Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a dáme je do hrnce s vařící vodou. Přidáme trošku soli a olivového oleje a...
více o Steakové hranolky
Maso potřete olejem, ochuťte paprikou, rukama promněte a nechte odpočinout.
Připravte krutony. Nastrouhejte najemno asi 1/3 parmazánu, bagetu...
více o Salát Caesar s kuřetem
Připravte ztracená vejce. Odřízněte čtverec fólie, střed potřete olejem (jinak se vejce na fólii přilepí), fólii volně položte přes šálek či malou...
více o Turecká vejce
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a...
více o Špekáčky na pivu
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně...
více o Papas bravas
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a...
více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou...
více o Čevapi s ajvarem
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte,...
více o Hummus s pečenou paprikou
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to...
více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do...
více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte.
K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte...
více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem.
Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte...
více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Předehřejte troubu na 180°C. Všechny ingredience pořádně promíchejte a vložte do zapékací misky, kterou vymažte olivovým olejem. Zapékací misku...
více o Nejjednodušší sýrové těstoviny
V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat.
Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do...
více o Buřtguláš
Maso pečlivě propracujte s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, vejcem a sodovkou. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte válečky o...
více o Čevapčiči
Kuřecí prsa podélně přepulte osolte, potřete olejem a obalte ve směsi uzené papriky a pepře. Nechte odležet po dobu, než připravíte další ingredience....
více o Kuřecí tacos
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a papriky na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka...
více o Těstoviny s kuřecím masem
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,...
více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem...
více o Kuřecí paličky BBQ
Připravte si 2 pánve s poklicí. Cibule nasekejte najemno, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na kousky, rajčata spařte, oloupejte a také rozkrájejte...
více o Lečo se sázeným vejcem
Plátky ovčího sýra osolte a posypte kořením. Nechte asi půl hodiny odležet, pak ogrilujte z obou stran. Můžete zabalit do alobalu a grilovat v něm....
více o Grilovaný ovčí sýr
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,...
více o Ajvar
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším...
více o Batáty s cizrnou a brokolicí
V malé nepřilnavé pánvi si osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.
K...
více o Uzená snídaňová vejce
Z omytého pomeranče nastrouhejte kůru, poté ho oloupejte a dužninu pokrájejte. Cibuli i česnek nakrájejte, papričku posekejte. Vše dejte do mixéru,...
více o Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Batáty, brambory a cibuli oloupejte, pokrájejte na větší kusy a dejte vařit do vývaru. Po chvíli přidejte i očištěnou a pokrájenou chilli papričku....
více o Batátová polévka s cizrnou
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky....
více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a...
více o Nugetky s uzenou paprikou
Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky a uvařte.
Mezitím nakrájejte slaninu nadrobno a chorizo na plátky, obojí krátce orestujte na másle v...
více o Frittata
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte...
více o Smažené kuře po jižansku
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky....
více o Bramborový salát nakyselo
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky...
více o Hovězí po burgunsku
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou...
více o Masovo-papriková směs
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod.
Koření by mělo mít...
více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas