Do mísy nasypeme mouku se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu mléka, trochu...
více o Jablečný koláč se smetanovou polevou
Připravíme si čtyři dezertní misky, na dno dáme vždy 4 piškoty a posypeme rozinkami v rumu, dobré je piškoty rumem i lehce pokapat.
Uvaříme čokoládový...
více o Tvarohový dezert s čokoládou
Recept je pro menší plech.
Vše naházíme na hromádku do misky, pořádně ručně promícháme. Poté vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme odstát!...
více o Perník s mřížkou
Ze žloutků, cukru a vanilkového cukru ušleháme hustý krém. Do krému vmícháme zakysanou smetanu.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do mísy....
více o Hvězdy se zakysanou smetanou
Prvně si jablka oškrábeme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji a lépe rozvařila. Strčíme je do hrnce a podlijeme...
více o Jablečná přesnídávka (pyré)
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky...
více o Citronovo-hruškový koláč
Z mouky, cukru a mléka uděláme kvásek a necháme ho asi 15 minut vzejít, poté ho smícháme se zbylými surovinami a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto...
více o Francouzský máslový koláč Chinois
Mouku, cukry, prášek do pečiva, mák, skořici a citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme olej, mléko, vejce a řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech...
více o Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, rum, vlažné máslo, mouku s kypřidlem, citronovou kůru a dobře promícháme. Pak vmícháme...
více o Jablečný chlebíček s čokoládou a rumem
Začneme tím, že si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Já vysypávám kokosem. :) Vymazanou formu vyskládáme sušenkami.
Nyní si připravíme náplň....
více o Nepečený jahodový dort
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše...
více o Vynikající vanilková zmrzlina
V menší misce smícháme všechny suroviny na drobenku.
V míse smícháme pyré s cukrem a skořicí. Přidáme vejce a prosejeme mouku s kypřícím práškem. Vše...
více o Buchta z jablečného pyré
Žloutky a cukr našlehat, přidat kakao, mouku, prášek do pečiva, lehce vmíchat sníh z bílků.
Na plech dáme pečíčí papír, péct 10-15 minut na 150-200...
více o Sloní slza od Haničky Brychů
Žlouky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme máslo, mléko, čokoládu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pak vmícháme zlehka sníh z bílků ušlehaný se...
více o Banánovo-čokoládový vláčný koláč
1) Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Poté vmíchejte sníh z bílků a krupicového cukru, mouku a kakao. Z těsta upečte při 180°C korpus.
2) Uvařte...
více o Kávová roláda II.
Těsto: vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného plechu,...
více o Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Plech vyložíme pečící papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka...
více o Báječná (nejen) broskvová roláda
Korpus: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí,...
více o "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až nám...
více o Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka...
více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Jako první si nastavím teplotu trouby na 180 stupňů a položím si košíčky na muffiny na plech.
Poté si nakrájím čokoládu na malé kousky, do mísy si...
více o Muffiny s čokoládou
Z tuku (hera, máslo), vejce, moučkového cukru, mouky a prášku do pečiva vypracujeme tužší, nelepivé těsto (drobenku) a po dobu přípravy náplně a ovoce...
více o Drobenkový koláč s ostružinami
Omyté jahody rozpůlíme a pokapeme likérem a necháme chvilku rozležet. Dortovou formu vyložíme na dně a po stranách piškoty a pokapeme 100 ml kávy,...
více o Tiramisu s jahodami a čokoládou
Všechny ingredience smícháme dohromady a zamícháme, aby bylo těsto bez hrudek.
Poté nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 150...
více o Skvělý perník
V míse promícháme mouku se všemi sypkými ingrediencemi, potom přidáme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, olej a mléko. Vše řádně promícháme. Každá...
více o Koláč švestkový s drobenkou
Bublaniny jsou dobré s různými druhy drobenek.
POSTUP:
Máslo, cukr a vajíčka ušleháme doběla, potom přidáme zbytek surovin. Nalijeme na předem...
více o Borůvková bublanina
Velice jednoduše:
Tabulku čokolády spolu s mandlemi (nebo jinými ořechy) nasekáme na malé kousky. Z bílků si ušleháme sníh. Vše smícháme dohromady....
více o Lahodná bábovka
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře...
více o Bílý roládový dort
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme.
Uvařené a oloupané brambory (uvařené den předem, nejlépe...
více o Babiččina bramborovo-maková bábovka
Korpusy: žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté vmícháme teplou vodu, olej, polohrubou mouku s kypřidlem a kakaem. Vše dobře prošleháme a...
více o Bílý smetanovo-tvarohový dort
Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse rozkvedlejte máslo, cukr, vajíčka a vanilkový cukr. Dobře vše smíchejte dohromady, možná se Vám bude hodit...
více o Kouzelné kakaové sušenky
Z mouky, Hery, cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v ledničce.
Těsto rozválíme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe na...
více o Křehký ovocný koláč s polevou
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí:
mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová...
více o Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni promícháme.
Slejeme do připravených...
více o Horká čokoláda - snadná
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody,...
více o Rebarborový dort - tarte
Žlutý hrách není třeba dlouho namáčet - záleží na tom, jakou koupíte velikost. Menší se namáčí i vaří doměkka kratší dobu. Po změknutí hrách...
více o Hrachové noky
Žloutky ušlehat za postupného přidávání horké vody, potom přidávat cukr a ušlehat do husté pěny. Ušleháme hustý sníh z bílků. Do žloutkové hmoty...
více o Malý korpus
Důležité je smíchat zvlášť sypké a "mokré" suroviny.
Vajíčka tedy rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle...
více o Nejlepší nadýchané muffiny
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl...
více o Francouzský křehký jablečný koláč
1. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
2. Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr,...
více o Čokoládový dort ala Sacher
1.) Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme v lednici. Zatím si ušleháme ze smetany šlehačku do tuhé hmoty a necháme vychladnout....
více o Jednoduchý šlehačkový dezert (nepečený)
Těsto:
Všechny sypké ingredience zamícháme, přidáme tekuté ingredience a dobře rozmícháme. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně...
více o Pudinkovosmetanové řezy
Jahody nakrájíme na malé kousky, v míse zasypeme cukrem (moučkovým i vanilkovým) a při podávání zasypeme nasekanou bílou čokoládou.
Množství...
více o Jahody s bílou čokoládou
Oddělíme žloutky od bílků. žloutky smícháme s krupicovým cukrem, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a olej. Vše promícháme. Těsto zvláčníme mlékem....
více o Piškotoví medvídci