Žebra dejte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a pomalu vařte alespoň hodinu. Hotový...
více o Uzená polévka s kroupami a hráškem
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od...
více o Vydatná česnečka z uzených žeber
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme.
Na lžíci másla si osmažíme hrubě...
více o Zelňačka z uzených žeber
Kroupy den předem namočte do vody. Nasekaná žebra vložte do kastrolu, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté slijte, dolijte vodou a...
více o Uzená polévka s kroupami
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu.
Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a...
více o Uzený vývar
Kroupy den předem namočte do vody. Nasekaná žebra vložte do kastrolu, zalijte vodou a přiveďte k varu. 10 minut vařte, poté slijte, dolijte vodou a...
více o Polévka s uzenými žebry a kroupami
Ze spodní strany žeber stáhněte tuhou blánu. Pak je překrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a povařte 30 minut....
více o Medová žebra
Do hrnce dáme vařit omytá a naporcovaná žebra, která zalijeme cca 2 l studené vody a na mírném ohni je přivedeme k varu. Žebra necháme "probublávat"...
více o Zelňačka s houbami a uzeným
1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky,
z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě.
2....
více o Uzená žebra s fazolkami
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,...
více o Fazolová polévka s uzeným masem
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná...
více o Zelňačka s rajčaty
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika...
více o Zelná polévka s uzenými žebry
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Dáme vařit uzená žebra v co nejméně vody. Na špeku a sádle osmažíme cibulku. Na výsmažené dáme nakrájenou kapustu a podlejeme vodou z vařeného uzeného...
více o Petry kapusta
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu....
více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Uzené žebro dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme fazole, kuličky koření a bobkový list. Vaříme, až do změknutí. Vyndáme...
více o Fazolová uzená omáčka
Uzená žebra dáme vařit. Po změknutí vyndáme a vývar přecedíme. Do vývaru dáme uvařit brambory nakrájené na kostičky, až změknou přidáme prolisovaný...
více o Česnečka z uzených žeber