Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně...
více o Křenová omáčka s jazykem
Před přípravou si uvaříme plátky uzeného jazyka. Na talíř vkusně upravíme nakrájený, vypraný hlávkový salát, doplníme plátky anglické slaniny, plátky...
více o Pestrý labužnický talířek
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla...
více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme...
více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Uvařený jazyk dáme na talíř a zalijeme omáčkou. Cibuli osmažíme na másle zasypeme moukou, zalijeme vodou přidáme polévkové koření a hořčici.Podáváme s...
více o Vařený jazyk
Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření...
více o slavnostní paštika
Kuře omyjeme a osolíme. Jazyk a citronovou kůru nakrájíme nadrobno. Smícháme sůl, máslo, úzeninu a kůru z citronu a vtlačíme pod kůži kuřete....
více o Prosté kuře
Brambory uvaříme a nakrájíme je na plátky. Kouskem másla vymastíme zapékací misku, na zbylém másle usmažíme najemno nasekanou cibulku, strouhanku a...
více o Zapékaný jazyk