2)Vývar přecedíme, nakrájíme zeleninu a obereme maso. Na kostičky brambory přidáme k polévce a vaříme než brambory změknou, přidáme masox, obrané maso...
více o Uzena polévka se zeleninou a bramborem.
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až...
více o Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole, uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso...
více o Fazolačka po Uhersku
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20...
více o Zimní polévka II.
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky....
více o Uzenofleky
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme...
více o Česnečka z uzených kostí
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření...
více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím...
více o Gulky revúdské (knedlíčky z masa)
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a...
více o Zelňačka tety Vandy