Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí... více o Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej.... více o Žirafí bábovka
Zakysanou smetanu nebo smetanové jogurty dáme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, jeden a půl nastrouhané Margot čokolády, na drobnější kusy pokrájené... více o Margot dort s banány
Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme, přidáme... více o Lahodný Margot dort / řez
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry,... více o Jablečné / hruškové těstoviny
Tvaroh utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme nasekanou čokoládu a... více o Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme... více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte máslo, oba cukry a na mírném plameni za stálého... více o Brownies s dýňovým krémem
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s práškem do perníku, sodou a solí. V druhé míse našlehejte... více o Hrnková dýňová roláda
Nejprve si formičky pečlivě vymažte olejem a troubu předehřejte na 150 °C. Žloutky s oběma cukry ušlehejte v míse robotu nebo ručním mixérem do... více o Mini košíčky jako rakvičky
Všechny ingredience zamícháme do konzistence připomínající krupicovou kaši. Místo kefíru můžeme dát mléko, zbytky jogurtu, šlehačka atp.. V případě... více o Těsto bábovkové hrníčkové
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na... více o Masopustní pletenky
Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme strojek a vytlačujeme... více o Kokosové cukroví tlačené strojkem
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky. Prsty spojte máslo s moukou do... více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Vychlazené mascarpone a smetanu s oběma cukry krátce vyšlehejte do hustého krému a naplňte jím cukrářský sáček s širší hubičkou. Maliny rozmačkejte... více o Ovocné tiramisu do skleničky
Předehřejte troubu na 190 ° C. Utřete máslo a cukr. Do krému přidejte mouku, sůl a zpracujte do hladka. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice... více o Shortbread máslové sušenky
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, to zalijeme částí mléka s rumem a... více o Kynuté buchty s ořechovou náplní
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Řepánky z bramborového těsta
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až... více o Velikonoční beránek šlehačkový
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě... více o Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe. Na obalení si dejte do... více o Dezert na způsob francouzského toastu
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem. Smíchejte špaldovou mouku, prášek... více o Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.... více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Upozornění: Tento recept není dietní, veganský, rychlý ani levný berte to prosím v potaz. Poznámka na úvod: Pokud víte dopředu, že nemáte nebo z... více o poctivé Míša řezy
Oloupané brambory pokrájíme, dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme vodou jen těsně nad ně. Brambory uvaříme doměkka, ale nescedíme je. Rovnou je i... více o Povidlové / marmeládové placky z bramborového těsta
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robotu, přidejte olej, mléko, oba cukry a ušlehejte do pěny, asi 2 minuty. Vmíchejte mouku s práškem... více o Třešňová bublanina
Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta ještě vmíchám cca 3 lžíce máku a 2 na... více o Maková bábovka s mandarinkami
Mouku promícháme s cukrem a polovinou sáčku do pečiva, přidáme změklý tuk, vejce, vanilkový cukr a vypracujeme vláčné těsto. Odpočaté těsto rozdělíme... více o Mramorové sušenky
Nejprve začneme s přípravou želé: utrhneme si pěkné, velké, daleko od silnice vykvetlé květy bezu, které dáme do hrnce, společně s důkladně očištěnou... více o Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Ve větší míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte pokrájené máslo a žloutky. Nejprve promíchejte nožem, poté zpracujte prsty v hladké těsto.... více o Důlkové cukroví
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice... více o Honzovy buchty
Tvaroh dejte do mističky, přisypte cukr krupici a vanilkový cukr, dobře je do tvarohu vmíchejte a nechte chvilku stát, aby se cukr mohl rozpustit.... více o Domácí pribináček smetanový
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek,... více o Šneky s vanilkovou náplní
Očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme cukry, vejce a řádně promícháme. Poté vmícháme olej a vodu, přisypeme mouku s... více o Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Přidáme všechen cukr a utřeme do pěny. Poté zašleháme jedno vejce po druhém. Ve druhé misce smícháme mouku,... více o Dort Red Velvet
Vejce smícháme s cukrem, olejem, moukou, mlékem. Pak přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a kůru z citronu pokud chceme. Vše velmi dobře... více o Hrníčková bábovka
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Nejprve si rozmačkáme banány, rozpustíme máslo a nastrouháme čokoládu. Poté vše smícháme dohromady. Až máme hotovo, přidáme vajíčko s vanilkovým... více o Banánový chleba
Vezmeme dva banány, nakrájíme je na kolečka a přidáme do mísy. Poté přidáme k banánům dvě rozkleplá vajíčka. Směs vajíček a banánů metličkou zamícháme... více o Výborné Kávové Lívance
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme... více o Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou... více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky,... více o Vláčný bramborový hřbet / buchta
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného... více o Smetanové koláčky
Do větší misky přes síto prosijeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek polotučného mléka, 0,5 hrnku oleje, 1ks kypriciho prášku do pečiva, 1ks vanilkový... více o Bábovka šlehaná
Nejprve si z bílků vyšleháme pevný sníh. V další míse vyzšleháme cukr se změklým máslem, vanilkovým cukrem, solí, žloutky a pomalu přidáváme teplé (ne... více o Nejlepší vafle
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si... více o Tvarohovo-povidlové smaženky
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře). Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté... více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone
Místo normálního mléka použijeme bezlaktózové, mandlové nebo kokosové mléko a to podle preferencí. Nejprve necháme banány a mléko v lednici, aby... více o Bezlaktózový shake
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry,... více o Lívanečky z máslové dýně