Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem....
více o Dezert Pavlova
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do...
více o Čokoládovo-oříškový fondán
3/4 l mléka, cukr a vanilku uvedeme do varu. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh ze kterého lžící vybíráme kousky a dáváme do vroucího mléka vařit. Když...
více o Lačná pýcha (1922)
Oloupané banány nakrájíme na kolečka a chvíli je smažíme na másle. Mírně podlejeme vodou a dusíme je dál. Pak je rozmačkáme na kaši. Z cukru a vody...
více o Banánová halva
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem...
více o Francouzský toast