháme do druhého dne...
více o Košíčky s pařížskou šlehačkou
Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané velké dortové formy a upečeme na 200 °C. Vychladlý dort polijeme polevou a ozdobíme šlehačkou, oříšky...
více o Jablkový dortík
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem.
Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí...
více o Dvoubarevné jablkové řezy
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme...
více o Nugátovo-oříškové věnečky
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů...
více o Linecké košíčky
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme...
více o Kávové slzičky
Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto vyválíme 1/2 cm silné a...
více o Kakaové dortíčky
Prosátou mouku, změklé máslo a cukr smícháme, přidáme v mléce rozšlehané vejce a rum. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 3 části a dáme do chladu....
více o Tvarohový mřížkový koláč
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky,...
více o Velikonoční jidáše - krok za krokem
Do kompotové šťávy dáme krystalový cukr, heru a kakao a převaříme. Z teplé směsi odebereme cca 1-1,5 dcl a odložíme. Když směs vychladne - nemusí byť...
více o Koláč z kompotu
I. těsto vypracujeme na vále, rozválíme na placku asi 3 mm silnou, vykrajujeme kolečka a upečeme do růžova. S těstem se dobře pracuje, nelepí se ani...
více o Dvojbarevné cukroví
Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku rohlíčky. Upečeme asi při 180 °C do růžova...
více o Vídeňské ořechové rohlíčky
Mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a máslo nakrájené na vločky zpracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do tenké...
více o Vanilkovo-citronové tyčinky
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet.
Rozdělíme...
více o Vanilkové rohlíčky
Změklé máslo utřeme s tvarohem přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme tenkou placku a vykrajujeme malá kolečka.
Na suchém plechu ve...
více o Tvarohová kolečka
Na vál prosijeme mouku promícháme s práškem, přidáme strouhané ořechy, cukr, mleté koření, rozemneme tuk a pomocí vejce zpracujeme těsto.
Necháme jen...
více o Tlapky
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a žloutky. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto...
více o Stříkané pečivo
Všechny přísady zpracujeme změklým máslem v těsto. Vypracované těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Potom vyválíme a vykrajujeme hvězdičky ve...
více o Stromečky
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme.
3 až 4 den bochánky dáme na...
více o Peciválky II.
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout, pak uždíbneme kousek těsta, zabalíme do něj oříšek a dáme na plech vyložený...
více o Pečené lískové oříšky
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhaná jádra, promeneme tuk a pomocí vejce zaděláme těsto, které necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta...
více o Ořechy
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C.
Krém tmavý: Ingredience...
více o Ohavečské košíčky
Zpracujeme na vále v těsto, necháme hodinu odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme malá kolečka. Upečeme a necháme vychladit.
Potom spojujeme...
více o Ořechová kolečka se zavařeninou
Mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vejce uhněteme na hladké těsto. Přikryjeme a necháme asi hodinu v chladnu odpočinout.
Lískové oříšky nahrubo...
více o Nugátové hrudky
Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v...
více o Medové perníčky
Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo.
Další den ji rozmačkáme a...
více o Marcipánová hmota
Pro přípravu těsta na linecké cukroví prosejeme na vál mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, studené máslo nakrájené na malé kousky a žloutky a...
více o Linecké cukroví krok za krokem
Zpracujeme na vále v těsto. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, vykrajujeme kolečka třech nebo čtyřech velikostí a upečeme dorůžova. Vychladlé spojíme...
více o Komínky
Nadrobno usekáme oranžát. Z bílků ušleháme tuhý sníh z bílků, do kterého přisypáváme moučkový a vanilkový cukr. Vmícháme také mandlovou příchuť,...
více o Kokosové makronky
Z mouky, másla, mandlí, cukru a kakaa vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme tenké válečky z kterých formujeme malé rohlíčky. Pečeme v mírné předem...
více o Kakaové rohlíčky