Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to...
více o Hovězí na pivě
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle...
více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na dno nádoby dáte půl kila dobře proprané rýže, na kolečka nakrájený citron, 5 kuliček nového koření, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor, tymián,...
více o Rýžové víno saké
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,...
více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte...
více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
Dno pekáčku pokapeme olejem a nasypeme do něj v nízké vrstvě směs pokrájené zeleniny, uzeniny a bylinek. Místo bylinek můžeme použít Adžika koření...
více o Barevný (nejen) zeleninový pekáček
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhané nebo rozmixované rohlíky, které zalijeme mlékem. Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, tymián, rozmarýn a...
více o Bylinkové šištičky (karbanátky)
Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které...
více o Dušené hovězí na pivu s mrkví
Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve dozlatova cuketu, potom zvlášť papriku, přidáme česnek, zvlášť zelí, smícháme dohromady, přidáme tymián, osolíme...
více o Dušená zelenina
Náplň:
Cuketu omyjte a nakrájejte na kousky (asi 1 cm). Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky, totéž udělejte se žampiony. Na pánvi rozehřejte máslo...
více o Vegetariánské pirohy
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme...
více o Houbové těstoviny s tymiánem
Omyjeme okurky,oloupeme a nakrájíme na malé kousky.Vezmeme si rajčata,papriky,omyjeme a též nakrájíme na malé kousky.Zamícháme a přidáme olivový olej...
více o Šopská parodie
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje osmahněte. Pak přidejte nakrájenou pancettu a salám a také krátce osmahněte. Přidejte...
více o Kuřecí penne romana
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo....
více o Játrová paštika na pomerančích
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
Chřest ve spodní...
více o Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso...
více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi...
více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu s troškou oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme propláchnutou a okapanou rýži, kterou také krátce...
více o Houbové rizoto se sýrem
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky.
Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a...
více o Fazole v rajské omáčce s klobásou
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a utřeme nožem.
Rozpálíme olej na...
více o Španělská bramborová omeleta
Do mísy dáme mouku (nejlépe dvounulku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vodou a necháme droždí krátce rozpustit, ale kvásek...
více o Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí.
2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou...
více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji...
více o Celerové hovězí s tymiánem
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím orestujte cibulku na oleji a přidejte na plátky nakrájenou slaninu. Vmíchejte mrkev nakrájenou na kolečka a...
více o Rýže se zeleninou a slaninou
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kostky. Pórek omyjeme nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky, rajčátka též omyjeme a...
více o Kuřecí špízy se žampiony
Nakrájíme si maso na částečně velké kusy, vložíme do misky, přidáme lžíce majonézy, lžíčku tymiánu, špetku grilovacího koření, špetku sladké mleté...
více o Domácí kuřecí nugetky
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a...
více o Jednoduchá rajská omáčka
Kuřecí maso si nakrájím na kostičky, slaninu jakbysmet. Cibuli (2 ks) nahrubo. Cheddar (pokud se vám zdá cheddar moc drahý, prosím, nedávejte tam...
více o Quesadillas II.
Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli, máslo, nasolené naporcované kuřecí díly nebo stehna, předvařené houby a tymián. Pečeme cca 30 minut zakryté, pak...
více o Houbové kuře na tymiánu
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme...
více o Bylinkový králík na žampionech
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,...
více o Vepřová kýta naložená
Očištěný kus masa potřeme worchesteovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami, osolíme, opepříme, zakápneme olejem. Vše dobře do svíčkové vetřeme,...
více o Svíčková Wellington (DoPe)
Rozpustíme sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidejte hříbky, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete...
více o Guláš z hub
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený...
více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na...
více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Kuřecí prsa obalte v mouce, krátce osmahněte v hrnci na oleji, pak přisypte nakrájené žampiony, houby a tymián.
Zaprášte moukou a zalijte tak třetinou...
více o Kuřecí na víně s houbami
Penne uvařte na skus (//al dente//). Slijte tuňáka, kukuřici, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky.
Smíchejte s těstovinami, jogurtem,...
více o Penne s tuňákem a kukuřicí
Kuskus nasypeme do mističky, ve které budeme podávat, přidáme lžičku oleje, trochu soli, čerstvou bazalku natrhanou na malé kousky a zalijeme vařicí...
více o Kuskus senzeleninou v moderním provedení
Cibule rozkrájíme na silné půlměsíčky a necháme restovat na sádle či másle, dokud nezesklovatí. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat ...
více o Cibulačka s vínem
Krevety uvaříme ve vodě s citronovou štávou.
Všechny ostatní ingredience smícháme, utvoříme těstíčko, ve kterém uvařené krevety obalíme. Poté krevety...
více o Křupavé krevetky
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme osolené kuřecí kousky do zlatova, vyndáme a osmahneme slaninu. Přihodíme ke kuřeti a na pánvi 3 minutky...
více o Kuřecí pie