Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, mouku a skořici a zamícháme. Přidáme jablka, podlijeme vodou a... více o Jablečný bread cake
Žloutky dejte do nerezové mísy, přidejte vanilku, Salko a kondenzované neslazené mléko a důkladně vyšlehejte. Nerezovou mísu poté vložte do hrnce s... více o Nejlepší vaječný likér
Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, smíchejte je s povoleným máslem a směs umačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. Tento základ dejte na cca 10... více o Dýňový cheesecake s ricottou
Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili... více o Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Máslo si nechte změknout při pokojové teplotě a utřete ho s cukrem. Postupně zašlehejte vejce. Přilijte olej a mléko. Nakonec přidejte zbylé... více o Americký snack cake
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,... více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem. Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár... více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na... více o Masopustní pletenky
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Vidličkou si na prkénku rozmačkejte zralé banány. V malé misce smíchejte ovesné vločky, kokosové mléko, raw kakao, vanilku, hrst nahrubo nasekaných... více o Čokoládové vločky naložené přes noc
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-) Pudink uvaříme dle... více o Podzimní štrůdl
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo... více o Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr. Přiveďte k varu a odstavte... více o Kaštanové crème brûlée
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny. Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody... více o Lívanečky s horkými jahodami
Zabaione: Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit. Do misky dáme žloutky a... více o Italské Tiramisu (Florencie)
Panna cotta: mléko + vanilka = svařit, mezitím si necháme želatinu nabobtnat, smetanu + cukr + sůl = vyšlehat. Až bude mléko svařené, necháme trochu... více o Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík... více o Chai chia s ovocným přelivem
Sušenky a cukrářské piškoty rozdrťte najemno - neměly by tam být žádné výraznější větší kousky. Smíchejte s cukrem, lžičkou pomerančového extraktu a... více o Cheesecake z červeného pomeranče
Z této dávky by vám mělo vyjít okolo 60 mini knedlíčků - na jeden potřebujete cca 8-10 gramů těsta. Množství a druh ovoce pro náplň si zvolte sami -... více o Mini ovocné knedlíčky s physalis
Zralé jahody umyjeme, zbavíme stopek, podusíme doměkka a prolisujeme. Zalijeme vařicí vodou, přidáme jablečnou šťávu, cukr, vanilku, trošku soli a... více o Jahodová polévka s jablečnou šťávou
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by... více o Jahody a maliny ve vinném želé
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,... více o Fíky s ochuceným sirupem
Kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Připravte si karamel. V menším hrnci nebo pánvi rozpusťte máslo,... více o Ananasový koláč naruby
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu. 1) Připravíme nádivku... více o Kachna Imperial
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla... více o Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Smícháme ingredience, na pečící papír děláme ''hromádky''. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut.... více o Americké sušenky
Troubu předehřejte na 200 °C. Do trouby dejte pekáč naplněný vodou. Vanilku rozřízněte a dřeň vyškrabejte. Mléko svařte v hrnci a vložte do něj... více o Vanilkový pudink s medovým mangem
Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky,... více o Čokoládové suflé bez lepku
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a... více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,... více o Malinové profiterolky
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku, uveďte do... více o V rumu zavařená dýně
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto, vyválejte... více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte... více o Cookies z ovesných vloček
500 ml mléka se dá vařit s 500 g cukru a kouskem vanilky. Do zbylých 250 ml studeného mléka rozmícháme 5 žloutků a přilijeme do vřelého mléka. Za... více o Vaječný koňak naší babičky
**Flameri:** Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný... více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka
Zpracujeme těsto z Shaer mouky, másla, cukru, vejce, pečícího prášku a vanilky. Do hotového těsta vpravíme rychle čokoládu. Z těsta uděláme dva... více o Bezlepkové sušenky Pepitas
Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout.... více o jemná vánočka
Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu... více o Karamelový flan
Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme olej a celý kompot, lehce promícháme a dosypeme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na vyšším plechu asi 25 až 30... více o Šmardovka
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme... více o Božský mrkvový koláč
Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit s vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj polovinu cukru (lze zahustit i trochou... více o Lačná pýcha z oblasti Hlinska
Troubu vyhřejeme a vymažeme si menší čtvercový plech. Všechny suroviny kromě čokolády a ořechú dokonale smícháme, až pak přidáme zbylé suroviny. Těsto... více o Ořechové blondie
Troubu vyhřejeme. V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. V další míse smícháme olej, cukr, vejce, vanilku a postupně přidáváme směs s... více o Jablečno-ořechový koláč
Kávu připravíme ze 150 ml vody. Do hrnce dáme cukr, zalijeme ho kávou a vše povaříme na silnou nitku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně... více o Kávové pusinky
Všechny suroviny smícháme v mixéru, podle potřeby přidáváme sojové mléko. Je to skvělý, velmi nízkotučný a osvěžující koktejl. Karob se dá taky... více o Banánovo-karobové smoothie
Vodu svaříme s cukrem, kůrou z poloviny citronu, hřebíčkem a dření z vanilky. Vlijeme do misky a tu dáme do lednice nakonec vložíme jahody, drcený led... více o Jahodová polévka II
Margarín s cukrem utřeme dohladka, pak přimícháme mouku, sodu a kypříci prášek, nakonec přidáme zbylé suroviny. Všechno dobře promícháme a vylejeme do... více o Nízkotučný banánový chlebíček